Nocturne, gama exclusivistă dedicată iubitorilor de vin, a fost lansată de Vinăria Purcari

nocturne_v1_BG

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Republica Moldova, lansează o nouă gamă – Purcari NOCTURNE, dedicată exclusiv segmentului HORECA.

Deținătoare a nenumărate distincții la prestigioase competiții din domeniu, Vinăria Purcari propune în noua sa gamă 6 sortimente premium, menite să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi.  Cele mai noi sortimente de vinuri din portofoliul Purcari, Purcari NOCTURNE, se adresează celor cu gusturi alese și  spun, cu fiecare picătură, povestea nopților din podgorie. Strugurii sunt recoltați manual, la răcoarea nopții. Astfel, aroma și intensitatea vinurilor din  Gama NOCTURNE rămân intacte. Pentru amatorii de vinuri de calitate, sortimentele din cea mai recentă gamă Purcari sunt desfătare pentru simțuri. Purcari NOCTURNE este un vin altfel, a cărui poveste se ascultă cel mai bine la lăsarea serii, împreună cu cei dragi.

„Gama ediție limitată Purcari Nocturne este rodul muncii asidue a echipei noastre care a reușit să aducă pe piață un produs ce va completa perfect ocaziile speciale. Toate cele șase sortimente vor răsfăța simțurile pasionaților de vin și vor veni în întâmpinarea oricăror preferințe: de la alb, la roșu și rosé. Toate variantele reflectă pasiunea și implicarea noastră în a livra către consumator  experiențe premium, în care terroirul, condițiile pedoclimatice și tehnologiile moderne se împletesc cu atenția și dragostea noastră față de vița de vie și vin. Suntem convinși că noile sortimente vor fi primite foarte bine de pasionații de vin”, a declarat Victor Bostan, CEO Grupul Purcari.

Rara Neagra de Purcari, Rosé-ul sau Pinot Grigio de Purcari sunt doar trei dintre vedetele Gamei NOCTURNE . Acestea oferă un adevărat spectacol al simțurilor, unde culori strălucitoare întâlnesc arome revigorante, ușoare, care mixează fructele roșii, precum vișina și coacăza suculentă, cu o atingere picantă de piper.  Aromele sunt completate perfect de note de caise, piersici și coacăze alături de note ușoare de mere verzi și pere.

Tehnica de recoltare pe timpul nopții, specifică podgoriilor de top internaționale, are un mare plus: nivelul de zaharuri din struguri este stabil și aciditatea este echilibrată. Cele șase sortimente nou lansate sunt create în colaborare cu oenologul italian Federico Giotto și cuprind:

* Purcari Nocturne Sauvignon Blanc (vin alb, sec) –  întâmpină simțurile cu o aromă revigorantă, ușoară, bogată în note de citrice și fructe exotice. Gustul proaspăt este condimentat cu arome florale, bine conturate și încadrate în aciditatea echilibrată a vinului.

* Purcari Nocturne Pinot Grigio (vin alb, sec) – are o culoare strălucitoare, de un galben-pai deschis. Aroma sa proaspătă este conturată de note ușoare de mere verzi și pere. Are un gust fructat, revigorant și plăcut, postgustul său persistând armonios pe papilele gustative.

Purcari Nocturne Chardonnay (vin alb, sec) – se distinge prin aroma intensă, dominată de flori și fructe exotice și gustul plin și opulent, completat de note de migdal și vanilie, urmat de postgustul prelung și plăcut.

* Purcari Nocturne Rosé (vin rosé, sec) –  obținut din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Rară Neagră și se distinge prin gustul suav, cu note de caise, piersici și coacăze, ce trec lent în postgustul prelung, cu nuanțe de fructe de pădure.

* Purcari Nocturne Rară Neagră (vin roșu, sec) – De o culoare rubinie, intensă și strălucitoare, Rara Neagră de Purcari se distinge prin aromele intense de fructe roșii, cum ar fi vișina și coacăza suculentă, cu o atingere delicată de piper. Textura satinată este punctată de taninuri medii, fine și o senzație picantă, care îi conferă relief.

Purcari Nocturne Cabernet Sauvignon (vin roșu, sec) – fascinează de la primul contact prin culoarea de un rubiniu intens, cu reflexe purpurii și aromele complexe de cireșe negre, ciocolată, stafide și vanilie. Taninurile îi accentuează rotunjimea și catifelarea, trecând în postgustul complex, cu nuanțe de maturare.

Deși anul 2020 a fost unul cu multe provocări pentru toate industriile, Vinăria Purcari a reușit să își mențină standardele ridicate. Calitatea produselor i-a adus premii și la ediția din acest an a competiției Challenge International du Vin unde Château Purcari a devenit cea mai medaliată vinărie din Moldova și România din concurs.  În cadrul ediției de anul acesta au fost degustate peste 5000 de vinuri din 38 de țări, juriul fiind compus din 800 de profesioniști în domeniu și consumatori experți.

DESPRE PURCARI:

Vinăria Purcari, fondată în anul 1827, este parte a grupul Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) și reprezintă unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează în jur de 1.400 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Republica Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de 30% fiind cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este una dintre cele mai premiate vinării din Europa Centrală și de Est la Decanter Londra și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 41.000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol și susținut de investitori de top ca Horizon Capital, Franklin Templeton, SEB, Fiera Capital și IFC.