Bednar – Noi opțiuni pentru controlul cultivatoarelor cu discuri late, extinderea seriei de modele și inovații importante la utilajele cu deschidere mare

Agricultura se schimbă constant. Vremea, prețurile la poarta fermei și metodele agricole se schimbă. Schimbările individuale necesită un răspuns flexibil. Și acest lucru este valabil și pentru producătorii de tehnologie agricolă.

Pentru 2022, BEDNAR introduce pe piață noi modele: cultivatoarele universale uşoare VERSATILL VN_L și VO_L, noua serie de modele de cultivatoare cu discuri SWIFTERDISC XO_PROFI și cultivatoarele cu deschidere mare SWIFTERDISC XE_MEGA. Utilajele cu deschidere mare au fost modernizate considerabil – cultivatoarele SWIFTERDISC XE, combinatoarele SWIFTER SE, seria de cultivatoare cu discuri ATLAS AO_PROFI și semănătorile OMEGA OO_L și OMEGA OO_FL sunt, de asemenea, extinse.

SWIFTERDISC XE_PROFI și ATLAS AE_PROFI – noi opțiuni de control

Cerințele clienților care folosesc utilaje BEDNAR pot fi destul de diferite. Pe de o parte, există clienți care solicită soluţii tehnice și structurale de top, în combinație cu setări hidraulice complet automate ale utilajului. Pe de altă parte, există clienți care preferă caracteristicile dovedite, cum ar fi setările hidraulice.

Am introdus pe piaţă cultivatoarele SWIFTERDISC XE_PROFI și ATLAS AE_PROFI cu setări electro-hidraulice complet noi, denumite BEDNAR EASY ELECTRO-HYDRAULIC CONTROL (control electro-hidraulic simplu). Sistemul oferă o setare complet automată a tuturor parametrilor de lucru, cu valori introduse pe ecranul de control, o secvență complet automată de pliere/deschidere, precum și opțiunea de a seta toți parametrii și de reglare automată în timpul lucrului. Conexiunea la Load Sensing asigură faptul că pompa reglabilă furnizează ulei sub presiune doar atât cât este necesar pentru sarcina specifică a funcției respective; totul este complet automatizat.

Am dezvoltat BEDNAR MANUAL HYDRAULIC CONTROL (Control hidraulic manual BEDNAR) pentru clienții care nu au nevoie de un confort maxim și care doresc să controleze utilajul doar cu sistemul hidraulic. Funcțiile individuale ale cultivatorului cu discuri sunt activate cu ajutorul supapelor de pe bara de tractare a utilajului, iar parametrii de lucru sunt setați cu ajutorul clemelor hidraulice de pe cilindrii hidraulici ai utilajului.

În plus, seria SWIFTERDISC XE_PROFI este disponibilă cu o lățime de lucru de la 10,4 metri. Echipamentele frontale ale acestor cultivatoare cu discuri cu deschidere mare au fost, de asemenea, extinse prin nivelatorul bară de strivire reglabil hidraulic (disponibil atât pentru XE 10400 PROFI, cât și pentru XE 12400 PROFI).

SWIFTER SE – noi cultivatoare de urmă pe osia de transport și al treilea tăvălug crosskill

Cultivatoarele pentru pat germinativ late SWIFTER SE, cu o lățime de lucru de la 8,2 la 12,2 metri, pot fi echipate cu cultivatoare de urmă a tractorului – fixe sau telescopice. Modelele SE 10000 și SE 12000 pot fi echipate acum cu cultivatoare de urmă pe osia de transport.

Clienții care cumpără cultivatorul pentru pat germinativ SWIFTER preferă să combine tăvălugii crosskill din spate cu al treilea tăvălug crosskill. Acest echipament opțional era oferit numai cu cultivatoarele semipurtate SWIFTER SO_PROFI; începând din acest an, acest echipament este disponibil și pentru modelul SE 10000. Al treilea tăvălug crosskill cu un diametru de 350 mm asigură fărâmițarea perfectă și cultivarea finală a solului.

ATLAS AO_PROFI – extinderea seriei de cultivatoare cu discuri grele

Clienții apreciază cultivatoarele cu discuri ATLAS AO_PROFI mai ales atunci când cultivă terenuri cu cantități mari de reziduuri de cultură și când sunt încorporate materii organice. Acestea sunt deosebit de populare datorită gărzii la sol înalte și discului cu diametrul de 620×6 mm, care asigură încorporarea și amestecarea excelentă a reziduurilor de cultură cu solul până la o adâncime de 16 cm.

