Lebosol® este partenerul fermierilor în nutriția inovativă a plantelor!

lebosol echipa

Lebosol® este o companie germană specializată în producția și comercializarea de îngrășăminte foliare lichide, având o experienţă în domeniu de peste 30 de ani. Lebosol® oferă servicii complete, de la consultanță tehnică în ceea ce privește alegerea produselor până la vânzarea acestora la nivel de fermă și monitorizarea acțiunii lor pe tot parcursul ciclului vegetativ. Prin filiala Lebosol România, înființată în anul 2012, compania este bine poziționată pe piață, aproape de agricultori și nevoile lor.

La standul E139 din cadrul târgului AgriPlanta-RomAgroTec 2019 am stat de vorbă cu reprezentanţii companiei Lebosol România.

“Pentru că prețuim plantele, agricultura și fermierii, dorim ca prin intemediul întâlnirii cu toți cei care ne vizitează să putem oferi soluții optime pentru preîntâmpinarea problemelor din câmp, toate Made in Germany. Extinderea portofoliului de produse, asociată cu tendința actuală de a ne hrăni sănătos, face parte din strategia de dezvoltare a companiei. Prin urmare, venim și în acest an cu câteva produse noi.

De mai bine de 30 de ani, cercetările noastre sunt îndreptate către obținerea de produse care să aducă valoare adăugată hranei, fără noi reziduuri și care să fie prietenoase cu mediul înconjurător. Portofoliul Bio al Lebosol România cuprinde 13 produse de înaltă calitate germană, atât amestecuri de micro și macroelemente, cât și produse monocompoente, formulate după ultimele tehnologii în domeniu.

Studii recente au demonstrat că utilizarea excesivă a agenților clasici de chelatare (EDTA, DTPA, EDDHA, HEDTPA ș.a.m.d.) a dus la acumularea acestora în mediu sub formă de compuși greu biodegradabili. De aceea, tendința la nivelul Uniunii Europene este de a reduce foarte mult utilizarea acestora și de a promova noi agenți de chelatare, fără risc de acumulare în mediu.

Pentru a se alinia acestei tendințe, începând cu primăvara anului 2019, Lebosol® a introdus în portofoliul local o nouă gamă de produse pentru agricultură ecologică: Gama Hepta. Noutatea constă în faptul că produsele conțin microelemente chelatate cu acid heptagluconic, produs 100% organic, materia primă pentru producția acestuia fiind zahărul. Este non-toxic și non-coroziv, fiind complet biodegradabil și stabil în intervalul de pH 2-12”, a explicat Georgiana Stroe, directorul de marketing al Lebosol România.

Specialistul a detaliat avantajele acestei noi game de produse ecologice, trecându-le în revistă pe cele mai cunoscute şi complexe.

“Cel mai renumit produs pentru agricultura ecologică din portofoliul Lebosol® este Aminosol®, un îngrășământ foliar pur organic ce conţine 22 de aminoacizi diferiţi şi peptide (56-58%), ce corespunde la 9,4% N organic (116 g/l). Este un îngrăşământ pur natural, fiind folosit pe o scară largă la nivel global. Aminosol® este adevărata fericire pentru plante.

Cel mai complex produs din piaţă pentru fertilizarea foliară a culturilor ecologice este VITALoSol® GOLD SC, un îngrășământ foliar complet, formulat în suspensie concentrată, alcătuit din microelementele cupru (38 g/l) mangan (154 g/l) și macroelementul sulf (570 g/l), cu rol determinant în procesul de fotosinteză, creșterea conținutului de proteine și un aport determinant privind rezistența la boli a plantelor. Ceea ce doresc să îi sfătuiesc pe fermieri este că aplicând VITALoSol® GOLD SC este asigurat succesul întregii culturi. De aceea, spunem că Lebosol® este partenerul fermierilor în nutriția inovativă a plantelor!”, a adăugat Georgiana Stroe.