Târgul de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI a ajuns la cea de a IV-a ediție

agro pitesti

Târgul de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI 2019 se desfăşoară în perioada 9-12 mai, în parcarea Jupiter City din Pitești.

Ca şi la edițiile trecute, evenimentul este organizat cu sprijinul unor parteneri extem de importanţi, precum: Camera şi de Comerț și Industrie a României, Complexul Expozițional ROMEXPO, Ambasada Cehiei, Consiliul Județean Argeș, Prefectura Județului Argeș, AFIR, APIA, Primăria Pitești, Primăria Mioveni şi Primăria Topoloveni.

Târgul de echipamente, utilaje agricole și produse tradiționale a dovedit că poate aduce pentru fermierii din zonă informații utile din domeniul agriculturii, respectiv, echipamente și utilaje de ultimă generație ale celor mai importanți producători din lume, prezenți prin dealeri din România – IPSO (John Deere), AJG (Zetor), Cesivo Agricultură (Mecanica Ceahlău, Tehnofavorit), AGROCONCEPT (New Holland), Agromec Ștefănești (Maschio Gaspardo).

Spațiul de organizare al manifestării, Complexul Comercial Jupiter City – la ieșirea spre Autostrada A1 Pitești-București, oferă accesul facil pentru vizitatori, dar și o suprafață generoasă expozițională de peste 7.500 mp.

La ediţia din acest an un număr de peste 60 de expozanți vor atrage atenţia prin diversitatea portofoliului oferit de la echipamante și utilaje agricole de ultimă generație: (tractoare, combine, etc), utilaje, echipamente și accesorii pentru industria alimentară (cântare, uleiuri, produse pentru fertilizare şi de protecţia plantelor, soluții integrate de asigurare/finanțare oferite de bănci și societăți de asigurare) și până la produse agroalimentare tradiționale. Ca elemente inedite ale manifestării se disting programele  zilnice de muzică și dansuri populare susținute de asambluri folclorice din Argeș dar şi tradiţionala tombolă cu premii numeroase și extrem de atractive.

Pentru prima dată, târgul are avea şi o secțiune dedicată mediului academic. În cadrul evenimentului, în zilele 9 şi 10 mai, se desfășoară două conferințe ale Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Hidraulică şi Pneumatică (INOE) cu tema „Tehnologii eco-inovative de valorificare a deșeurilor de biomasă – ECOVALDES” și Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice (INCDSB)  cu tema ” Soluţii tehnologice pentru prelucrarea reziduurilor din industria agro-alimentară”.

Tot în premieră, fermierii vor putea admira anul acesta, în cadrul Agro Piteşti, superbele exemplare din rasa Black Angus. Târgul se va încheia duminică la ora 14, când se va organiza extragerea pentru Marele premiu. Ca în fiecare an,  acesta constă într-un porc în viu oferit câştigătorului.

agro pitesti 2