MASCHIO GASPARDO, premiată cu „Machine of the Year 2019” din partea publicului la SIMA

maschio chrono

Distincția a fost oferită pentru noua tehnologie de însămânţare rapidă patentată de compania italiană, aplicată pe semănătoarea de precizie CHRONO

Noua tehnologie MASCHIO GASPARDO beneficiază de o experiență de jumătate de secol în însămânțarea pneumatică de precizie. Această invenție dublează productivitatea, îmbunătățește precizia semănării și sprorește confortul, datorită celei mai recente generații de comenzi electronice ISOBUS și a designului funcțional de ultimă oră. Acestea sunt cele mai importante elemente care au condus publicul SIMA 2019 să voteze CHRONO ca Machine of the Year 2019″.

SIMA 2019 de la Paris este unul dintre cele mai importante evenimente din întreaga lume în ceea ce privește mecanizarea agriculturii. MASCHIO GASPARDO a prezentat cele mai noi inovații din sectorul mașinilor agricole, printre care și semănătoarea de precizie CHRONO care a concurat pentru premiul prestigios împreună cu alte 54 de mașini propuse de către producători din întreaga lume.

CHRONO este una dintre cele mai importante inovații în însămânțarea de precizie. Acest echipament poate dubla productivitatea, garantând funcționarea la 15 km/h, în comparație cu viteza medie de 8 km/h a modelelor aflate pe piață. Semănătoarea de precizie CHRONO este echipată cu un sistem pneumatic complet nou și unul electric de dozare a semințelor. Sistemul de vacuum selectează semințele cu ușurință, evitând situații de dublare sau lipsa acestora, iar unicul flux de aer variabil sub presiune uniformizează traiectoria și garantează un control perfect al distanței și al adâncimii între semințe. Echipamentul poate funcționa într-o gamă largă de condiții și este potrivit pentru orice tip de sol. Designul extrem de funcțional, performanța maximă și ușurința de utilizare fac acest produs unic în cadrul categoriei sale. Acesta a fost dezvoltat în colaborare cu Școala Italiană de Design (SID).

„Suntem foarte mândri că am primit acest premiu important, care demonstrează inovația tehnologică a Grupului nostru”, a declarat Mirco Maschio, președintele MASCHIO GASPARDO. „Agricultura de precizie este un domeniu de dezvoltare foarte important pentru noi, deoarece procesele agricole se realizează mai precis, se reduc costurile, se îmbunătățește productivitatea, toate aceste aspecte având efecte pozitive nu numai asupra economiei, ci și asupra mediului”, a continuat președintele companiei.

De la prima prezentare a semănătorii de precizie CHRONO, MASCHIO GASPARDO a primit deja numeroase distincții: Premiul SMAU 2017 pentru inovație la Padova, Innovation Leaf 2018 la FIERAGRICOLA din Verona, Medalia de aur la expoziția POLAGRA din Polonia, Cea mai bună inovație tehnică la FIMA 2018 din Zaragoza, dar și menționarea onorabilă a tehnologiilor prezentate la EIMA 2018. Aceste premii confirmă inovația extremă a acestei mașini.

„Centrul de cercetare MASCHIO GASPARDO a început să patenteze și să dezvolte această nouă tehnologie unică, rezultatul a 4 ani de testare, începând din sezonul de însămânțare 2015. Fermierii și antreprenorii care au folosit aceste noi mașini au putut aprecia beneficiile în ceea ce privește productivitatea și creșterea randamentelor pe hectar, datorită calității îmbunătățite a amplasării semințelor în comparație cu mașinile convenționale”, a declarat Andrea Maschio, vicepreședinte și director tehnic al MASCHIO GASPARDO.