Lebosol®-Total Care – Din grijă pentru semințe!

De obicei, fermierii aleg cu multă atenție hibrizii și soiurile de rapiță și cereale păioase din oferta companiilor de semințe, luând în considerare aspecte ca: producțiile realizate anterior la un soi/hibrid,  grupa de maturitate, potențialul genetic de producție, germinația, rezultatele obținute în loturile demonstrative aflate în cele mai apropiate locații și multe altele. Dar de sămânță cine are grijă?

Lebosol®-Total Care este îngrășământul lichid starter destinat aprovizionării inițiale a plantulelor cu elemente nutritive. Aplicat pe sămânță împreună cu insectofungicidul, constituie sursă de elemente nutritive disponibile de la germinare până la 6 săptămâni după răsărire. Are rol important de îmbunătățire a capacității tinerelor plante de a absorbi microelementele necesare în primele faze de creștere și dezvoltare.

Prin utilizarea Lebosol®-Total Care la tratamentul seminței, se previn eventualele probleme legate de germinația și răsărirea plantelor provocate de o serie de factori: temperaturi scăzute, băltiri, secetă, pH nefavorabil, pregătirea necorespunzătoare a terenului etc.

Este un produs complet formulat ce oferă o aderență maximă pe semințe.

Avantajele utilizării Lebosol®-Total Care:

  • Aprovizionare optimă din start cu elemente nutritive
  • Creșterea capacității tinerelor plante de a absorbi substanțele hrănitoare din sol
  • Favorizează răsărirea uniformă și rapidă
  • Dezvoltarea unui sistem radicular mai profund și mai bine ramificat
  • Stimulează capacitatea de înfrățire la păioase
  • Oferă rezistență la condițiile agro-climatice nefavorabile
  • Rețetă adaptată pentru tratamentul seminței
  • Reduce abraziunea și formarea prafului.

Lebosol®-Total Care aplicat pe semințe asigură plecarea rapidă și uniformă în vegetație a tinerelor plante ca bază pentru obținerea de producții ridicate și de calitate.

Lebosol®-Total Care conține aminoacizi ușor asimilabili, sub formă de Aminosol®, în amestec cu macro și microelemente și acționează ca biostimulator și fertilizant echilibrat pentru o înrădăcinare optimă a plantelor. Tratamentul asigură aprovizionarea eficientă cu elemente nutritive pe o perioadă de până la 5-6 săptămâni după germinare. Astfel, tinerele plante sunt mai puțin predispuse la stres, mai viguroase, dezvoltă un sistem radicular mai profund și tolerează mai bine agenții patogeni.

Tratarea semințelor cu Lebosol®-Total Care pregătește suplimentar semințele pentru a germina rapid și uniform, indiferent de condițiile de mediu!

Din experiența noastră, Lebosol®-Total Care este compatibil cu toate insectofungicidele uzuale.

Recomandăm utilizarea Lebosol®-Total Care în această perioadă la tratarea semințelor de cereale păioase (grâu, orz, triticale) și rapiță de toamnă în doză de 2-3 l/tona de material semincer.

Lebosol®-Total Care se caracterizează prin dispersia uniformă și aderența foarte bună pe suprafața boabelor. Datorită utilizării la tratament a Lebosol®-Total Care, se constată acoperirea uniformă a seminței cu soluție. În plus, aceasta va trece foarte ușor prin tubulatura semănătorii.

Lebosol®-Total Care este suplimentul starter ideal al insectofungicidelor. Atenție! Pentru buna omogenizare a soluțiilor și grad maxim de acoperire a seminței, recomandăm utilizarea echipamentelor specifice de realizare a tratamentelor.

Lebosol®-Total Care pune grâul pe picioare!

 Echipa Lebosol România