Bolile la culturile de porumb și floarea soarelui pot fi combătute cu COMET!

COMET-678x381

Cultura de porumb poate fi afectată de boli precum pătarea cărbunoasă a frunzelor (Cochliobolus carbonum), pătarea cenușie a frunzelor – helmintosporioza (Exserohilum turcicum), pătarea în ochi a frunzelor de porumb (Kabatiella zeae), rugina porumbului (Puccinia sorghi), în timp ce cultura de floarea soarelui este predispusă la boli precum alternarioza (Alternaria helianthi), pătarea brună și frângerea tulpinilor (Diaporthe helianthi), pătarea neagră (Phoma macdonaldii), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum).

Pentru a preveni apariția acestor boli, specialiștii ALCEDO recomandă aplicarea de tratamente cu fungicidul COMET (200 g/l piraclostrobin). COMET este un fungicid cu acțiune protectivă, curativă și eradicativă. Piraclostrobinul este o strobilurina cu acțiune translaminară și sistemie locală, ce inhibă germinația sporilor și controlează creșterea micelului și sporularea.

De asemenea, efectele fiziologice dovedite conduc la îmbunătățirea fotosintezei, utilizarea mai eficientă a îngrășămintelor, creșterea rezistenței plantelor la stres și la arsurile solare precum și la secetă, mai puține frunze îmbătrânite, tulpini mai rezistente la frângere. COMET oferă o protecție de aproximativ 21 de zile.

Pentru a obține maximum de siguranță, se recomandă aplicarea preventivă. Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugam să apelați reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricola sau rămâneți conectați la întreagă ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro