Naturevo a sărbătorit 20 de ani de activitate pe piața agricolă din România

cristina miculescu 800

În prezența unui public numeros, compania Naturevo a sărbătorit 20 de ani, o vârstă plină de energie și elan. Cei 20 de ani reprezintă mai mult decât vârsta maturității, sunt anii în care compania a parcurs un drum spre performanță. Naturevo a fost însoțită în acest drum de fermieri, colaboratori, furnizori, dar, și mai important, de o echipă în continuă creștere.

Seara a debutat cu un discurs susținut de domnul Ioan Enoiu, fondatorul Naturevo, care a subliniat ideea care a stat la baza denumirii companiei. “Iubirea de natură ne-a inspirat când am numit-o NATUREVO, cu sensul de EVOCARE, EVOLUȚIE ȘI REVOLUȚIE ÎN NATURĂ”, a spus domnul Enoiu.

Pe parcursul anilor compania a întâmpinat multiple dificultăți, ținând cont de condițiile specifice României, care au fost depășite prin muncă asiduă și profesionalism. Lângă rebelul fondator au fost câteva persoane, dintre care două duc și astăzi stindardul și se identifică cu istoria companiei: Cristina Miculescu, astăzi Director General și Rodica Zidaru, Manager de Dezvoltare Piață.

Misiunea declarată de Naturevo a fost să aibă capacitatea de a oferi fermierilor soluții performante pentru sănătatea plantelor, adaptate schimbărilor climatice. În acest fel, s-a dezvoltat ulterior conceptul “Evo Clima”. Pe lângă Evo Clima, s-au lansat și alte concepte, precum: 0,00 Reziduuri, Naturevo Inovație şi Naturevo Eco, care au și astăzi aceeași aplicabilitate.

Faptul că Naturevo a reușit în bună măsură să aducă în agricultura României “ştiinţa la zi”, stau mărturie rezultatele obţinute de fermierii care s-au alăturat demersului curajos al firmei, deloc uşor, dar edificator. În toate etapele parcurse, Naturevo s-a bazat pe cel mai valoros capital: capitalul uman!

 

Doamna Cristina Miculescu, director general Naturevo, a subliniat importanța echipei, dar și importanța partenerilor, amintindu-le celor prezenți că Naturevo oferă fermierilor soluții personalizate pentru afacerea lor. Dincolo de acestea, Naturevo este o firmă cu și despre oameni, aflați în relație cu alți oameni, partenerii Naturevo.

“Naturevo este printre puținele echipe din piață care implică expertiza tehnică în câmp deschis, înaintea oricărei negocieri. Ce înseamnă acest lucru pentru noi? O recunoaștere a profesionalismului și respectului pe care vi-l purtăm”, a menţionat Cristina Miculescu.

Directorul General al companiei a mai menționat în prezentarea sa că în spatele fiecărui coleg de la vânzări, pe care cu siguranță fermierii îl asimilează cu Naturevo, vor avea ocazia să îi vadă și pe colegii pe care el se bazează. Aceștia sunt oamenii care contribuie la rezultatele firmei, fie că sunt de la departamentele economic, logistică, juridic sau de la execuție.

Cristina Miculescu a mai menționat că are onoarea de a vedea: 92 de pasiuni, 92 de idealuri, 92 de profesioniști, 92 de OAMENI care înseamnă NATUREVO la 20 de ani!”

După prezentarea echipei, invitații au avut parte de momente artistice susţinute de Andreea Runceanu cu o prestație live, un show de lasere cu conceptele Naturevo, precum şi muzică live cu Prestige Orchestra. Participanții au apreciat în mod deosebit calitatea prezentărilor și momentele artistice.

john enoiu 800

Cu ocazia evenimentului de celebrare a 20 de ani de la înființarea companiei Naturevo, reprezentantul revistei Business Press Agricol prezent la aniversare a stat de vorbă cu domnul Dr. ing. John Enoiu, mentorul acestei afaceri de success, care a trecut în revistă evoluţia firmei de la debut până în prezent.

“Naturevo este o companie cu capital privat, integral românesc, înființată în anul 1999, fiind distribuitor național al input-urilor de bază pentru producția agricolă: know-how, semințe, produse pentru protecția plantelor, îngrășăminte pentru sol, fertilizanți foliari şi bioregulatori. Iubirea pentru natură ne-a inspirat atunci când am ales numele companiei, Naturevo, în sensul în care ne gândim la evoluție și revoluție în natură. Mai departe, lucrurile se transformă în cele lumești, iar noi începem să schimbăm industria în realitate și realitatea într-o afacere.

Teoriile ne spun că antreprenorul este acela care știe de ce și eventual ce. Managerul este acela care înțelege ce și cum. Agentul de vânzări este cel care știe cum și când. Așadar, când pornești o afacere, trebuie să le știi pe toate, și așa a pornit Naturevo. De la o persoană care știe, vrea și poate de toate, mai ceva ca un apostol, dar pământean.

Auspiciile abordării au fost foarte provocatoare, întrucât cei care promiteau că vor fi aproape, nu au fost. Planul de afaceri conceput la sfârșitul anului 1998 și începutul anului 1999 a suferit modificări totale, determinate de schimbările legislative majore, care s-au manifestat prin devalorizarea schimbului valutar și anularea facilităților pentru întreprinderile mici și mijlocii. Era nevoie să completăm rapid schema de lucru, pentru a putea porni construcția. Au fost trei persoane care au venit lângă mine, dintre care două sunt şi astăzi, iar ele se identifică cu istoria Naturevo: Cristina Miculescu și Rodica Zidaru.

Au urmat ani de muncă, lansări de produse alături de marile companii multinaționale, precum Bayer, Corteva Agriscience, Adama, Syngenta, Alcedo, Oltchim și multe altele. Misiunea declarată a fost ca noi, Naturevo, să avem capacitatea de a oferi fermierilor soluții performante pentru sănătatea plantelor, adaptate schimbărilor climatice.

La început, când vorbeam despre schimbări climatice, mulți ne considerau «puțin plecați», dar iată că așa s-a dezvoltat ulterior conceptul Evo Clima. Am conceput rezerve pentru a crește randamentul fotosintezei plantelor și prin aceasta să avem o producție mai mare și mai calitativă, cu costuri de producție mai mici, să îmbunătățim acțiunea pesticidelor sau a produselor de protecția plantelor, prin utilizarea fertilizanților foliari și a biostimulatorilor.

Ca să completăm tratamentele pentru reducerea numărului de treceri, a tasărilor, a poluărilor și așa mai departe, a apărut conceptul Flexitech Agro. Pentru reducerea reziduurilor din terenul agricol, prin utilizarea unor compuși rapid degradabili sau prin rețele cu descompunere rapidă, a apărut conceputul 0.00 Reziduuri. Ulterior, pentru asigurarea controlului tuturor factorilor de stres biotici și abiotici, am conceput niște rețele complementare, sinergice, complexe, la nivelul de management integrat al culturilor sau mai nou de agricultură inteligentă, lansând conceptul Naturevo Inovație. De asemenea, pentru a fi capabili să oferim soluții celor care doresc să practice agricultura ecologică, am lansat conceptul Naturevo Eco.

Ne bucurăm că astăzi ne-am reîntâlnit cu partenerii alături de care călătorim de 20 de ani şi că împreună cu ei vom continua să aducem soluţii pentru viitorul agriculturii şi al omenirii”, a precizat John Enoiu pentru Business Press Agricol.

La mulţi ani plini de succes şi performanţe, companiei Naturevo!

sala 800