Peste 120 de specialiști din morărit-panificație, vor fi prezenți la EUROPAN 2019

Variety of bread on old wooden table
Variety of bread on old wooden table

Miercuri, 12 iunie, se dă startul Conferinței EUROPAN dedicată sectoarelor de morărit și panificație, unde deja și-au confirmat prezența peste 120 de specialiști. Evenimentul va avea loc la Rin Grand Hotel, din București.

Speakerii invitați și-au pregătit tematica ce urmează a fi expusă în cadrul conferinței, iar principalele idei dezbătute vizează:

– evoluția industriei de morărit și cea de panificație: tendințe, provocări, previziuni;

– importanța calității materiei prime;

– mecanisme eficiente de implementare a sistemului de francizare;

– instrumente pentru promovarea exportului de produse de panificație;

– trenduri în design și ambalaje;

– relația dintre producătorii din sectoarele de morărit și panificație și reprezentanții zonei HoReCa;

– cost control și profitabiliate;

– overview Nielsen asupra evoluției pieței de retail din România, tendințe și obiceiurile de consum;

– înghețata fabricată industrial vs. gelateria.

 

Petre Daea este invitat special al evenimentului

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, este invitatul special al Conferinței EUROPAN. Acesta va vorbi despre situația actuală a sectorului de morărit și panificație din țara noastră, facând o paralelă cu felul în care se prezintă această industrie la nivel european. În plus, va discuta cu cei prezenți și despre perspectivele de dezvoltare pentru companiile care activează în domeniu.

Lista vorbitorilor care au confirmat prezența la eveniment îi mai include pe: Aurel Popescu (președintele Patronatului Român din Industria de Morărit și Panificație), Valeriu Tabără (președintele Academiei de Știinte Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Sisești”), Ștefan Pădure (președintele Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc), Petru Alexe (profesor Universitatea Dunărea de Jos, Galați), Laurențiu Mâță (director regional Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism), Nicolae Hulea (business development consultant Nielsen România), Dragoș Petrescu (fondatorul grupului City Grill), Georgian Fuduli (antreprenor Forbake), Gabriel Voin (director comercial Fornetti România), Dimitar Mitev (director comercial Bella Bulgaria), Ana Consulea (director general Zexe Braserie), Catălin Iorga (director comercial Aromitalia), Iuliana Roibu Bonoiu (președinte ARIG) si Thomas Huit (Pastry Chef Loft).

Conferința EUROPAN este organizată de AgroFood, cea mai complexă publicație specializată business‐to‐business (B2B) dedicată agriculturii și industriei alimentare pe întreg lanțul de producție.