10 ani de activitate Caussade Semences Est Europa

caussade 10 ani echipa

CAUSSADE SEMENCES EST EUROPA celebrează un deceniu de succes în România, precum și 60 de ani de la înfiintarea companiei în Franţa – Crearea Societăţii de Interes Colectiv Agricol pentru Uscarea şi Condiţionarea seminţelor (SICA SCS).

Anul 2018 este unul aniversar pentru noi, an în care împlinim 10 ani de la demararea activității. A fost un proiect ambițios, care, cu pasiune, muncă și perseverență, s-a dezvolatat și consolidat continuu. Mulţumim clienților noștri pentru încrederea acordată și echipei pentru lucrul bine făcut zi de zi.

Compania Caussade Semences este prezentă în România din 2008 prin intermediul Caussade Semences Est Europa cu sediul la București. Aceasta coordonează subsidiarele grupului din estul Europei, și anume, România, Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova, având ca obiectiv principal funcționarea și dezvoltarea următoarelor departamente: CERCETARE, DEZVOLTARE, PRODUCERE ȘI CONDIȚIONARE, MARKETING ȘI COMERCIAL.

Responsabilitatea, integritatea și angajamentul vor continua să fie valorile care stau la baza activității fiecărui membru al echipei Caussade Semences.

CERCETARE: dispunem de programe de cercetare pentru toate speciile pe care le comercializăm.

Un total de 100 hectare de microparcele sunt repartizate în cele patru țări pentru a oferi fermierilor genetică adaptată și performantă.

În ultimii trei ani, Caussade Semences a înregistrat 148 de soiuri și hibrizi, după cum urmează: 79 de hibrizi de porumb, 25 de hibrizi de floarea-soarelui, 24 de soiuri de cereale păioase. Aproximativ 14% din cifra de afaceri a grupului este investită în cercetare.

DEZVOLTARE: acest departament înființează proiecte de expertiză teritorială, peste 5.000 de microparcele la nivel de CSEE.

Caussade Semences oferă produse pentru utilizări și sectoare specifice, bazându-se pe cunoașterea detaliată a soiurilor și hibrizilor și adaptarea lor la condițiile locale, dobândită pe baza analizelor efectuate în cadrul rețelelor de testare.

PRODUCERE de sămânţă și CONDIȚIONARE: CSEE este singura filială a grupului cu activitate de producere  seminţe, încă de la înfiinţare. Producem seminţe pe o suprafaţă de peste 5.000 ha/anual din 8 specii din portofoliul CSEE. Începând cu anul 2011 avem propria linie de tratament-ambalare seminţe, iar volumele procesate şi puse pe piaţă acoperă peste 500.000 ha.

MARKETING: Întrucât performanța și calitatea produselor nu sunt singurele atu-uri pentru a cuceri piața și este foarte important ca aceste informații să ajungă într-o formă nealterată la utilizatorul final – fermierul, compania și-a dezvoltat departamentul de marketing, care, utilizând toate instrumentele actuale, reușește să facă cunoscute performanța și calitatea produselor Caussade Semences.

ECHIPA COMERCIALĂ: Mai mult de 50 de persoane acoperă teritoriul celor patru țări pentru a oferi consultanță fermierilor cu privire la genetica multi-specii cu un scop specific-profitabilitatea fermelor.

După cum înțelegeți, misiunea companiei este să menținem atu-urile noastre cele mai importante.

Calitatea geneticii și calitatea semințelor.

CEREALE PĂIOASE 2018

Portofoliul de cereale păioase Caussade Semences vă pune la dispoziție soiuri cu următoarele caracteristici:

– toleranță la ger;

– înfrățire foarte bună cu norme mici de semănat;

– toleranță foarte bună la secetă și arșiță atmosferică;

– calități excelente de panificație.

Sămânţa certificată respectă standardele U.E. privind trasabilitatea produselor, ceea ce-i asigură germoplasmei Caussade Semneces conservarea valorii genetice şi biologice, purității varietale precum și indici ridicaţi ai germinaţiei, purițății fizice, MMB-ului şi MH, sănătate şi vigoare, caracteristici care contribuie la sporirea producţiei agricole.

Pentru toamna 2018, Cussade Semences Est Europa vă pune la dspoziție un portofoliu bogat de cereale păioase compus din soiuri de grâu comun (Flavor, Sophie, Sothys, Izalco, Sosthene, Sorrial, Solveig, Sofruşi Sobbel), grâu durum (Haristide), orz (Jup) și triticale (Trismart).

RAPIŢĂ 2018

Una dintre marile companii multinaţionale care a crezut şi crede în valoarea culturii de rapiţă, investind sume considerabile în ameliorarea acesteia, este CAUSSADE SEMENCES. Performanţele hibrizilor de rapiţă pe care îi deţine în portofoliu o poziţionează pe podiumul performanţei, alături de celelalte companii multinaţionale consacrate în România ca producători de seminţe.

Pentru a satisface cerinţele celor mai exigenţi fermieri, cu privire la performanţa materialului genetic, CAUSSADE SEMENCES, orientează programul său de ameliorare pentru obţinerea de hibrizi de rapiţă, care securizează de fiecare dată producţia, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.

Pentru cultura de rapiţă, CAUSSADE SEMENCES vine în acest an cu un portofoliu complet și foarte performant de hibrizi, caracterizați prin:

– potențial de producție foarte ridicat și constant;

– toleranță la ger, secetă și frângere;

– conținut foarte bun în ulei;

– capacitate de ramificare foarte bună;

– creștere viguroasă;

– adaptabilitate la toate zonele de cultură a rapiței în România;

– rezistență crescută la scuturare și coacere uniformă.

Printre hibrizii preferaţi de fermierii din România, tocmai datorită caracteristicilor enumerate mai sus, se numără Memori CS, CSZ 6001 CL, Sirtaki CSBasalti CS și Mazari CS.