VitalFields – Management eficient, mai mult timp pentru creșterea fermei

VitalFields

În era digitală, agricultura evoluează în aceeași direcție cu alte industrii de pe glob. Inovațiile caracterizează și acest domeniu, astfel că fermierii din întreaga lume caută cele mai bune soluții pentru a produce mai mult cu mai puține resurse și au o deschidere din ce în ce mai mare către tehnologie.

Conform unui studiu realizat de VitalFields la nivel național în România, pentru 75% dintre fermierii ce ne-au răspuns la întrebări, telefonul mobil este un instrument de nelipsit. Mai mult, 68% dintre aceștia declară că folosesc computerul în fiecare zi.

În acest context, aplicația VitalFields pentru administrarea online a fermei are tot mai mulți utilizatori mulțumiți de faptul că își pot gestiona sarcinile administrative oricând, având la dispoziție doar o tabletă, un smartphone sau un computer.

În plus, aplicația are caracteristici dezvoltate împreună cu fermierii, în beneficiul acestora. Una dintre cele mai importante atribute este faptul că VitalFields poate fi utilizată pentru orice tip de fermă și că poate genera rapoarte în acord cu cerințele autorităților și instituțiilor locale din domeniu. Aplicația are capacitatea de a înregistra informațiile de la semănat și de a le stoca, pentru a fi de folos apoi în estimarea cantității de substanță activă care trebuie aplicată. Această funcționalitate are denumirea de “nutrient balance checker” și a fost creată pentru a verifica echilibrul de nutrienți necesari plantelor de pe o anumită parcelă. Toate lucrările, inclusiv aceste informații, pot fi transmise către conducătorul combinei prin VitalFields.

Cum toți fermierii sunt tot timpul cu ochii pe prognoza meteo, e bine de știut că aplicația are integrată și această componentă, extrem de utilă mai ales dacă parcelele sunt la distanță mare una de alta sau în diferite zone ale țării. “Preluăm informații de la servicii de prognoza meteo cum ar fi yr.no. Faptul că VitalFields este integrat cu aceste servicii meteo ne permite să urmărim fiecare teren separat. Acest lucru este util în mod special dacă terenurile sunt distribuite pe o zonă mai mare.” spun specialiștii VitalFields.

Aplicația facilitează urmărirea parcelelor din diferite locații de pe teritoriul țării în același timp, ceea ce vine în întâmpinarea nevoii fermierilor de a eficientiza resursele și de a le aloca corespunzător, împreună cu sarcinile de efectuat în fermă. VitalFields este în continuă dezvoltare și integrează tot mai multe caracteristici pe care și le doresc fermierii, iar echipa de specialiști lucrează în strânsă colaborare cu aceștia pentru a aduce toate îmbunătățirile necesare și pentru a continua cu succes extinderea la nivel internațional.

Despre VitalFields

VitalFields este o companie agricolă digitală ce aparține de Climate Corporation, o filială a Monsanto Company. Aceasta oferă fermierilor sisteme digitale de administrare a fermei, astfel încât aceștia să își poată planifica, administra și analiza activitățile din câmpurile lor, inclusiv simplificarea urmăririi și raportării tuturor produselor agricole utilizate în fermă pentru a fi în conformitate cu standardele de mediu ale Uniunii Europene. Înființată în 2011 și având sediul la Tallin, în Estonia, VitalFields este prezentă în șapte țări europene: Austria, Estonia, Germania, Polonia, Elveția, Ucraina și România. Pentru mai multe informații, vizitați www.vitalfields.com.