Al 15-lea Congres Internațional de Rapiţă de la Berlin, un eveniment de mare interes

WhatsApp Image 2019-06-19 at 14.54.58

Rapiţa este una dintre cele mai importante culturi din Europa, ocupând o suprafață de peste 7,5 milioane de hectare. Solicitările în continuă creștere a uleiului de rapiță și dar a făinii de rapiță în Europa, fac din această cultură una de top. Rapiţa, graţie importanţei sale, este numită şi cultura viitorului. Cu toate acestea, şi ca urmare a evoluţiei, se impun metode noi de ameliorare, cultivare și prelucrare.

Jurnaliştii invitaţi de compania Rapool în info trip-ul care are loc în aceste zile în Germania vor obţine o perspectivă exclusivă asupra tot ceea ce va însemnă în practică ameliorarea şi genetica culturii de rapiţă. De altfel, ziariştii nu vor avea doar şansa de a fi prezenţi la Congresul Internațional de Rapiţă din Berlin, dar și oportunitatea de a obține informaţii unice asupra ameliorării și producției de material semincer de rapiță.

Cel de-al 15-lea Congres Internațional de Rapiţă de la Berlin a fost organizat în parteneriat cu UFOP – Uniunea pentru Promovarea Plantelor Oleaginoase şi Proteice, alături de companiile partenere, printre care Rapool, Bayer, BASF, Syngenta, KWS, RAGT Seeds, Pioneer, Limagrain, Cargill, Adama, având sprijinul Ministerului Alimentaţiei şi Agriculturii din Germania. Acest congres are loc din patru în patru ani, fiind un eveniment de mare interes pentru toţi actorii interesaţi din piaţa internaţională.

Grupul de jurnalişti a vizitat standurile companiilor şi a participat la prezentările organizate pe mai multe paneluri. Congresul a reunit la ediţia din acest an peste 900 de participanţi din 36 de ţări.

Temele ştiinţifice legate de genetică, riscuri în cultură, provocări (boli şi dăunători), evoluţie, tendinţe, perspective şi viitor au fost tratate în mod academic de speckeri veniţi de la diferite centre de cercetare şi universităţi de renume din întreaga lume.

În ultima zi de congres, Rapool a avut titlul de sponsor al zilei. La final, Dietmar Brauer, Vicepreşedintele UFOP a făcut prezentarea companiei Rapool de la înfiinţare până în prezent, subliniind totodată şi importanţa acordată cercetării şi inovării în domeniul plantelor oleaginoase şi a rapiţei. Specialistul a mulţumit tuturor invitaţilor pentru participare şi implicare, dându-le întâlnire celor interesaţi la ediţia a 16-a a congresului, în anul 2023.