Corteva Agriscience™ a organizat webinarul Media Club cu tema “Inovaţia modelează agricultura viitorului”!

Corteva companie

În prima zi a lunii iulie, compania Corteva Agriscience™ a organizat webinarul Media Club, destinat presei din România. Jurnaliştii agricoli invitaţi să participe au avut oportunitatea să afle multe informaţii legate de obiectivele companiei, precum şi despre sectorul de cercetare-inovare, în contextul provocărilor globale.

În agenda evenimentului, moderat de Maria Cîrjă – Marketing Manager RO & MD, au fost alese mai multe teme de actualitate. Prezentarea Obiectivelor de Durabilitate pentru 2030 i-a revenit primului speaker, Jean Philippe Riffat – CE Business Unit Leader.

Obiectivele asumate de Corteva la nivel global vizează creșterea sustenabilității fermierilor, exploatațiilor, terenurilor agricole, comunităților și operațiunilor proprii ale companiei.

“Având cel mai echilibrat portofoliu de produse din industrie şi o experienţă de aproape un secol în agricultură, precum şi o capacitate de inovaţie neegalată, Corteva Agriscience™ a devenit o companie de agricultură de top, axată pe colaborarea cu membrii lanţului alimentar pentru a crea un flux sigur de hrană sănătoasă. Corteva Agriscience™ a dezvoltat talente, tehnologii, inovații și capacități de cercetare care îi conferă o poziție unică în a transforma sistemul de alimentație, ajutând fermierii să producă mai mult și mai sănătos, utilizând o cantitate mai redusă de resurse naturale.

Vestea bună este că avem puterea şi imaginaţia necesare pentru a crea o nouă lume în domeniul agricol prin intermediul unor investiţii strategice. Corteva Agriscience™ a făcut publice angajamentele pe care și le-a asumat pentru următorii zece ani în vederea creșterii sustenabilității sistemului alimentar mondial. Obiectivele se referă atât operațiunile proprii, cât și la o serie de inițiative vizând agricultorii și productivitatea fermelor acestora, îmbunatățirea calitații solului, grija față de mediu, gestionarea resurselor de apă, biodiversitatea, siguranța la locul de muncă și transparența lanțului de aprovizionare.

Obiectivele asumate de Corteva vor ajuta fermierii să practice o agricultură durabilă protejând pământul și resursele naturale, îmbunătățind astfel viața comunităților. Angajamentele Corteva pentru următorii zece ani vor oferi instrumentele și pregătirea necesare pentru a reduce variabilitatea randamentelor culturilor, optimizarea utilizării input-urilor și gestionarea capacităţii de a face față schimbărilor climatice. Grija față de calitatea solului, gestionarea corectă a apei şi biodiversitatea sunt parte a viziunii companiei.

Printre obiectivele Corteva se mai regăsesc şi cele legate de dezvoltarea și protejarea resurselor umane proprii, dar și cele din sistemul agro-alimentar și din comunitatea agricolă. Compania va pune inovarea durabilă în centrul preocupărilor sale şi va elabora o strategie pentru diminuarea efectelor schimbărilor climatice, intensificând efortul de creștere a sustenabilității activității de producție”, a evidenţiat Jean Philippe Riffat în prezentarea sa.

În continuare, Jonn P. Slette – Regional Agriculture Attaché, Poland, Bulgaria, Romania, Estonia, Latvia & Lithuania – U.S. Embassy Warsaw, a vorbit despre “Inovaţia care modelează agricultura viitorului”, un subiect de maxim interes.

“Corteva Agriscience este cea mai mare companie de agricultură la nivel mondial care a reunit cele trei mari jucători: Dow AgroScience, Pioneer şi DuPont Crop Protection. Compania se identifică cu inovaţia, cercetarea, evoluţia, soluţii integrate, dar şi cu expertiza, menite să schimbe viitorul în agricultură. Corteva, un nume de rezonanţă, îmbină prin etimologia sa două cuvinte simple, “inimă” și “natură”, care definesc obiectivul companiei, cel de a îmbogăți viețile fermierilor în simbioză cu mediul.

