Membrii APPR solicită autorităților statului să faciliteze circulația persoanelor care activează în agricultură

APPR fermieri

Către,                                                                                                  

GUVERNUL ROMÂNIEI, Domnului Premier Ludovic ORBAN  

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE, Domnului Ministru Adrian OROS,

Având în vedere prevederile O.M. nr. 7/04.04.2020, emisa de Ministerul Afacerilor Interne, membrii ASOCIATIA PRODUCĂTORILOR DE PORUMB DIN ROMÂNIA – APPR (FERME și COMPANII DIN SECTRORUL AGRO-ALIMENTAR), propun să se revină asupra următoarelor puncte  și să se găsească o soluție pentru ca activitatea agricolă de sezon să poată fi continuată în zonele în care sunt instituite măsuri de carantinare, pe perioada stării de urgență:

  • Art. 2 alin. b) din Ordonanța Militară nr. 7

– corespunde unei modificări a lit. b) ale art. 2: Persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității națioale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și  transporturilor.

Acest articol să nu se refere doar la persoanele care nu locuiesc în zona carantinată ci la toate persoanele implicate în activitățile agricole care sunt în situația de a se deplasa pentru a realiza lucrările agricole care nu suferă niciun tip de amânare. Să se acorde facilitatea de circulație pentru domeniul de activitate generală „AGRICULTURĂ” în aceste zone speciale având în vedere necesitatea de mobilitate a celor care lucrează în domeniu și faptul că ne aflăm în plină campanie agricola de primăvară, iar contextul climatic este oricum extrem de nefavorabil agricultorilor în această perioadă.

În baza actelor doveditoare referitoare la obiecteul de activitate, sperăm ca toți fermierii să își poată continua și/sau relua de urgență activitatea în această perioadă.

Ne exprimăm încrederea că veți găsi o soluție referitor la această situație de urgență si rămânem la dispoziția dvs. pentru orice alte informații suplimentare.

Președintele APPR, Nicolae SITARU