Performanţa hibrizilor KWS, demonstrată şi la Caracal

kws 800 1

Luni, 12 august a.c., compania KWS Semințe le-a dat întâlnire din nou fermierilor, de data aceasta celor din zona Olteniei. Așadar, în cadrul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă din Caracal, specialiști KWS au prezentat o platformă demonstrativă cu hibrizi de porumb și floarea soarelui, dar și un lot cu 44 de hibrizi experimentali de porumb. De asemenea, au prezentat și schema de tratament aplicată atât la porumb, cât și la floarea soarelui. KWS Semințe le-a arătat și demonstrat fermierilor că performanța se obține cu genetică avansată și hibrizi de ultimă generație pe care compania le pune la dispoziția acestora.

Echipa KWS Semințe a fost formată din Dr. Ing. Ion Voinea – director produs, Florin Stoica – reprezentant vânzări, Adrian Sandu – reprezentant tehnic pentru zona de sud, Robert Dăgălița – reprezentant vânzări, Viorel Mircea – expert tehnic, Ciprian Haș – reprezentant produse, Ioan Cioc – director de vânzări, Mușat George – ameliorator la Stația de Cercetare din Alexandria și Marian Zamfir director al Stației de Cercetare din Alexandria.

 

În cadrul prezentărilor, Dr. Ing. Ion Voinea, director produs KWS, a precizat: “După lansările anilor anteriori, când am făcut cunoscuți hibrizii din grupele ClimaControl3 și Plus4Grain, anul acesta KWS dezvoltă o serie de soluții pentru profitabilitatea culturilor dumneavoastră cu cele mai recente rezultate din programele de cercetare și ameliorare. Astfel, prin platforma demonstrativă prezentată aici dorim să vă arătăm că în portofoliul KWS avem cei mai adaptați hibrizi pentru această zonă și că au stabilitate maximă. Și pentru că urmează sezonul de rapiță, doresc să vă amintesc că hibrizii KWS au o dezvoltare foarte bună și rapidă în toamnă. Indiferent când rapița va răsări, aceasta va forma un aparat radicular foarte puternic și o dezvoltare foliară bună, astfel încât să reziste pe timpul iernii și să aibă o creștere frumoasă în primăvară.”

kws 800 2

La finalul prezentărilor în câmp fermierii au fost invitați la o masă câmpenească și în același timp informațiile au continuat să curgă rând pe rând de la specialiștii prezenţi.

Domnul dr. ing. Eugen Petrescu, șef sector cercetare al SCDA Caracal a subliniat: “Stațiunea noastră are o colaborare foarte bună și de lungă durată cu compania KWS Semințe. Această colaborare se bazează pe ameliorare și cercetare și pot să vă spun că aici se testează anual foarte mulți hibrizi, din care se rețin doar câțiva, aceia care sunt cei mai adaptați pentru zona noastră. Sper că astăzi ați primit informații noi și importante care să vă ajute în alegerea celor mai buni hibrizi pentru campania următoare.”

 

Domnul Dr. Ing. George Mușat, director program ameliorare la Stația de Cercetare din Alexandria, a adăugat: “Mărturisesc cu mândrie că am îmbogățit portofoliul KWS Semințe cu 8 hibrizi de porumb creați în România și avem 21 de hibrizi în precomercial. Prin specialiști foarte bine pregătiți, care efectuează o muncă extrem exigentă în cercetare, KWS reușește să vină în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu genetică de calitate care să vă ofere culturi performante. Anul viitor vom avea al doilea program de ameliorare, ceea ce înseamnă că produsele noastre sunt apreciate de producătorii agricoli. Aveți încredere în produsele KWS, pentru că vă asigură profit în buzunare!”

 

La final a avut loc o tombolă, iar în urma extragerii 3 fermieri norocoși au primit sămânță de rapiță KWS. Astfel, câştigătorul premiului I a primit 5 saci de rapiță, pentru locul al II-lea s-au acordat 3 saci de rapiță, iar cel de-al III-lea a primit 1 sac de rapiță.