Noile modele de tractoare John Deere din seria 7R și 8R vin în întâmpinarea fermierilor cu o serie de opțiuni adiționale și îmbunătățiri privind performanțele din teren

Field

Noutățile vizează și calitatea lucrărilor efectuate, confortul operatorului, dar și o coloană de direcție cu un design inedit

Puterea nominală a noilor modele pornește de la 250 CP pentru cele din seria 7R și ajunge la puterea de vârf a gamei 8R, 410 CP, pe modelul 8R 410, prezentat în exclusivitate în cadrul evenimentului organizat de IPSO Agricultură la ferma Agroserv Borcea în data de 26 august a.c.

Opțiuni precum suspensia axei frontale cu oscilație în 3 puncte pentru seria 7R sau o suspensie independentă cum echipată seria 8R oferă posibilitatea de a crește performanțele tractorului, astfel încât se distribuie o putere mai mare la sol, cu pierderi de puteri minime, adăugând și un confort de operare ridicat. În acest fel se reduce oboseala apărută în timpul de operare și cresc timpii de operare în teren și implicit productivitatea.

O varietate largă de transmisii și opțiuni pentru care aceste noi tractoare por fi echipate, precum este opțiunea COMMAND PRO, oferă fermierilor posibilitatea un control intuitiv al tractorului, acest lucru fiind posibil și datorită comenzilor ergonomice situate la îndemâna operatorului.

SERIA 7R – Lucrează mai mult

”CONTURURILE PROEMINENTE ŞI LINIILE DESIGNULUI DINAMIC EXPRIMĂ FORȚA PURĂ ŞI AGILITATEA ACESTUI MODEL DE TRACTOR” – FELIX NAGELIN

Lucreză mai mult, mai rapid – Acest lucru fiind posibil datorită greutății reduse a tractorului și puterii mari pe care motorizare John Deere o distribuie:  asigurată de o accelerație cu reacţie rapidă şi agilitate deosebită. Atunci când trebuie să transportați cantități mari de cereale și timpul vă presează să efectuați lucrări de transport rapid, nu există alegere mai bună decât seria 7R.

UN MOTOR CONSTRUIT PENTRU AGRICULTURĂ

Construim şi reglăm motoarele noastre pentru performanţă optimă în cele mai exigente aplicaţii agricole. De aceea, motoarele noastre rezistă, iar John Deere este cunoscut pentru acest aspect.

Autocolantul nostru de putere pe capotă arată doar puterea nominală a motorului. În orice caz, spre deosebire de multe altele, pe câmp motoarele noastre livrează o creştere de cuplu până la 40% şi un salt de putere excepţional de aproximativ 10%. Această „putere maximă” este întotdeauna disponibilă în toate condiţiile. Mai mult, dacă apar sarcini suplimentare neaşteptate şi turaţia motorului coboară puţin, cuplul continuă să crească şi menține constantă puterea. Astfel se păstrează puterea formidabilă de tractare a motoarelor John Deere.

Pe drum sau în aplicaţii cu PTO, funcţia Intelligent Power Management a motorului vă oferă încă un vârf de putere amplificată de 30 CP.

Seria 8R/8RT – Imposibil de oprit 

”SERIA 8R A FOST ÎNTOTDEAUNA ȘI CONTINUĂ SĂ FIE UN SINONIM PENTRU PUTEREA DE TRACȚIUNE BRUTĂ. ACEST NOU DESIGN ÎNDRĂZNEȚ EVIDENȚIAZĂ ȘI MAI MULT ACEST ASPECT”

Noua serie 8R rămâne fidelă moștenirii sale consolidate și adaugă în gama sa modelul 8RX, cu rafinamentele de înaltă tehnologie pe care agricultura modernă le solicită.

TRACTOARELE 8R   Soluția ideală dacă aveți nevoie de o mașină versatilă care excelează pe câmp și impresionează pe drum. Seria 8R reprezintă cea mai bună combinație de putere de tracțiune, costuri reduse de proprietate și performanță completă

TRACTOARE 8RT   Tractoarele cu 2 șenile oferă cea mai puternică tracțiune în linie dreaptă, un transfer de putere foarte eficient și o flotație ridicată.

