Corteva Agriscience – Performanţa hibrizilor Pioneer, confirmată la Ziua Porumbului 2019!

corteva800

În urma recoltării lotului înfiinţat pentru Ziua Porumbului, hibridul care a ocupat primul loc în competiţia de la Orezu, în ceea ce priveşte producţia, a fost P0943 – FAO 490 de la compania Corteva Agriscience, care a asigurat 16.392 Kg/ha producţie fizică, respectiv 15.191 kg/ha, la STAS. Ca urmare a acestui rezultat, standul Corteva de la Ziua Porumbului a fost una dintre actracțiile evenimentului, având în vedere că specialiştii companiei au purtat șepci ce aveau înscrise numele hibridului-campion, iar pentru a marca reuşita competiției, echipa Corteva l-a avut ca invitat special pe campionul Cătălin Moroșanu.

Maria Cîrjă, directorul de marketing al companiei Corteva Agriscience, a explicat că deși sezonul agricol 2018-2019 a fost unul moderat, cu rezultate foarte bune în nordul țării și mai puțin bune în sud-est și sud-vest, genetica Pioneer și-a demonstrat încă o dată performanțele, chiar şi în condiții mai puțin prielnice.

“Astăzi, la Ziua Porumbului de la Orezu, o competiție la care s-au aliniat pentru concurs cele mai performante genetici de porumb, hibridul P0943 – FAO 490 a învins. Trebuie să subliniez că hibrizii de porumb Pioneer din gama Optimum AQUAMax, pe care îi comercializăm în România, au o toleranță îmbunătățită la seceta atmosferică și pedologică. Hibrizii se caracterizează prin rădăcini puternice care penetrează rapid solul după apă, precum și printr-o arhitectură specială a frunzelor care reduce expunerea la razele solare, ceea ce face ca evapo-transpirația să fie mult redusă și planta să reziste perioade mai lungi la secetă și arșiță atmosferică.

Ne bucurăm în cadrul acestui eveniment de prezența numeroasă a fermierilor, pentru că pot vedea în mod transparent rezultatele hibrizilor Pioneer şi direct în câmp felul în care se prezintă cultura. De aceea, doresc să le transmit fermierilor prezenţi la Ziua Porumbului să aibă încredere în performanțele hibrizilor noștri, în rezultatul acestei competiții, care a fost realizată tocmai pentru ca ei să-și aleagă singuri cele mai potrivite și performante produse”, ne-a spus Maria Cîrjă.

zp22

La rândul său, Jean Ionescu, directorul general al companiei Corteva Agriscience România și Republica Moldova, şi-a exprimat opinia privind participarea la ediţia din acest an a Zilei Porumbului. “Bucuria noastră este dublată de faptul că astăzi, Corteva, prin brandul Pioneer, dovedește încă o dată excepționalele calități ale produselor sale – stabilitate și constanță. Mai precis, suntem câștigători ai acestei ediții a concursului organizat la Orezu, obținând o producție fizică de 16.392 t/ha cu hibridul P0943. În mod normal, Corteva câștigă majoritatea concursurilor de acest gen deoarece hibrizii de porumb Optimum AQUAmax au o genetică foarte performantă și stabilă, oferind toleranță foarte bună la secetă și la temperaturi extrem de ridicate.

Începând din a doua jumătate a lunii octombrie, Corteva va lansa un nou val de produse atât pe partea de genetică, cât și pe parte de protecție a plantelor. În primul rând, vor intra în portofoliu în jur de 10 hibrizi de porumb în special din clasa celor semitimpurii, unde ne vom consolida poziția de lider detașat în piața din România, iar la segmentul de protecție a plantelor vom veni cu 4 soluții noi, adică trei insecticide și un erbicid, care vor fi de-a dreptul revoluționare.

Așa cum am mai spus, Corteva, în toate piețele mondiale unde acționează, va continua să fie o mașină de lansare a noilor produse, fiind o companie inovatoare care vine în sprijinul creșterii productivității fermelor, inclusiv prin semințe tratate cu soluții semnificativ upgradate. Totul se va regăsi sub brandul Lumigen. Mai exact, semințele vor fi tratate cu biostimulatori, cu 4-5 molecule fungice, ceea ce va asigura plantei un start vegetativ excelent. Aceste soluții vor oferi rezultate semnificativ mai bune în ferme și vor fi disponibile din luna octombrie a acestui an.

În acest moment, la nivel mondial, suntem una dintre companiile lider pe anumite segmente și ne dorim să realizăm cu siguranță acest lucru și pe piața din România. Deși mă repet, doresc să-i asigur pe fermierii români că vom continua să ne păstrăm poziția atât pentru calitatea hibrizilor de porumb, cât și pentru cea de protecție a plantelor, care ne clasează pe poziția de lider. Garantăm fermierilor soluții excelente care îi vor ajuta să meargă către o profitabilitate cât mai bună”, a menţionat Jean Ionescu.