Corteva Agriscience a implementat în piaţă soluţii agronomice de cea mai înaltă clasă bazate pe inovaţie şi cercetare de ultimă generaţie, pentru o agricultură performantă. Totodată, producătorii agricoli vor beneficia şi de avantajele directe oferite de un sistem digitalizat la standarde internaţionale. România are toate resursele necesare de a dezvolta o agricultură sustenabilă, iar fermierii au oportunitatea de a inova prin toate tehnologiile şi soluţiile oferite de Corteva.

În acest moment, există o colaborare între guverne şi specialişti pentru a inova şi a dezvolta noi soluţii şi tehnologii care să reprezinte un suport pentru producătorii agricoli şi pentru agricultura globală. Printre principalele obiective ale Corteva se numără îmbunătățirea tehnologiilor și capacitatea de a lupta cu schimbările climatice. În acest sens, compania acordă o mare atenție cercetării, fiind unul dintre jucătorii mondiali cu cea mai avansată parte de cercetare, cu peste 11.000 de oameni care lucrează doar pentru a îmbunătăți și a aduce noi tehnologii în fermă”, a ţinut să precizeze Jonn P. Slette.

La rândul său, Jean Ionescu – Country Leader RO & MD, a făcut retrospectivă a evoluţiei Corteva Agriscience România la 1 An de la lansare!

Corteva Agriscience România este la ora bilanţului. Cea mai inovativă companie din agricultura bazinului Mării Negre vine în fața fermierilor cu cele mai avansate tehnologii şi cu cel mai diversificat portofoliu pe partea de germoplasmă și produse de protecție a plantelor. Sub umbrela Corteva Agriscience se regăseşte expertiza a trei mari jucători mondiali – Pioneer, Dow și DuPont, care au pus bazele companiei.

“La nivel mondial, Corteva Agriscience acoperă peste 140 de țări, are peste 21.000 de angajați și furnizează produse la peste 100 de culturi. Sediul central este în Wilmington, Delaware, S.U.A., iar la nivel mondial acoperă peste 140 de țări. Avem peste 21.000 de angajați, peste 150 de facilități de cercetare și producție, peste 100 de site-uri de producție, furnizăm produse la peste 100 de culturi, acoperim cu produsele noastre mai mult de 10 milioane de fermieri. Oferim semințe începând de la cele hibride de porumb, floarea-soarelui, rapiță până la varietăți de soia, bumbac, lucernă și inoculanți. Suntem liderul mondial în orez. Pe partea de protecție a plantelor, oferim de la A la Z produse pentru toate plantele de cultură, începând de la cereale păioase, citrice, orez, tutun, arahide, tehnologie de tratare a semințelor, legume, sorg și tot ce înseamnă produse pentru orez.

În acest moment, ne confruntăm cu multe provocări, începând de la nevoia crescândă a fermierilor de a alimenta o populație în continuă creștere, la cele legate de o siguranță alimentară semnificativ îmbunătățită și adaptarea la schimbările climatice. La nivel mondial, în acest moment sunt circa 7,2 miliarde de locuitori, iar în 2050 planeta va fi undeva la 9 miliarde. Este clar că îmbunătățirea tehnologiilor și capacitatea de a lupta cu schimbările climatice vor face diferența în a asigura hrana unei populații în continuă creștere. În acest context global, suntem nevoiţi să alocăm resurse semnificative inovației. Corteva este unul dintre jucătorii mondiali cu cel mai avansat department de cercetare-dezvoltare-inovare pregătit să aducă noi tehnologii în cadrul fermelor.

În țara noastră, compania Corteva Agriscience se poate lăuda, de asemenea, cu un portofoliu complet și complex de la semințe și până la produse de protecție a plantelor, dar şi cu un număr de 160 de angajați. Corteva, prin brandul Pioneer, are cea mai mare stație de procesare a semințelor, cu o capacitate de peste 1.600.000 de saci standard, dar cel mai puternic site de cercetare agricolă din România. Suntem compania numărul 1 la furnizare de inputuri, respectiv semințe și produse de protecție a plantelor în agricultură, cea mai mare entitate producătoare de semințe din România, respectiv semințe hibride de porumb și soia. Totodată, vom extinde operațiunea de producere semințe de rapiță şi în România.

