Lansarea proiectului “România văzută din tractor”

arbos tractor

Prima femeie care va traversa România cu tractorul, jurnalista Patricia Pop!

Agricultură. Produse româneşti! Tractorul Arbos!

Și-a dedicat întreaga carieră jurnalistică agriculturii, a ajuns prin natura meseriei în ferme din toate colțurile țării, iubește întâlnirile cu oamenii și spune că își dorește să trăiască experiența vieții – o delegație supremă în care să promoveze într-un mod unic agricultura, turismul și gastronomia locurilor prin care va trece. Aceasta este Patricia Pop, prima femeie care va traversa România cu tractorul.

ARBOS ROMÂNIA va susține acest demers și anunţă că vineri, 17 mai 2019, la expoziția AgriPlanta-RomAgroTec de la Fundulea, județul Călărași, va avea loc prezentarea oficială a întregului proiect. Mai mult decât atât, mesajul acestui demers este “Cumpără produse românești!”

„Ideea proiectului s-a născut din dorința de a aduce consumatorii mai aproape de producătorii români, de a promova fermierii care pot constitui un model pentru tânăra generație, dar și de a face publicul larg să înțeleagă că agricultura este cel mai important motor al economiei românești. Voi vizita ferme din diverse sectoare atât vegetale cât și zootehnice, pentru a arăta consumatorilor de unde vine hrana și ce alternative au la produsele din piață. Voi arăta tinerilor că fermierii de azi folosesc tehnologia viitorului și că agricultura este singurul loc în care te poți bucura de natură și tehnologie în același timp. Le voi spune părinților să-și îndrume copiii spre acest domeniu, pentru că are toate atu-urile unei meserii de viitor și le voi cere consumatorilor să cumpere de la români, pentru că este singurul mod în care își pot face un bine lor și celor care trudesc pentru noi toți”, spune Patricia Pop.

Inițiatoarea proiectului va străbate țara la volanul unui tractor ARBOS și ne va arăta cum se vede România de pe ulițele satelor, de pe drumurile care leagă localități și ferme, ne va spune poveștile oamenilor care știu să muncească cu folos pământul, care sunt atuurile zonelor prin care va trece și ce ar trebui să savurăm din gastronomia locală.

Proiectul ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR are trei etape și vizează cele 3 mari zone agricole ale țării: Câmpia Română – Bărăganul, Câmpia de Vest și Câmpia Moldovei. Fiecare zonă va constitui o etapă a proiectului, ce se va derula pe 3 ani consecutivi. Anul acesta este vizată zona de sud, care va fi traversată în luna iulie, urmând ca celelalte două zone să fie străbătute în 2020 și 2021, tocmai pentru a putea surprinde 3 momente diferite din fluxul de producție.