Olmix Group propune tehnologia viitorului – produse pentru nutriţia plantelor şi animalelor pe bază de alge marine

olmix800

Compania Olmix Group a fost partener al evenimentului Ziua Porumbului 2019 organizat la Orezu, în judeţul Ialomiţa. La standul firmei am stat de vorbă cu Andreia Iană, Marketing Manager. “Olmix Group este o companie din Franța, fiind unul dintre cei mai importanți specialiști, la nivel mondial, în biotehnologii marine și chimie verde. Misiunea grupului este aceea de a valorifica o resursă abundentă neexploatată, pentru a promova o alimentație durabilă. Scopul companiei este să înlocuiască tot ceea ce este produs chimic de sinteză cu soluții naturale pe bază de alge.

Olmix Group are trei divizii: nutriția plantelor, nutriția animalelor și nutriția și sănătatea umană. Compania a început cu divizia de animale și ușor, ușor a dezvoltat-o și pe cea de plante și umană. Resursa pe care o exploatăm este una regenerabilă și interminabilă, care nu este încă pe deplin valorificată. Bogate în ingrediente active originale și compuși, algele reprezintă o sursă însemnată de biotehnologie albastră. Olmix folosește de peste 20 de ani aceasta resursă, iar prin procesele de colectare, spălare și tratare, prin înlăturarea macroelementelor și a sării ale algelor pot fi extrase toate principiile active ale acestora. După aceea, extractul de alge pus pe o bază de argilă (montmorillonit) poate fi direct utilizabil în alimentația umană, în înlocuirea pesticidelor aplicate plantelor, precum și pentru reducerea antibioticelor la animale.

Cele trei divizii ale Grupului Olmix au ca țintă același obiectiv, de a produce mai mult folosind mai puține resurse, urmărind în același timp îmbunătățirea securității hranei, respectarea animalelor, omului și mediului. Resursele celor 3 divizii se găsesc în alge, argile și oligoelemente. Partea de biostimulatori sunt pe bază de alge și, practic, prin aceste produse încercăm să reducem aplicarea de pesticide și să ajutăm imunitatea naturală a plantei sa se dezvolte mai bine, mai repede, mai mult și mai sănătos.

Aici, în platforma de la Orezu, a fost făcut un test unde avem un martor și un lot tratat cu tehnologia Olmix. Pe martor s-au aplicat 300 kg/ha de azot și 150 Kg/ha DAP, iar pe lotul nostru s-au folosit la început 150 kg/ha de azot ca și la martor, iar după aceea s-au aplicat două produse Olmix. Primul a fost Primeo, un îngrășământ cu azot și sulf pentru a debloca macroelementele din sol, precum fosforul și potasiul. Cel de al doilea produs folosit a fost un biostimulator foliar, Algomel, care practic a crescut imunitatea plantelor, a dezvoltat un sistem radicular mai bun, astfel încât planta să exploreze solul în profunzime și să aibă o disponibilitate mai mare la resursele aflate în sol. Aceste soluții Olmix au fost câștigatoare pentru că la final am obținut o producție de 300 kg/ha în plus față de martor.

Mesajul meu pentru fermieri este să folosească cu încredere produsele Olmix pentru că este o tehnologie de viitor. Dacă dorim să avem o planetă curată și sustenabilă, produsele noastre asigură acest lucru, deoarece sunt naturale și trebuie să profităm de această oportunitate unică”, a spus Andreia Iană.

zp3