ESTE O PLĂCERESĂ LE CONDUCEȚI – TRACTOARELE 8R – Seria 8R este concepută pentru a excela pe câmp și a impresiona pe drum – garantând o productivitate ridicată și confort superior, indiferent de condițiile din câmp

Ampatamentul lung și amplasarea frontală a motorului creează o distribuție optimă a greutății, aspect esențial pentru o capacitate suplimentară de tracțiune și stabilitate în timpul deplasării. ActiveCommand Steering reduce efortul de schimbare a direcției la capăt de rând și oferă capabilități superioare de manevrare pe drum. Dispune de sistemul de direcție cu Raport Variabil care asigură o conducere ușoară, agilă la viteze mici și o direcție mai fixă la viteze mai mari.

Tehnologia permite manevre rapide de schimbare a direcției,

cu o reducere automată la 3,5 rotații între pozițiile de blocare ale volanului la viteze pe câmp. Mai mult decât atât, controlul dinamic al decalajului roții pe drum folosește un giroscop care detectează girația tractorului și compensează automat abaterea pentru a vă menține perfect pe traseu la viteze mai mari pe terenurile accidentate. Vibrațiile sunt reduse la minimum în timp ce designul complet electronic al sistemului de direcție elimină panta pe care o știți ca urmare a configurației convenționale.

SUSPENSIE CU ARTICULAȚII INDEPENDENTE (ILS™) Suspensie cu articulații independente (ILS™) asigură întotdeauna contact complet la nivelul solului cu roțile față chiar și pe cel mai dur teren – beneficiați de transfer de putere maximă pe câmp, stabilitate superioară a direcției pe teren și cea mai lină experiență de deplasare întâlnită vreodată.

Versiune originală, reprezentată de către echiparea cu transmisiilor John Deere cu o diversitate de alegere începând cu o transmisie Powershift cu 16 Trepte de viteză sau E23 care oferă o eficiență de până la 94% din puterea totală a tractorului ori simplitatea și fiabilitatea unei transmisii AutoPowr IVT care ne permite să accelerăm lin de la pornire până la viteza maximă cu o singură manetă și fără a utiliza ambreiajul.

INTERFAȚĂ ERGONOMICĂ PENTRU ȘOFER

COMMANDPRO™ Controlul puterii tractoarelor din seria 8R este simplă, grație noului joystick CommandPRO™ și celor 11 butoane reconfigurabile ale acestuia. Reprezintă cea mai bună interfață cu șoferul, pentru a face fiecare zi chiar și mai confortabilă și productivă.

Agricultură de precizie – INTELIGENȚĂ IMBATABILĂ

”AȘA CUM AUTOTRAC™ A INFLUENȚAT AGRICULTURA LA NIVEL MONDIAL, CENTRUL DE OPERAȚIUNI JOHN DEERE™ ACȚIONEAZĂ ÎN ACEEAȘI MANIERĂ” – Alexander Berges

Alegerea vă aparține. Noul nostru receptor integrat StarFire™ 6000 asigură o precizie a semnalului mai rapidă ca niciodată, este calibrat din fabrică și echipat cu funcții anti-furt. Dacă aveți nevoie de portabilitate între utilaje, receptorul universal StarFire™ 6000 vă oferă această opțiune. Orice ați alege, veți lucra cu o soluție de vârf pentru agricultură de precizie.

PRECIZIE CHIAR DE LA ÎNCEPUT AutoTrac™ vă ajută să vă îmbunătățiți productivitatea prin reducerea costurilor de producție aferente combustibilului, fertilizatorilor și substanțelor chimice și prin confortul sporit pe care îl asigură. Chiar și în condiții dificile, precum vizibilitate redusă (de exemplu, pe timp de noapte, în condiții de praf, ceață) sau pe teren în pantă, lucrările din câmp se desfășoară întotdeauna cu o precizie excepțională, pentru a asigura o spațiere optimă a recoltei. Odată ce ați experimentat beneficiile AutoTrac™, nu vă veți dori niciodată să vă întoarceți la tehnologii anterioare!

VERSATILITATE – ARTA TRACȚIUNII

Balastarea

Cu costuri din ce în ce mai mari pentru combustibil, distribuția corectă a greutății și balastarea flexibilă joacă un rol din ce în ce mai important în asigurarea productivității și performanței. Tractoarele John Deere™ din Seria 8R oferă mai multe opțiuni pentru echilibrare optimă

GREUTĂȚI PENTRU ROȚILE SPATE Greutățile pentru roțile spate permit balastarea corectă a punții spate, pentru o tracțiune mai bună. Disponibile în versiuni de 70 kg, 205 kg, 625 kg (numai la interior) și de 900 kg greutăți pentru roți la exterior.