Asociația Română a Comercianților de Produse Agricole: „Sprijinim Guvernul în demersurile de a asigura securitatea alimentară a românilor”

Guvern-678x381

Asociația Română a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA) a fost invitată joi, 16 aprilie, la o întâlnire la Palatul Victoria cu Prim-Ministrul României, domnul Ludovic Orban, și echipa sa în cadrul căreia au fost discutate subiecte importante privind disponibilitatea și necesarul de cereale pentru asigurarea securității alimentare a României precum și măsurile anunțate recent de Guvern privind interdicția exportului de cereale în contextul crizei noului coronavirus – COVID-19.

Delegația ARCPA a fost condusă de Vasile Varvaroi, Președinte al Asociației și General Manager al companiei Cargill, fiind totodată prezenți și membrii Consiliului Director.

„Salutăm invitația venită din partea Guvernului României în vederea identificării celor mai bune soluții pentru asigurarea proactivă a securității alimentare din România, urmare a măsurii recente de interzicere a exportului de produse agroalimentare către țări din afara Uniunii Europene. Am apreciat efortul depus în ultima perioadă de Guvernului României în vederea implementării măsurilor pentru protejarea populației precum și a mediului de afaceri urmare a pandemiei Covid-19 și discuția de astăzi ne confirmă încă o dată determinarea și dorința de implicare a autorităților competente ale statului, pentru soluționarea oricăror probleme cu impact asupra sănătății populației și economiei românești.  Întâlnirea de astăzi a fost una constructivă și ne bucurăm că domnul Prim Ministru și echipa domniei sale au înțeles pe deplin implicațiile măsurii anunțate pentru partenerii de export ai României. Am evidențiat în cadrul întâlnirii importanța ca România să își păstreze calitatea de jucător relevant pe piața globală a comerțului cu cereale și necesitatea identificării unor soluții care să permită României menținerea și ulterior dezvoltarea relațiilor comerciale cu parteneri din țări non-europene. Încurajăm orice strategie agricolă constructivă și sustenabilă în această perioadă dificilă și asigurăm Guvernul României de întreaga noastră deschidere la dialog în vederea asigurării necesarului de produse de bază pentru populația României”, a declarat Vasile Varvaroi, Președintele ARCPA.

 

Despre Asociația Română a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA)

ARCPA este o asociație profesională non-profit ce are ca obiectiv principal liberalizarea comerțului cu cereale și crearea pe piața românească a unui mediu competitiv și eficient pentru toți participanții din piață. Membrii ai asociației sunt importante companii, printre care ADM, Ameropa Grains, Brise Group, Bunge, Cargill Agricultura, CHS Agritrade, Cerealcom Dolj, Eurosiloz, Glencore Agriculture Romania, Patberg International, Toros Agroport, Voest Alpine Intertrading Austria.