Noutate și performanță în portofoliul hibrizilor de floarea soarelui Limagrain

LGfloare

Actualul an agricol este unul dintre cei mai dificili și mai provocatori ani pentru agricultură, pentru fermierii români și deopotrivă pentru companiile care activeză în acest domeniu. Deficitul mare de apă din sol în unele zone agricole, temperaturile din ce în ce mai ridicate și fenomenele meteo extreme vor face ca în următorul sezon agricol, cultura de floarea soarelui să fie o opțiune avantajoasă în asolamentul și economia unei ferme, datorită toleranței ridicate la secetă și a capacității de valorificare a terenurilor cu fertilitate scăzută.

Limagrain, companie cu tradiție îndelungată în agricultura din România , vă propune unii dintre cei mai performanți hibrizi de floarea soarelui, foarte bine adaptați condițiilor pedo-climatice din toate arealele de cultură a florii soarelui, hibrizi care vă permit o mare flexibilitate în alegerea celei mai bune strategii de combatere a buruienilor.

Hibridul LG 50.479 SX vine să completeze oferta LG în segmentul hibrizilor rezistenți la erbicidele aplicate pe parcursul perioadei de vegetație, verigă importantă în managementul, utilizarea și conservarea  eficientă a rezervelor de apă din sol.

Este un un hibrid de generație nouă, bine adaptat condițiilor specifice din România, cu capacități excelente de producție corelate cu un conținut ridicat de ulei și o stabilitate deosebită a producțiilor, datorită toleranței la secetă și la principalele boli întâlnite în general în cultura de floarea soarelui.

Fiind un hibrid cu înflorire timpurie, s-a pliat perfect pe condițiile din acest an, trecând cu ușurință peste seceta și temperaturile scăzute din primăvară, realizând producții ridicate în rețeaua de testare Limagrain: 4.1 t/ha în județul Giurgiu, 3.9 t/ha în județul Călărași, 3.7 t/ha în județul Teleorman, 3.8 t/ha în județul Neamț, dar și producții modeste: 1.6 – 2.4 t/ha în județul Constanța sau Tulcea, acolo unde precipitațiile au fost deficitare.

În rețeaua de testare APPR, hibridul a confirmat anul acesta potențialul ridicat de producție și stabilitate, înregistrând cea mai mare producție dintre toți cei 64 de hibrizi din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Ialomița) de 2.76 t/ha și locul 3 în localitatea Furculești (județul Teleorman) cu  3.6 t/ha.

Hibridul LG 50.797  CLP este un hibrid Clearfield Plus din segmentul « High Oleic », segment aflat într-o continuă dezvoltare în ultimii ani pe piața din România, datorită apetitului tot mai mare al consumatorilor europeni industriali și deopotrivă casnici pentru hibrizii de floarea soarelui cu conținut ridicat și de calitate superioară a uleiului. Datorită toleranței bune la secetă, a rezistenței genetice la lupoaie, dar și a potențialului genetic ridicat de producție, acest hibrid asigură producții ridicate în toate zonele favorabile culturii de floarea soarelui din România.

În condițiile în care se respectă recomandările tehnologice specifice hibrizilor high oleici precum: distanța de izolare, doze echilibrate de îngrășăminte cu azot, respectarea densității recomandate și evitarea supramaturării înainte de recoltare, hibridul LG 50.797 CLP poate atinge valori ale conținutului de acid oleic de 90-92%, dar și producții ridicate de boabe.

Pentru orice alte informații, vă rugăm să consultați site-ul official al companiei LG www.lgseeds.ro sau să contactați colegii din teritoriu.

Mariana GHEORGHE 

Product Manager Limagrain România