ANAPURNA – soi iscusit de grâu cu potențial de producție foarte ridicat!

ANAPURNA-1-678x381

Condițiile climatice din acest an au fost foarte capricioase în multe zone din țară, însă combinat cu o tehnologie economic rentabilă și cu produse bine alese, soiul de grâu ANAPURNA a avut producții între 7.520 și 8.430 kg/ha.

ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat (ariste albe lungi și lucioase);
  • apariția spicului: semi-timpurie;
  • talie plantelor: medie;
  • boabele lucioase, lungi de culoarea chihlimbarului și de calitate PREMIUM;
  • toleranță la îngheț: tolerant;
  • toleranță la cădere: foarte tolerant;

TOLERANȚĂ LA BOLI

  • rugina galbenă (Puccinia striiformis): foarte tolerant;
  • rugina brună (Puccinia recondita): mediu tolerant;
  • septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;

INDICI DE CALITATE

  • gluten: 24-26%;
  • conținut de proteină: 11-13%;
  • energie: 280-300;
  • segment de panificație: calitate bună;
  • potențial de producție foarte ridicat;
  • MH 78-80 kg/hl;
  • MMB: 46 g;

RECOMANDĂRI TEHNOLOGICE

  • zonare: în toate zonele de cultură ale grâului din România, cu recomandarea se evită solurile reci, umede și zonele depresionare;
  • densitate optimă: 380-400 boabe germinabile/mp;
  • semănat în prima parte a epocii optime.