Summit Agro – al cincilea element, de 22 de ani

Echipa Summit Agro

Summit Agro România lansează campania comercială 2019 împreună cu partenerii săi din toată țara, la Poiana Brașov, printr-un eveniment special, așa cum i-a obișnuit de-a lungul timpului.

Anul acesta, compania prezintă, în contextul agriculturii, apaaerulfocul și pământul ca fiind cele patru elemente cheie clasice și la îndemâna oricui, iar Summit Agro România, este cel de-al cincilea element, ce le îmbrățișează și potențează, oferindu-le partenerilor produsele care fac diferența.

Noutățile nu se lasă așteptate nici în acest an, compania având chiar de la 1 februarie un nou Președinte, în persoana doamnei Dr. Ing. Patricia Maria Știrbu, cu o experiență în agricultură de peste 20 de ani, la companii multinaționale, în România precum și la nivel european și global. Noutățile se extind și la nivel de grup, din 2019 Președinte al grupului Sumi Agro Europe fiind domnul Tomoaki Tetsu – cu peste 25 de ani de experiență în domeniul agriculturii la nivel european și global.

La început de drum, Dr. Ing. Patricia Maria Știrbu, Președintele Summit Agro România declară: “Am acceptat cu entuziasm și încredere propunerea de mă alătura echipei Summit Agro România, alături de care voi depune toate eforturile pentru a duce compania mai departe cu succes, contribuind activ la dezvoltarea și creșterea ei bine meritată după cei 22 de ani de existență.

După un an cu provocări, atât pentru întreaga industrie, cât și pentru compania Summit Agro România, sunt pregătită ca, alături de o echipă bine structurată, luptătoare, să depășim toate noile provocări și să reușim să mergem mai departe cu realizări multiple.”

Dr. Ing. Patricia Stirbu

Tomoaki Tetsu, Președintele Sumi Agro Europe, de asemenea prezent la eveniment, menționează: „Am avut onoarea de a primi acceptul doamnei Știrbu de a se alătura echipei Summit Agro România în calitate de Președinte și avem toată încrederea că va reuși cu succes să continue dezvoltarea companiei pe termen mediu cât și lung. Vedem acest moment ca un nou început, un nou drum plin de realizări și succes pentru Summit Agro România, alături de care voi fi și eu cu tot suportul necesar atunci când și dacă va fi nevoie.”

De asemenea, Summit Agro România, lansează și acest an produse noi, inovatoare, în pas cu noile tendințe, din categoria produselor Bio, cu utilizare atât în agricultura convențională, cât și în cea organică. Se consolidează în acest fel și acest segment din portofoliu, în linie cu viziunea pe termen lung a companiei, păstrând calitatea produselor și serviciilor.

Cu ocazia evenimentului, compania a pus accentul pe noul produs din gama Bio – Seipro („sei” vine de la seicho, care în limba japonează înseamnă creștere și „pro” – un produs pentru profesioniști) – NoFly WP – un insecticid  biologic pentru utilizare atât în spații închise, cât și deschise.

Acesta are ca substanță activă o concentrație mare de blastospori vii ai ciupercii parazite „Paecilomyces (Isaria) fumosoroseus” tulpina FE 9901 și alte ingrediente inerte de natură organică.

Produsul este, de asemenea, compatibil cu multe substanțe chimice, ceea ce îl face un instrument excelent pentru utilizarea sa într-un program integrat de combatere a dăunătorilor.

NoFly WP este un produs natural care combate musculița albă de seră, iar în alte țări poate controla și afidele, tripşii, puricii meliferi și alte insecte dăunătoare.

Gama Seipro mai conține biostimulatori de top: Shigeki – pe bază de alge, Kaishi – cu aminoacizi, și două produse noi: Kinactiv fruit – care sporește proprietățile fructelor, plus Kinactiv root – biostimulator pentru înrădăcinare.

Pentru lansarea NoFly WP a fost prezent la eveniment și Xabier Gainzarain Domaica, Product Manager Futureco Bioscience S.A., compania producătoare a produselor din gama Seipro, inclusiv a produsului NoFly WP. Domnul Gainzarain Domaica a făcut o prezentare detaliată a noului insecticid bio, cu rezultate excelente obținute în Spania, dar și în întreaga Europă.

Summit Agro România s-a înfiinţat în anul 1997 şi face parte din Sumitomo Corporation cu sediul central în Japonia. Printre mărcile cele mai cunoscute comercializate în România de compania Summit Agro amintim: insecticidele – Mospilan 20 SG si Novadim Progress, fungicidele – Cyflamid 5 EWTopsin 70 WDG, erbicidele – NisshinTarga Super şi fertilizanţii – Fertigofol UltraSulfomax si BrasiPro.

Totodată menționam și Trika Expert, un produs UNIC pe piața insecticidelor cu aplicare la sol prin faptul că încorporează în aceeași granulă substanța activă – Lambda-Cihalotrin (4g/kg), dar și îngrășământ organomineral cu efect starter (fosfor 35% și azot 7%), oferind astfel protecție și energie radiculară.

 

Sumitomo Corporation are o istorie care datează din 1630, este prezentă în 116 ţări, cu peste 700 de sucursale şi are un număr de aproximativ 74.000 de angajaţi. Corporaţia desfăşoară activităţi în diferite industrii: industria de metale, transporturi şi sisteme de construcţii, mediu şi infrastructură, media, bunuri şi servicii pentru îmbunătăţirea stilului de viaţă, resurse minerale, energie, produse chimice şi electronice.