Naturevo identifică nevoile fermierilor din România şi le propune soluţii pentru adaptarea tehnologiilor în condițiile schimbărilor climatice anuale

WhatsApp Image 2019-04-09 at 10.29.16

Marţi, 9 Aprilie, la Hotel Athenee Palace Hilton Bucharest a avut loc conferința de presă cu tema „Soluțiile Naturevo pentru adaptarea tehnologiilor în condițiile schimbărilor climatice anuale”.

Specialiştii companiei Naturevo i-au invitat pe jurnaliştii din presa agricolă pentru a le prezenta soluţiile din portofoliu, precum şi noutăţile lansate pe piaţa din România, printre care se numără ARGINTEVO, un produs pe bază de argint coloidal şi TRANSFORMER, cu rol în îmbunătăţirea impermeabilităţii apei la nivelul solului.

 

În cadrul conferinței, reporterul Business Press Agricol a vorbit cu domnul Ioan Enoiu, administrator unic al Naturevo, care a declarat: “Astăzi am dorit să arătăm în primul rând că Naturevo urmărește tot ceea ce se întâmplă în agricultura din România, căutând cele mai bune și adecvate soluții, astfel încât fermierii să depășească momentele critice prin care trec. De asemenea, am dorit să arătăm că Naturevo aduce an de an foarte multe produse performante în sectorul agricol pentru fermieri români.

De exemplu, ARGINTEVO este un produs nou pe bază de argint coloidal și nanotehnologie care vine cu efecte multiple. În primul rând, ajută produsele de protecția plantelor să aibă o eficacitate foarte bună cu dozele cele mai mici omologate. Produsul crește rezistența plantelor la factorii abiotici și stresul biotic dat de bolile generate de către ciuperci și bacterii. Utilizarea lui ARGINTEVO înseamnă folosirea unor cantități infime de substanțe active, practic, cu toxicitate zero.

Un alt produs nou, extrem de performant, pe care l-am lansat anul trecut este PREV-AM. Acesta are la bază uleiul extras din coajă de portocală și are efecte multiple. PREV-AM este un produs ecologic, penetrant, lucrează ca surfactant și are efecte insecticide, fungicide și acaricide. A fost folosit deja în testări, iar din a doua jumătate a anului trecut am început și vânzările pentru el, dovedindu-şi valoarea pentru fermieri.

Un alt produs pe care doresc să-l aduc în atenție este WETCIT, un surfactant pe bază de extract de plante, de uleiuri din plante aromatice și ulei de portocal. WETCIT are efecte multiple, asigurând o translocare rapidă atât prin xilem, cât și prin fluem, adică prin cele două tipuri de vase ale plantelor, în sus și în jos. Astfel, produsele cu care se îngemânează în soluții să lucreze mult mai bine și la doze mult mai reduse.

O altă noutate este corectorul de apă, EVO RIGHT PLUS care are foarte multe calități şi ajută la creșterea eficienței produselor de protecția plantelor. De asmenea, foarte importante sunt și microelementele care conțin polioli. Aceștia sunt un grup de produse extrase natural din melasă, ce vin să mărească extrem de mult eficacitatea microelementelor atât de necesare plantelor, precum bor, mangan și zinc. Manganul este foarte important pentru grâu, rapiță și soia. Zincul este extrem de important pentru porumb, dar și alte plante, pentru că le ajută să-și dezvolte un aparat radicular puternic, astfel încât să reziste mai mult la secetă.

Un produs nou, de înaltă clasă este și TRANSFORMER, care va veni să schimbe fața pământurilor românești. Spun acest lucru pentru că pământurile din România sunt tasate într-un procent de 50-60% în diferite grade. Totodată, trebuie să menționez că există și pământuri acidifiate, pe care le lucrăm cu CALCIPRILL, un produs foarte cunoscut de fermieri. 

Însă, pentru pământurile tasate, noul produs TRANSFORMER va transforma pământul ca un burete, chiar de la prima aplicare. Practic, mărește foarte mult porozitatea solului, și astfel, capacitatea de reținere a apei se dublează sau chiar se triplează în anumite situații. De asemenea, TRANSFORMER mărește foarte mult cantitatea de aer din sol, deci echilibrul aerohidric al acestuia se reface foarte bine. Mai mult decât atât, diminuează foarte mult pierderea apei din sol, o problemă cu care fermierii se confruntă destul de frecvent. Așadar, unde se va utiliza TRANSFORMER solul va deveni un rezervor mult mai bun pentru apă, aceasta nu se va mai pierde și va fi oferită plantelor, treptat.

Pot să spun că avem foarte multe produse noi, pe lângă cele vechi care au început să confirme și să convingă tot mai mulți fermieri. Mesajul pe care doresc să-l transmit fermierilor este că noi, specialiștii companiei Naturevo, suntem pregătiți să răspundem tuturor problemelor pe ei le întâmpină. Facem excepție doar la o secetă masivă, când practic nu avem cum să înlocuim lipsa completă a apei. În schimb, prin tehnologiile pe care noi le propunem se reduce consumul de apă cu 30-40%, se reduce pierderea de apă cu 20-30%, iar plantele pot să producă foarte bine chiar cu jumătate din cantitatea de apă, pe care în mod curent o consumă.

Un alt lucru esențial este că noi lucrăm pentru o nutriție echilibrată pe întregul parcurs al vegetație, deoarece nutriția dezechilibrată este un factor major care contribuie la pierderea producției. Naturevo identifică nevoile fermierilor din România, cărora le recomandă soluții de calitate sub marca tehnologiilor FLEXITECHagro pentru agricultură. Tehnologiile FLEXITECHagro sunt rezultatul cercetării și inovării continue și reprezintă soluții adaptate condițiilor specifice din România și a schimbărilor climatice din ultimii ani, în contextul unei agriculturi durabile.”

 

Noul director de marketing al companiei Naturevo, Mihaela Radu, a adăugat în încheierea conferinței: “Scopul organizării conferinței de astăzi este de a răspunde tuturor fermierilor care ne-au adresat întrebări legate de provocările și problemele cu care se confruntă în fermele lor. Sperăm ca prin intermediul dumneavoastră, al presei agricole, care răspândiți informația corect și mult mai rapid, să ajungă răspunsurile dorite acolo în ferme, la producătorii agricoli. Sunt convinsă că s-au lămurit aproape toate întrebările, pentru că răspunsurile au fost date într-un mod destul de clar. Fermierilor le doresc un an bun cu tehnologiile inovatoare și performante Naturevo, pentru că numai în acest mod se pot bucura de producții sănătoase și mari. Vă mulțumim!”