Lebosol® – Mix Cereale SC, cel mai bun aport de mangan, zinc și cupru

moissons

Cerealele păioase reprezintă unele dintre cele mai des întâlnite grupe de culturi în asolamentele fermierilor români. V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în interiorul plantei atunci când condițiile meteorologice se schimbă brusc? La plante, carența reprezintă insuficiența sau absența completă a elementelor indispensabile pentru păstrarea echilibrului său biologic și pentru buna dezvoltare a acesteia. Carența de elemente nutritive are efecte deosebit de grave asupra culturilor agricole, putând duce la pierderi de producție de până la 50%. Cum rentabilitatea este criteriul principal al oricărei activități agricole, Lebosol®vă oferă soluția de înaltă calitate germană pentru prevenirea și corectarea carențelor de mangan, zinc și cupru la culturile de cereale păioase.

Ce urmărim prin fertilizarea foliară a culturilor de cereale păioase?

  • Stimularea înfrățirii și a vitalității plantelor
  • Aprovizionarea cu mangan
  • Creșterea sporului de producție
  • Asigurarea unei nutriții echilibrate la nivel de plantă
  • Creșterea conținutului de proteine și, implicit, sporirea calității producției
  • Creșterea randamentului culturii

Carențele de mangan, zinc și cupru apar, în aceleași condiții, pe soluri humoase, nisipoase, ușoare, soluri cu valoare ridicată a pH-ului, atât în condiții de secetă sau umiditate excesivă cât și la temperaturi scăzute.

Carența de mangan se manifestă atât prin pete clorotice între nervuri și pe marginea limbului foliar, frunzele având aspect striat sau marmorat, cât și prin scăderea calității recoltei.

Carența de zinc se manifestă prin încetinirea creșterii plantelor, dispunerea în rozetă a ramurilor și frunzelor terminale și prin apariția dungilor galbene pe frunzele bătrâne.

Carența de cupru se manifestă prin răsucirea frunzei stindard, deformarea și uscarea vârfului frunzelor tinere și a lăstarilor, necrozarea punctelor de creștere, creștere slabă și apariția aspectului de rozetă al plantei, iar la cereale se manifestă prin formarea unui număr mic de boabe.

Pentru diminuarea la maximum a efectelor negative ale carențelor de mai sus asupra randamentului culturilor de cereale păioase, recomandăm produsul Lebosol® – Mix Cereale SC. Acesta este un îngrășământ foliar de amestec cu microelemente: cupru (1,6% cupru total sub formă de oxiclorură de cupru – 25 g/l Cu), mangan (11,5% mangan total sub formă de oxid de mangan – 183 g/l Mn), zinc (4,9% zinc total sub formă de oxid de zinc – 78 g/l Zn), azot (1,8% azot ureic – 29 g/l N), magneziu (12,6% oxid de magneziu – 200 g/l MgO).

Doza recomandată de aplicare la culturile păioase este: 1-1,5 l/ha primăvara, de la începutul vegetației până la formarea primului internod și 1-2 l/ha în faza de frunză stindard, până la apariția primelor spiculețe.

Pentru orice informație suplimentară cu privire la modalitățile de aplicare și achiziționare ale produsului Lebosol® – Mix Cereale SC, contactați reprezentanții de vânzări ai Lebosol® România.

 

Echipa Lebosol® România