Seria ATLAS AO_PROFI este extinsă cu noul model AO 7000 PROFI, cu o lățime de lucru de 7 metri. Clienţii pot alege trei modele cu o lățime de lucru de la 5 la 7 metri.

SWIFTERDISC XE_MEGA – cultivator cu discuri pentru cele mai puternice tractoare de pe piață

Cele mai eficiente tractoare pe șenile de pe piață necesită utilaje adecvate. Iar BEDNAR oferă astfel de utilaje, introducând cultivatorul cu discuri cu deschidere mare, adică cu o lățime de lucru de până la 18,4 metri. Noua serie de modele SWIFTERDISC XE_MEGA se bazează structural pe concepția dovedită a cultivatoarelor cu discuri cu deschidere mare. Principala diferență constă în osia de transport tandem, impusă de standardele legislative.

Secțiile de discuri sunt montate pe cadre laterale pliabile, utilizând sistemul consacrat X-PRECISE (secții de discuri dispuse în formă de „X”). Discurile sunt disponibile cu un diametru de 520×5 mm și 560×5 mm, zimțate sau agresive. În ciuda lățimii maxime de lucru de 18,4 metri, mașina este foarte compactă și îndeplinește cerințele de trafic rutier din UE. Utilajul nu depășește lățimea de transport de 3 metri și înălțimea maximă de transport de 4 metri.

OMEGA OO_L și OO_FL – acum cu lățimea maximă de lucru de 9 metri

De când au fost introduse pe piață, semănătorile OMEGA au cunoscut creșteri considerabile ale producției și vânzărilor în fiecare an. Semănătorile OMEGA sunt foarte populare datorită variabilității ridicate a echipamentului, care permite clientului să adapteze semănătoarea la condiţiile sale. În plus, sunt disponibile mai multe soluții tehnice, cum ar fi buncărul presurizat, sistemul de brăzdare de semănat PSP, combinația dintre nivelatorul frontal și ruloul cu pneuri de cauciuc sau posibilitatea de a alege distanța între rânduri de 12,5 sau 16,7 cm.

Pe multe piețe se observă în ultima vreme o creștere vizibilă a vânzării de semănători cu cultivare a solului și lățime de 8 și 9 metri. Clienții cumpără tractoare mai puternice, iar astfel de tractoare necesită utilaje corespunzătoare. Seria OMEGA OO_L oferă noul model OMEGA OO 9000 L cu o lățime de lucru de 9 metri; OMEGA OO_FL pentru înființarea culturilor împreună cu aplicarea îngrășămintelor, sau modelele OO 8000 FL și OO 9000 FL cu o lățime de lucru de 8 și 9 metri pentru înființarea variabilă a mai multor culturi diferite.

KATOR – grapă rotativă cu avantaje competitive

În cursul anului 2021, BEDNAR a anunțat introducerea grapelor rotative în portofoliul său de produse. Noul produs vine sub forma grapelor rotative cu o lățime de lucru de la 3 la 8 metri și va consolida poziția mărcii BEDNAR pe piețele unde astfel de mașini pentru cultivarea solului cu organe de lucru active sunt populare.

Grapele rotative KATOR sunt foarte interesante în comparație cu utilajele concurente. Ar trebui să menționăm rulmenții – fiecare dintre rotoare este echipat cu trei rulmenți; nicio altă marcă concurentă nu oferă o versiune cu trei rulmenți. Acest sistem protejează roțile dințate, arborii și garniturile împotriva deteriorării. De asemenea, protecția specială împotriva pietrelor are un concept interesant; aceasta împiedică blocarea pietrelor între rotor și partea inferioară a șasiului principal al utilajului și protejează rotorul și alte piese împotriva deteriorării. Operatorii vor aprecia cu siguranță sistemul de înlocuire rapidă a lamei fără a fi nevoie de unelte speciale. Trageţi cuiul spintecat, scoateți știftul și înlocuiți sapa. În comparație cu utilajele concurente, grapa rotativă KATOR mai oferă o calitate excelentă a cultivării solului, datorită distanței mici dintre rotoare – 22 cm la versiunile pliabile, 24,5 cm la versiunile masive.

BEDNAR este un producător progresist de tehnologie agricolă

Compania este specializată în utilaje pentru cultivarea solului, semănat, fertilizare și tocarea resturilor vegetale. Datorită legăturii strânse cu întreprinderile agricole, compania BEDNAR este unul dintre cei mai inovatori producători de utilaje agricole, dezvoltând și producând maşini cu valoare adăugată ridicată pentru utilizatorul final.

Aflați mai multe despre BEDNAR la https://www.bednar.com/.