Business-ul din țara noastră este splituit în două părți: semințele acoperă cam 70% din vânzări, iar partea de protecția plantelor 30%. Suntem compania lider de piață în ceea ce privește inputurile în formă combinată cu semințe și produse de protecție a plantelor, compania lider în furnizarea semințelor de porumb, de floarea-soarelui, de soia. Suntem liderul erbicidelor la păioase, la rapiță, al fungicidelor la floarea-soarelui și, nu în ultimul rând, al fungicidelor la culturi speciale. Cu tot ce venim în piață, vom fi o companie outstanding, să spunem, și am în cap un erbicid pe care îl vom lansa pentru cultura de rapiță, se numește Korvetto, va fi cea mai avansată soluție pentru erbicidarea în primăvară.

De asemenea, aș vrea să precizez că gama de hibrizi Optimum AQUAmax reprezintă prima alegere a fermierilor premium în România, o grupă de hibrizi care va continua să surprindă extraordinar de plăcut pe cei care își doresc tehnologie din ce în ce mai performantă. Nu vreau să vă spun mai mult decât că vom fi cea mai inovatoare companie din agricultura bazinului Mării Negre, o companie care va veni în fața fermierilor cu cele mai avansate tehnologii, pe care trebuie să le asimilăm rapid și să rezistăm noilor condiții din ce în ce mai vitrege din punct de vedere climatic. Corteva Agriscience are ca obiectiv îmbunătăţirea vieţii celor care produc și a celor care consumă, asigurând progresul generațiilor viitoare”, a subliniat Jean Ionescu.

Acesta a explicat că tot ceea ce diferențiază compania Corteva de alte companii din agricultură este faptul că poate oferi soluții integrate, de la germoplasmă și biotehnologie până la produse pentru protecția plantelor, tehnologii pentru tratamentele semințelor, dar și de agricultură digitală.

“În prezent, după cum știm cu toții, valorificarea datelor este esențială, iar aplicarea agriculturii de precizie nu este un moft ci este o obligativitate pentru fiecare producător agricol. Practic, modernizarea operațiunilor fiecărui fermier este esențială în contextul noilor provocări globale. Ne diferențiază faptul că furnizăm soluții integrate în toate lanțurile globale. De asemenea, un alt factor care ne diferențiază seminificativ este tocmai acela că privim la ziua de mâine cu capacități extraordinare de cercetare și dezvoltare la nivel mondial.

Corteva va rămâne şi în continuare o mașină de lansare a noilor tehnologii, a noilor produse agricole inovative, la nivel mondial. A inova înseamnă a lansa rapid în piață cele mai moderne tehnologii. Este lucrul care ne diferențiază din ce în ce mai mult, pentru că la nivel mondial suntem compania care reușește să aducă 8 molecule noi din 13, iar la nivel european 6 molecule din cele 8. Arylex este un concept care cu siguranță va face carieră în agricultura mondială. Lumiposa este deja o soluție consacrată în tratamentul semințelor. Zorvec este gama cea mai avansată ca performanță în combaterea manei. Spinetoram este o moleculă care împreună cu Spinosadul vor rămâne alegerea numărul 1 din punct de vedere al performanței și a siguranței alimentelor pe care le consumăm. În partea de semințe promitem o revoluție din punct de vedere al lansării de noi produse și vreau să amintesc de cei doi hibrizi de care toată lumea va auzi în agricultura din România, este vorba de P0217 și P9889, hibrizi care vor face carieră în agricultura din bazinul Mării Negre datorită performanțelor excepționale de producție în condiții dure de secetă și arșiță.

Aşa cum am mai spus, Corteva va deveni în scurt timp una dintre cele mai importante opțiuni pentru digitalizarea fermelor. Am achiziționat Granular, cel mai important pas către agricultura digitală. În Statele Unite ale Americii, compania este foarte avansată, dar promitem că şi în bazinul Mării Negre, în perioada imediat următoare, Granular va fi una dintre cele mai importante opțiuni pentru digitalizarea fermelor. Este lucrul la care cu toții trebuie să muncim foarte mult, pentru că digitalizarea înseamnă de fapt avansarea rapidă către o nouă eră agricolă. În perioada care urmează vom face față schimbărilor climatice din ce în ce mai dure cu ajutorul Granular”, a spus Country Leaderul Corteva Agriscience.

