Prese de balotat cilindrice și rectangulare în oferta IPSO Agricultură

Field

Presa de balotat este un utilaj indispensabil în fermele agricole unde, pe lângă cultura mare (grâu, porumb, floarea soarelui sau rapiță), se cultivă și plante furajere, așa cum este lucerna, în cultură pură sau în amestec cu alte graminee. Exploatațiile agricole care cultivă plante furajere pentru a încasa subvenția primită pentru schema de înverzire nu au nevoie de o presă de balotat de capacitate mare, în schimb, cei care au și activitate zootehnică au nevoie de un astfel de utilaj performant pentru a obține baloți de capacități și densități mari, ce pot fi păstrați o perioadă îndelungată de timp, fără a afecta calitatea furajelor balotate.

Primul model de presă de balotat automată – John Deere 116-W a fost lansat de producător după cel de-al doilea Război Mondial. De-a lungul a mai bine de 100 de ani, John Deere a revoluționat segmentul de prese de balotat, producând balotiere ce permit obținerea baloților rotunzi și pătrați de înaltă calitate, în ferme din întreaga lume.

Indiferent de mărimea fermei sau de activitatea predominantă din exploatație, IPSO Agricultură, unic distribuitor al utilajelor John Deere și lider în piața de mașini și utilaje agricole din România, pune la dispoziția fermierilor o gamă largă de balotiere.

Prese de balotat cilindrice de la John Deere

Presele de balotat cilindrice marca John Deere sunt utilizate pentru strângerea recoltei și protejarea furajelor. Când sosește timpul strângerii furajelor în baloți, echipamentele trebuie să funcționeze cu precizia unui ceasornic. Orice întrerupere a activității din câmp poate avea ca și consecință compromiterea calității furajelor.

Strângerea furajelor de pe câmp la momentul potrivit depinde direct de condițiile meteo. Pentru a grăbi procesul, fermierul are nevoie de o presă de balotat ce poate procesa o cantitate mare de furaje, într-un timp scurt, așa cum sunt presele de balotat cilindrice cu cameră fixă și cu cameră variabilă de la John Deere.

John Deere seria G este alegerea optimă pentru utilizare îndelungată și versatilă. Robustă, dar în același timp compactă, presa John Deere funcționează excelent pentru majoritatea culturilor și condițiilor, păstrându-şi caracteristicile timp îndelungat.

Presa John Deere V451G

Pick-up-ul are o lățime de 2,2 metri, dispune de 4 bare cu degete și de ridicarea hidraulică a înălțimii. Camera de balotat are un diametru ce variază de la 0,9 m la 1,65 m, putând fi comandată din monitorul din cabina tractorului și are o lățime de 1,21 m. De asemenea, este prevăzută cu 6 curele de balotare și tip de legare cu plasă.

Monitorul tip BaleTrak Easy permite reglarea diametrului balotului, a tipului de sistem de legare și se poate urmări numărul de baloți făcuți. De asemenea, dispune de un sistem de iluminare și o rampă de descărcare. Necesarul de putere la tractor pentru această presă de balotat este de 100 CP.

Presa de balotat John Deere F440E

Ușoară și economică, robustă si compactă, presa de balotat F440E este ideală pentru utilizarea regulată, funcționând foarte bine și în cazul culturilor uscate. Dispune de un pick-up de 1,9 metri cu roți de copiere și sistem mecanic de reglare a înălțimii. Camera de balotare, formată din sistem de compactare cu lanțuri și bare, are un diametru și o înălțime de 1,2 metri, iar tipul de legare este cu plasă și sfoară. Necesarul minim de putere al tractorului pentru a pune în mișcare presa John Deere F440E este de 40 CP.

Presa de balotat rectangulară John Deere 349

Fiabilitate John Deere este greu de egalat. Așa sunt și presele de balotat John Deere, datorită sistemului de control care permite formarea baloților rectangulari perfecți. Acești baloți mențin calitatea fânului și rămân compacți în timp, păstrându-și forma și dimensiunile inițiale timp îndelungat. Sistemul include pick-up larg, melc flotant, cameră de precomprimare și furci de alimentare pentru precompresia materialului.

Cu lățimea pick-ului de 1,56 m și reglarea mecanică a înălțimii, presa de balotat John Deere 349 poate produce baloți cu secțiunea de 36×46 cm și lungimea reglabilă, între 30 cm și 130 cm. Tipul de legare este cu sfoară, iar pentru a fi acționată are nevoie de un necesar de putere de 41 CP.

Presa rectangulară John Deere L1534

Presele de balotat John Deere L1534 funcționează perfect în orice condiții, de la secetă extremă, la umiditate excesivă. Calitatea baloților este cea care dictează succesul. Astfel, baloții obținuți cu presa John Deere L1534 sunt super denși si au o formă perfectă.

Pick-ul are o lățime de 2,30 m și un diametru de 34 cm, dispune de 5 bare cu degete și reglarea hidraulică a înălțimii. Tocătorul este de tip Maxicut HC cu 23 de cuțite, cu posibilitate de activarea a cuțitelor 23-12-11-0.

Baloții rezultați prin utilizarea acestei prese de balotat prezintă următoarele caracteristici: înălțime de 90 cm, lățime 120 cm, lungimea este ajustabilă electric de la 60 cm și până la 300 cm, totul în funcție de cantitatea de paie și umiditate. Un balot 2,5/3,0 m cântărește între 360-400 kg. Presa dispune de un senzor de umiditate ce furnizează informații pe display-ul din tractor și un senzor pentru căderea balotului.

În funcție de orele lucrate, presa de balotat are un randament de 35-40 t/h, producând 80-90 de baloți pe oră. Pentru a acționa acest model de presă de balotat este nevoie de un necesar de putere la tractor de 260 CP.