Condițiile climatice din acest an au fost foarte capricioase în multe zone din țară, însă combinat cu o tehnologie economic rentabilă și cu produse bine alese, soiul de grâu ANAPURNA a avut producții între 7.520 și 8.430 kg/ha.
ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE
- soi aristat (ariste albe lungi și lucioase);
- apariția spicului: semi-timpurie;
- talie plantelor: medie;
- boabele lucioase, lungi de culoarea chihlimbarului și de calitate PREMIUM;
- toleranță la îngheț: tolerant;
- toleranță la cădere: foarte tolerant;
TOLERANȚĂ LA BOLI
- rugina galbenă (Puccinia striiformis): foarte tolerant;
- rugina brună (Puccinia recondita): mediu tolerant;
- septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;
INDICI DE CALITATE
- gluten: 24-26%;
- conținut de proteină: 11-13%;
- energie: 280-300;
- segment de panificație: calitate bună;
- potențial de producție foarte ridicat;
- MH 78-80 kg/hl;
- MMB: 46 g;
RECOMANDĂRI TEHNOLOGICE
- zonare: în toate zonele de cultură ale grâului din România, cu recomandarea se evită solurile reci, umede și zonele depresionare;
- densitate optimă: 380-400 boabe germinabile/mp;
- semănat în prima parte a epocii optime.