Prima etapă a proiectului ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR s-a încheiat cu o petrecere la Crama Viişoara

romaniavazutadintractor

ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR este mai mult decât ambiția personală a unei jurnaliste de a traversa țara la volanul unui tractor, este dorința de a promova agricultura și turismul românesc, două dintre sectoarele care pot contribui la dezvoltarea sustenabilă a României.

Patricia Pop, prima persoană care traversează România la volanul tractorului ARBOS 5130, a încheiat prima ediție a proiectului România Văzută Din Tractor ce a vizat Câmpia Română, Bărăganul și Dobrogea.

S-au parcurs aproape 600 km, au fost vizitate 20 de ferme din diverse sectoare ale agriculturii – cultură mare, zootehnie, viticultură, pomicultură, legumicultură, unități de prelucrare a materiei prime provenite din agricultură și s-au filmat interviuri cu peste 30 de interlocutori.

Prin toate materialele foto și video realizate în perioada 1-20 iulie, pe tot parcursul traseului care a debutat în localitatea Rotunda județul Olt și a trecut prin localitățile Roșiorii de Vede, Mavrodin, Alexandria, Naipu, Greaca, Oltenița, Călărași, Ostrov, Unirea, Dichiseni, Borcea, Ștefan cel Mare, Țăndărei, Geci, Topalu, până la Ovidiu în județul Constanța se va promova la nivel național agricultura, turismul și gastronomia zonelor vizitate.

Această reușită trebuia sărbătorită, şi astfel, vineri, 2 august 2019, cei care au fost alături de Patricia Pop pe parcursul itinerariului au fost invitaţi la o petrecere prin care s-a marcat finalizarea primei etape a proiectului ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR. Evenimentul a avut loc la Crama Viișoara Str. Crângului, nr. 291, sat Viișoara, comuna Cobadin, județul Constanța,  un sat aflat între Dunăre și Marea Neagră, unde briza mării răsfață și alintă viile ca nicăieri în altă parte.

ghalbupatriciapop

În cadrul întâlnirii, invitaţii au vizitat podgoria de la Viișoara și au aflat de la gazda evenimentului, domnul Gheorghe Albu, povestea vinului care seamănă dragoste între oameni. Programul a cuprins o sesiune de degustare a vinului, care a continuat cu o masă în stil tradițional în taverna fermei, iar la final participanţii s-au delectat cu produse de patiserie și cofetărie din inima Dobrogei, asigurate de compania Angelo, prima unitate care aduce pe piață prăjiturile terapeutice cu uleiuri esențiale.

cramaviisoarainvitati

Seara s-a încheiat cu „Tombola ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR”, care a oferit 3 premii interesante:

  1. O noapte pentru două persoane la Domeniile Greaca, jud. Giurgiu, cu cină, mic dejun și acces la piscină.
  2. O sesiune de pescuit pe Balta Ileana, cazare o noapte pentru două persoane, plus mic dejun la Pensiunea Ileana din Naipu, jud. Giurgiu.
  3. O cină pentru patru persoane la restaurantul Ferma Baciu din Pipera, București pentru a degusta cele mai savuroase preparate din vită, gătite de profesioniști.

Prima etapă a proiectului ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR s-a încheiat, însă urmează etapa 2020, în care se va traversa zona de vest a țării. Mult succes echipei organizatoare!