ADAMA publică Raportul ESG 2023: Lansări importante de produse inovatoare și sustenabile și reducerea amprentei de carbon cu 14%

 • Compania își menține angajamentul față de obiectivul de reducere a emisiilor de carbon cu o medie de 5% în fiecare an până în 2030

ADAMA Ltd., lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, a publicat raportul de sustenabilitate pentru anul 2023. Raportul ESG (Environmental, Social, Governance) detaliază angajamentul companiei pentru transparență și pentru integrarea mai multor standarde cheie SASB (Sustainability Accounting Standards Board) și GRI (Global Reporting Initiative) în activitatea sa.

ADAMA își menține obiectivul de reducere a emisiilor de carbon cu o medie de 5% în fiecare an până în 2030. Compania și-a îmbunătățit poziția în clasamentul mai multor agenții de rating, primind o „medalie de bronz” de la Ecovadis, ceea ce îi permite să se alăture comunității Together for Sustainability și să aducă îmbunătățiri tangibile și măsurabile în diferite aspecte ce țin de sustenabilitate.

Steve Hawkins, Președinte și CEO, ADAMA:

„Pe parcursul anului 2023, am rămas concentrați și determinați în ceea ce privește implementarea strategiei noastre de sustenabilitate. Am urmărit cu prioritate siguranța și bunăstarea angajaților, a clienților și comunităților noastre, oferind în același timp soluții care cresc productivitatea culturilor fermierilor, limitează impactul acestora asupra mediului și reduc amprenta de carbon. Echipa noastră a realizat acest lucru prin integrarea eficientă a sustenabilității în toate activitățile cheie ale companiei, inclusiv în procesul de inovare și de dezvoltare a produselor și în activitatea de management. Sunt mândru de munca pe care o facem și de inovația pe care o aducem pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă fermierii astăzi.”

Oriella Ben Zvi, Head of Sustainability and Corporate Affairs, ADAMA:

„Anul 2023 a fost un punct de referință în călătoria spre sustenabilitate a companiei noastre. De-a lungul timpului, am încorporat constant sustenabilitatea în nucleul strategiei noastre de business, în operațiuni și în procesul de luare a deciziilor. Raportul ESG 2023 prezintă eforturile de colaborare ale echipelor ADAMA pentru a asculta nevoile fermierilor și clienților din întreaga lume, care au condus la dezvoltarea unui număr tot mai mare de produse inovatoare care sporesc productivitatea fermierilor, reducând în același timp impactul asupra mediului. Echipele noastre caută în permanență să integreze noi tehnologii pentru a sprijini utilizarea sigură și eficientă a produselor ADAMA și pentru a eficientiza operațiunile, reducând amprenta de carbon, cantitatea de apă utilizată și producția de deșeuri. Vom continua să ne conducem activitatea în mod responsabil în misiunea noastră de a atinge excelența și de a modela o companie de care putem fi cu toții mândri.”

Principalele realizări incluse în Raportul ESG 2023:

 • Am lansat 59 de produse noi, dintre care 34 erbicide, 12 insecticide, 12 fungicide și 1 regulator de creștere, care conțin:
  • Tehnologii unice de formulare cu caracteristici îmbunătățite ale produsului, cum ar fi aderența pe frunze crescută, rezistența la ploaie și capacitatea de absorbție de către frunze, pentru a reduce impactul asupra mediului;
  • Utilizarea sporită a componentelor biodegradabile care aduc beneficii de durabilitate specifice.
 • Am investit 342 milioane USD în operațiuni de producție mai ecologice în ultimii trei ani, inclusiv în recuperarea și reutilizarea apelor uzate, controlul calității aerului și mirosurilor, reducerea pierderilor de energie și creșterea utilizării energiei regenerabile. Toate acestea au condus la:
  • Reducerea cu 14% a amprentei absolute de carbon;
  • 10% din energia utilizată provine din surse regenerabile;
  • Reducerea cu 30% a generării de deșeuri periculoase. 
 • Am redus utilizarea plasticului în containerele produselor și am crescut utilizarea plasticului reciclat.
 • Am continuat să dezvoltăm și să lansăm noi produse durabile bazate pe platforme avansate de tehnologie de formulare – de exemplu:
  • Araddo® – un erbicid mai durabil care a câștigat prestigiosul premiu pentru „Cea mai bună inovație în formulare” la HIS Markit Crop Science Forum & Awards;
  • Apresa® – un produs de top în ceea ce privește sustenabilitatea, cu impact minim și standarde de siguranță excepționale, bazat pe tehnologia de formulare TOV aflată în proprietatea ADAMA;
  • Feralla® – un moluscocid în doză mică, derivat din minerale naturale și ingrediente de economie circulară;
  • Soluții biologice precum Actavan®, un fungicid biologic pe bază de extracte de plante care stimulează sistemul imunitar al plantei pentru a preveni eficient putrezirea fructelor.
 • Am continuat să investim în dezvoltarea angajaților – peste 60% dintre angajații ADAMA folosesc platformele de învățare online ale companiei, în peste 25 de limbi; mai mult de 30% din toate posturile deschise au fost ocupate intern.
 • Am promovat diversitatea, echitatea și incluziunea (DE&I) la locul de muncă – am actualizat politica DE&I a companiei și am lansat mai multe inițiative noi și activități educaționale cu sute de participanți.
 • Am investit proactiv în protecția și siguranța oamenilor noștri prin organizarea a peste 1.000 de tururi de instruire privind siguranța la locul de muncă și dezvoltarea a sute de programe tematice în fiecare locație de producție; am înregistrat o îmbunătățire semnificativă în indicatorii de siguranță ai activității noastre.
 • Am adunat peste 2,1 milioane USD din donații comunitare și am cumulat aproximativ 4.900 de ore de voluntariat (în Israel) în 2023 – derulând zeci de programe educaționale și sociale la nivel global, în regiunile unde ADAMA își desfășoară activitatea.

Raportul de sustenabilitate integral este disponibil AICI.

Despre  ADAMA

ADAMA este lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, oferind soluții fermierilor din întreaga lume pentru a combate buruienile, insectele dăunătoare și bolile. ADAMA deține unul dintre cele mai largi și mai diverse portofolii de substanțe active din lume, precum și unități de cercetare și dezvoltare, producție și formulare de ultimă generație.

Cu o cultură în care membrii echipei ADAMA ascultă fermierii și generează idei ținând cont de realitățile din teren, compania este poziționată în mod unic pentru a oferi o gamă largă de amestecuri distincte, formulări și produse diferențiate de înaltă calitate, oferind soluții care răspund nevoilor fermierilor și clienților locali în peste 100 de țări la nivel global. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.ADAMA.com.