Maria Cîrjă, Corteva Agriscience: “Oamenii, produsele și soluțiile de calitate oferă performanță în agribusiness!”

Corteva Maria_Cirja 800

Interviu cu Maria Cîrjă, director de marketing Corteva Agriscience România & Republica Moldova

 

Doamna director Maria Cîrjă, vă rugăm să ne prezentaţi pe scurt cartea de vizită a companiei Corteva Agriscience™.

În anul 2018, trei mari coloși din agribusiness, DuPont, Dow AgroSciences și Pioneer, s-au unit pentru a forma Corteva Agriscience™, care astăzi este cea mai mare companie de agricultură din lume. Începând cu data de 3 iunie 2019, Corteva Agriscience™ a devenit o companie globală, listată la Bursa de la New York, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie de servicii integrate pentru culturile agricole, respectiv semințe, produse de protecția plantelor și consultaţii şi soluţii tehnologice digitale axate pe maximizarea productivităţii, creşterea randamentului şi a profitabilităţii.

 

Agricultura este un sector vital al economiei, dar şi o provocare la nivel global. Ce ne puteţi spune legat de acest subiect şi care sunt atu-urile Corteva Agriscience™ în această mare provocare?

Agricultura este în centrul atenției atât în contextul actual global, cât şi în ceea ce priveşte cererea de alimente în continuă creștere. Provocările produse de modificările climatice, presiunile de boli şi dăunătorii, prețurile fluctuante, scăderea an de an a suprafeței agricole, consumul mare de apă dulce, afectarea parcurilor de mașini agricole din cauza normelor privind combustibilii și emisiile, toate pun la încercare domeniul agricol. În acest context, toţi actorii implicaţi în sectorul agricol trebuie să evolueze, adaptându-se noilor tendințe din piață. Vorbim de agricultura de precizie, dar și la inovații de ultimă oră.

Pe piață se așteaptă o creștere triplă până în anul 2022 în ceea ce privește introducerea tehnologiei digitale, precum roboții și dronele. Există bacterii benefice plantelor, care sunt folosite pentru stimularea productivității semințelor. Extrem de importante sunt și tehnicile de editare genetică CRISPR-CAS, care se discută la ora actuală la nivel european. De asemenea, suntem spectatorii prevederilor legislative, care devin din ce în ce mai stricte în privința înregistrării produselor, dar și a depozitării și manipulării lor. Aceste schimbări generează noi tensiuni, aducând în centrul atenției sănătatea și siguranța alimentelor.

Exploatațiile se consolidează peste tot în lume, pentru că nu putem face agricultură performantă pe suprafețe mici. Fermierii sunt foarte interesați să obțină productivitate pe unitatea de măsură, iar acest lucru se realizează ținând cont de anumite aspecte legate de creșterea eficacității productivității semințelor, optimizarea profitabilității în toate condițiile de piață, creșterea producției și funcționalității acesteia și, mai ales, combaterea bolilor și dăunătorilor.

Angajamentul companiei Corteva Agriscience™ vizează satisfacerea nevoilor cultivatorilor, venind în întâmpinarea fiecărei ferme cu produse și servicii adaptate, oferindu-le soluții integrate care să permită creșterea productivității și rentabilității atât pentru clienți, cât și pentru noi.

 

Corteva Agriscience™ este cea mai mare companie de agricultură la nivel mondial, cu cel mai vast şi complex portofoliu de produse. Este aceasta o condiţie esenţială pentru a fi lider de piaţă?

Este adevărat, Corteva Agriscience™ este cea mai mare companie de agricultură din lume, cu un portofoliu integrat ce cuprinde atât semințe, cât și produse pentru protecția plantelor. Ceea ce oferă Corteva Agriscience™ este o realitate, pentru că produsele sunt de top, iar performanţa lor asigură garanţia unor recolte bogate. De asemenea, avem o echipă deosebită de specialiști. Ca şi companie, poți să ai aur în portofoliu, dar dacă nu ai oameni şi specialişti pregătiți care să asigure informațiile de care fermierul are nevoie, nu reușești să vinzi produsele și nici să le faci cunoscute.  Întotdeauna, oamenii, produsele și soluțiile de calitate oferă performanță agribusiness-ului.

 

La început de an 2020, ce trebuie să înţeleagă fermierii care aleg soluţiile Corteva Agriscience™?

Fermierii trebuie să înţeleagă că au menirea de a atinge dezideratul productivității agricole durabile și de a spori eficiența, în contextul numeroaselor provocări cu care se confruntă. Corteva Agriscience™, având în portofoliu unele dintre cele mai uşor de recunoscut mărci din agricultură şi o linie de produse şi tehnologii de top în industrie, care pot genera creşteri viitoare, se angajează să colaboreze cu părţile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi a celor care consumă, asigurând astfel progresul generaţiilor viitoare.