Sneak Preview Agxecutive Pro Class

Agxecutive a organizat joi, 23 septembrie 2021 in Bucuresti o sesiune gratuita de previzualizare a editiei cu nr. 6 a cursului “Agxecutive Pro Class” care va avea loc in zilele de 11, 12, 13 si 18, 19, 20 noiembrie 2021. Acest eveniment a reunit in format hibrid prieteni dragi din presa agricola, asociatii profesionale, dar si de pe lantul agro-alimentar.

Agenda evenimentului a fost urmatoarea:

16:30 – 17:00 – primirea invitatilor, stabilirea unui prim contact intre invitati si cu formatorii & consultantii Agxecutive;

17:00 – 18:00 – Caz practic Negocieri B2B “Vanzarea Imposibila in agribusiness”, sustinut de formatorul Florin CONSTANTIN. Unde participantii au putut afla contextul national&European in care se desfasoara business-ul agricol in prezent, incluzand ecosistemul reprezentat de firmele specifice din amonte si din aval, dar si mai important, au aflat cate tipuri de avantaje competitive exista pe piata agribusiness-ului si care dintre acestea sunt cele mai importante. Modelul urmat a fost denumit sugestiv de catre formatorul Agxecutive “Reteta de prajitura”, in care “ingredientele” mixate nu sunt echivalente cu produsul final. Iar demonstratia propusa a sustinut 100% aceasta teorie.

18:00 – 19:00 – Caz practic Agricultura de azi “Conservarea apei in sol – o prioritate a prezentului, dar mai ales a viitorului”, acolo unde formatorul Prof. Dr. Viorel ION a vorbit despre importanta apei pentru plante in raport cu alte elemente din mediu si despre progresele pe care biotehnologia le face in prezent pentru a dezvolta noi metode de conservare a apei in sol. Cele doua teme propuse au declansat dezbateri foarte interesante in sala, iar argumentele pro si contra aduse de toti cei prezenti au intretinut ideea bine cunoscuta a faptului ca agribusiness-ul este un sector hiperdinamic, unde activitatea de productie nu va putea fi separata niciodata de activitatea de prelucrare si comert, iar trendul care se resimte cel mai mult pe umerii producatorului face referire la : digitalizarea si automatizarea proceselor in acord cu practicile durabile. De asemenea, viziunea de ansamblu pe care va trebui sa o adoptam incet dar sigur si noi, ca stat membru al UE este reprezentat de agricultura BIO, care se vrea sa ajunga intr-o perioada de timp foarte scazuta la un procent de 25%.

Declaratie formator Florin CONSTANTIN:

Agricultura este un domeniu prea serios pentru a fi doar treaba agronomilor. Sefii de exploatatii teebuie sa se impregneze de cunostinte economice, financiare si de management pentru a reusi in orice ferma, indiferent de marimea si tipul ei. Iar profesionistii din agribusiness trebuie sa fie capabili sa imbine cu maiestrie cunostintele tehnice cu cele comerciale pentru a face vanzari de succes si pentru a lega parteneriate perene cu agricultorii, pastrand tot timpul ochii pe concurenta, caci ea este principalul obstacol in calea realizarii viselor oricarui om de vanzari.”

Agxecutive lucreaza inca din 2015 in sfera serviciilor integrate de HR pentru agribusiness, iar din 2016 echipa noastra asigura programe de formare profesionala continua pentru perfectionarea resursei umane din agribusiness cu focus pe tematica tehnico-comerciala. In prezent cursul Open „Agxecutive Pro Class”, ajuns la a sasea promotie, este singurul curs de perfectionare din agribusiness certificat pentru ocupatia de: “Consultant tehnic in productia de cereale, plante tehnice si furaje”.

Inscrieri si detalii suplimentare la: camelia.lebada@agxecutive.com, telefon: +40 743.488.078 www.agxecutive.com