Branduri de top în portofoliul de maşini şi utilaje al Agromec Ştefăneşti

agromec stefanesti

Societatea comercială Agromec Ştefăneşti a pornit la drum în anul 1992, având ca principal obiect de activitate reparaţiile şi furnizarea de piese de schimb şi consumabile pentru echipamentele autohtone aflate pe piaţa agricolă în acel moment.

Cu trecerea timpului, având atuuri precum entuziasmul şi deschiderea spre noi abordări, compania a încheat parteneriate de reprezentare cu producătorii de tractoare şi maşini agricole din România, dar şi din străinătate, comercializând cu succes echipamentele acestora.

Mărirea portofoliului de produse, dar şi avansul tehnologic luat de producătorii europeni de echipamente în domeniu, a favorizat crerea unui nou departament în cadrul firmei, alcătuit din oameni tineri, cu idei noi şi deschisi către tot ce înseamnă inovativ.

Prezent la standul târgului AgriPlanta-RomAgroTec 2019, domnul Petrică Soare, directorul societăţii Agromec Ștefănești, ne-a vorbit despre utilajele și ofertele prezentate fermierilor vizitatori.

“În fiecare an, pe o suprafață de 500 de metri pătrați, prezentăm fermierilor utilajele din portofoliu care vin în sprijinul activităţii lor, în vederea obținerii unei agriculturi performante. De exemplu, mașina de erbicidat Campo 32, pe care o avem la stand, este mai mult decât performantă și extrem de apreciată, iar raportul calitate-preț este foarte avantajos. Această mașină de erbicidat este produsă de Maschio Gaspardo în Italia, este foarte bine accesorizată și se comercializată în România. Noi suntem distribuitor Maschio Gaspardo de 20 de ani și pot să spun că se vinde foarte bine de 5-6 ani în România, având un preț extraordinar de bun. Mai adaug la maşini de erbicidat şi brandul Caffini, care de asemenea, produce echipamente de top şi foarte bine accesorizate.

Am adus la stand și o paletă de remorci. Pentru că fermele din România se dezvoltă, trebuie să mărim și noi gama utilajele pe care le oferim, iar în acest caz avem remorci cu o capacitate între 3 şi 30 de tone, ceea ce înseamnă foarte mult pentru fermieri. Pe lângă aceste remorci, le avem și pe cele de transvazat pentru fermierii interesați.

De asemenea, prezentăm combinatorul de la Pasto, care execută 4 lucrări la o singură trecere. Este un utilaj pe care noi l-am adus în România, îl promovăm an de an, am mers cu el în caravană pe la foarte mulți fermieri și este extrem de apreciat. În partea de sud și sud-est a ţării nu există județ să nu aibă 3-4 combinatoare de la noi.

Fermierii care au tractoare cu putere mai mare apreciază echipamentele pentru cultivaţie totală marca Pasto. Avem la stand mai multe modele, printre care şi Tornado, un utilaj dedicat lucrărilor combinate de pregătire minimă a patului germinativ, cu o excelentă conservare a rezervelor de apă în sol. În anii trecuţi, cu acest echipament am organizat gratuit probe de lucru împreună cu fermierii interesaţi, la toate culturile şi în toate tipurile de sol. Reacţiile pozitive şi comenzile ulterioare au garantat reluarea acestor demonstraţii la cerere.

Din punct de vedere al finanțării avem parteneriate cu aproape toate IFN-urile, cu avans zero, cu dobândă zero, prima rată fiind în toamna anul viitor, luna în septembrie. Am creat toate facilitățile atât pentru fermierii cu putere financiară, cât și pentru cei care vor să se dezvolte. Un alt lucru important pentru care suntem apreciați și căutați sunt cursurile pentru pregătirea profesională a mecanicilor, dar și cele pentru obținerea permisului de TR.

Mesajul meu către toți fermierii este să folosească tehnologii performante și cu siguranță se vor bucura de recolte bogate și de calitate!”, a spus domnul Petrică Soare.