Osteocicatrat – tratament naturist în afecțiunile osoase

Ameliorarea durerilor cauzate de inflamații ale tendoanelor, oaselor, ligamentelor sau articulațiilor, provocate de boli inflamatorii de diferite etiologii sau de inflamații post-traumatice, precum și a edemelor cu diferite localizări, se poate realiza prin intermediul terapiei adjuvante cu unguente sau  creme ce au în compoziție remedii naturale. 

Produsul Osteocicatrat are în compoziția sa plante medicinale, recunoscute ca fiind un remediu puternic împotriva inflamațiilor și a durerii provocate de inflamațiile de diverse etiologii care pot afecta atât animalele cu afecțiuni cronice, cât și animale cu afecțiuni acute. Animalele bătrâne pot prezenta adesea inflamații articulare din cauza degradării cartilajelor articulare și a ligamentelor, dar și animalele tinere pot dobândi aceste inflamații, în urma unor traumatisme sau boli inflamatorii. Plantele din compoziția produsului Osteocicatrat sunt renumite prin principiile active puternice antiinflamatorii.

Pentru contuzii, hematoame, traumatisme, reumatism și afecțiuni articulare

TătăneasaSymphytum officinale – are proprietăți antiinflamatoare și cicatrizante, rădăcinile și rizomii acestei plante fiind părțile recoltate și utilizate pentru efectele lor terapeutice. Este utilă în contuzii, hematoame, traumatisme, reumatism și afecțiuni articulare. În medicina chinezească, tătăneasa este folosită încă din Evul Mediu pentru efectele sale curative. Datorită alantoinei din compoziția sa, tătăneasa deține și proprietăți antitumorale și anticancerigene. În cazul anchilozelor, artrozelor și artritelor s-a dovedit foarte eficientă ca terapie adjuvantă, iar în cazul fracturilor are efect de stimulare a formării calusului. Aplicată în strat subțire, pe răni și leziuni infectate, această plantă are efect antiseptic. Tătăneasa stimulează proliferarea celulară ce are ca rezultat un țesut nou și sănătos. Prin componenta sa de bază, alantoina, un alt efect produs de tătăneasă este cel keratolitic, prin care se îndepărtează detritusurile celulare moarte și se curăță suprafeța pe care produsul Osteocicatrat este aplicat.

Pentru refacerea și cicatrizarea plăgilor

O altă plantă ce face parte din compoziția produsului Osteocicatrat este rostopascaChelidonium majus -, renumită ca medicament natural pentru refacerea și cicatrizarea plăgilor, cu acțiune analgezică, antiseptică, antibacteriană, antioxidantă, cicatrizantă, antitumorală și regenerantă.

Chelidonina din rostopască, o componentă de bază a acestei plante medicinale, este un benzofenantridin cu acțiune analgezică similară cu cea a morfinei, ceea ce face ca preparatul să fie un aliat puternic împotriva durerilor cauzate de diferite procese inflamatorii. Acest preparat terapeutic, fie sub formă de gel – Osteocicatrat Gel, ce determină o absorbție mai rapidă, fie sub formă de cremă – Osteocicatrat TR, ce determină o absorbție pe timp mai îndelungat, are în compoziția sa cele două plante cu efecte terapeutice intense împotriva inflamațiilor.

Camforul și mentolul, conținute în acest produs, au efect ușor rubefiant și de răcorire a zonei de aplicare.

Profilactic și terapeutic pentru toate speciile de animale

Sinergismul medicamentos al plantelor din compoziția produsului Osteocicatrat, face din acest adjuvant terapeutic, un aliat puternic împotriva numeroaselor inflamații, întâlnite la diferite specii de animale, cu diverse vârste și stadii de boli inflamatorii. Folosirea preparatului nu se face doar în scop terapeutic, ci și în scop profilactic, înaintea unor perioade de efort intens care solicită sistemul musculo-scheletal al animalelor. Totodată, prin proprietățiile analgezice ale produsului, aplicarea locală, în strat subțire a acestuia pe plăgi postoperatorii, determină împiedicarea proceselor inflamatorii.

Dr. Diana Oprișiu

S.C. ROMVAC COMPANY S.A.