Lansarea programului TalentA – primul proiect destinat femeilor din agribusiness, prezentat de Maria Cîrjă – Marketing Manager RO & MD, a reprezentat punctul de rezistenţă al webinarul Media Club.

TalentA, program gratuit de instruire destinat femeilor inovatoare din agricultură, a fost lansat în România pe data de 1 iulie 2020. Proiectul este dezvoltat de Corteva Agriscience în România cu scopul de a dezvolta competențele profesionale în managementul afacerilor și în agricultură pentru femeile inovatoare din mediul rural. România a devenit a treia ţară care implementează programul TalentA, după Spania și Ucraina.

Programul utilizează instrumente moderne de comunicare pentru a sensibiliza femeile din mediul rural, în special femeile din agricultura României. TalentA oferă programe educaționale online care ajută la dezvoltarea afacerilor, educație financiară, accesul la finanțare, tehnologii noi pentru agricultură. TalentA ajută la dezvoltarea capacităților manageriale, abilități noi pentru a dezvolta, moderniza și îmbunătăți viața în comunitățile în care femeile își desfășoară activitatea.

Doamnele fermier care se vor înscrie pe platforma online a site-ului Corteva și care vor fi selectate, vor participa la un curs gratuit de instruire, cu îndrumare din partea experţilor şi a mentorilor din domeniu. La finalul instruirii, Corteva Agriscience va asigura facilitarea implementării celor mai bune planuri de afaceri prin acordarea de premii câștigătorilor și motivarea participanților la program.

Conform obiectivelor de sustenabilitate recent anunţate de către Corteva Agriscience, proiectele câştigătoare trebuie să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimententare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor.

Corteva Agriscience va sprijini implementarea a 3 proiecte, cu o valoare totală de 12.000 $. Suma va fi distribuită între proiectele câştigătoare, după cum urmează: locul I – 5.000 $, locul II – 4.000 $ şi locul III – 3.000 $.

În 2019, Corteva Agriscience, împreună cu Federaţia Asociaţiilor Femeilor din Mediul Rural (FADEMUR), a lansat acest proiect educaţional şi inovator în Spania pentru femeile care lucrează în agricultură. În Spania, proiectul câştigător a primit suport financiar din partea firmei Corteva Agriscience, iar autoarele celor două proiecte finaliste au fost instruite într-un program pregătit de FADEMUR în colaborare cu Corteva. Debutul programului a avut mare succes şi de aceea s-a convenit să se lanseze proiectul în Ucraina, cea de a doua țară ca implementare, cu asigurarea accesului la instruire şi la fonduri de subvenţie mai multor participante, urmată de România. La program pot accesa femeile care lucrează în agricultură şi locuiesc în zonele rurale, indiferent de statut şi domeniul de activitate, care doresc să implementeze proiecte de dezvoltare şi sunt hotărâte să facă din businessul lor o afacere sustenabilă, dinamică şi competitivă, precum şi să contribuie la dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc şi muncesc.

Iniţiind programul TalentA, Corteva Agriscience susţine obiectivele de sustenabilitate recent anunțate: practicarea unei agriculturi durabile, protejarea solului și a resurselor naturale, îmbunătățirea vieții comunităților și creșterea profitabilității operaționale. Ne adresăm doamnelor fermier din mediul rural, cărora dorim să le oferim acces la finanţare şi informaţie, prin utilizarea de mijloace moderne de comunicare. TalentA reprezintă un program educaţional care ajută femeile să-şi dezvolte şi să-şi modernizeze afacerea, să o facă competitivă, productivă şi creativă, asigurându-i sustenabilitate şi o dinamică pozitivă. Suntem profund recunoscători partenerilor din acest proiect, precum și doamnelor antreprenor care se vor înscrie în program, asigurându-le de sprijinul nostru pentru implementarea proiectelor care vor ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale”, a explicat Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience România & Moldova.