IPSO Agricultură – greble cu dublu-rotor Kuhn pentru brazde perfect structurate

GA 6501P-1 site

În zilele noastre, toate fermele performante sunt conștiente de importanța furajului de bază pentru șeptelul lor. Toată energia suplimentară disponibilă în furaj se reflectă în productivitate îmbunătățită și venituri mai mari. IPSO Agricultură, distribuitor exclusiv al utilajelor Kuhn în România, are, disponibil în portofoliu o gamă largă de greble adaptate condițiilor din fermele mici, medii și mari.

Un conținut ridicat în nutrienți a fost întotdeauna un punct crucial pentru dezvoltatorii greblelor KUHN. Am acordat o atenție deosebită pentru urmărirea exactă a conturului terenului și procesarea integrală a culturii curate. Forma specifică a brațelor degetelor asigură o productivitate ridicată, brazde perfect structurate și fiabilitate ridicată.

Greblele cu dublu-rotor de la Kuhn

Sistemul MASTER DRIVE cu dublu reductor, cu o transmisie ce poate gestiona chiar și cel mai dens furaj, crește durata de utilizare a mașinii. Acest angrenaj al rotorului, unic pe piață, este conceput pentru o utilizare extrem de intensivă și face această gamă să fie și mai versatilă, fiabilă și cu o întreținere redusă.

Cu lățimi de lucru de la 3,50 metri și până la 9,30 m, modele cu livrare centrală sau laterală (una sau două brazde), versiuni semi-purtate sau tractate, gama de greble Kuhn cu dublu rotor satisface cele mai exigente cerințe.

Pentru uscarea mai rapidă și ridicarea optimă, brazdele uniforme și afânate sunt absolut necesare. Două caracteristici ale greblelor KUHN contribuie la livrarea ideală a furajului: brațe cu dinți cu unghi pozitiv până la punctul de depunere a furajului în brazdă și ridicarea rapidă a dinților în ultimul moment înainte de trecerea peste brazdă. Aceste specificități sunt completate de brațele cu curbură dublă hiper-tangențială.

Brațele hiper-tangențiale asigură o greblare mai curată, formare îmbunătățită a brazdelor și viteze de înaintare mai mari în comparație cu conceptul clasic. Ele elimină nevoia pentru brațe adiționale sau came ajustabile. În plus, distanța dintre trecerile dinților este redus semnificativ. Deci riscul ca furajul să nu fie greblat este mult mai mic. Pierderile sunt reduse la minim, chiar și la viteze de lucru mari.

Greble cu dinți pentru un furaj curat

Unghiul dinților asigură o greblare curată și manipulare delicată a furajului cu contact minim cu solul, chiar dacă este greu sau dens. Dinții sunt realizați din oțel tratat termic pentru o durată de viață mai mare și rezistență crescută la utilizare intensivă. Atașarea ”flotantă” și cele trei spire de diametru mare reduc riscul de uzură.

Greble Kuhn cu dublu-rotor compacte pentru fermele mari

Utilizarea greblelor cu un singur rotor este la limitată datorită creșterii suprafeței ocupată cu furaje. De aceea greblele cu două rotoare cu productivitate crescută sunt mașinile ideale deoarece sunt la fel de compacte precum cele cu un singur rotor. Modelele GA 6501, 6501 P si 7501+ sunt ideale pentru fermele în care suprafața cultivată cu furaje ocupă majoritatea terenurilor.

Modelele GA 6501, 6501 P and 7501+ au caracteristicile unei greble profesionale la prețuri atractive. Aceste modele permit recoltarea unui furaj de calitate într-un timp foarte scurt. De asemenea transportul între parcele este posibil fără constrângeri, lățimea de transport fiind de doar 2,50 m, respectiv 2,55 m.

Greblarea de calitate este posibilă doar dacă rotoarele sunt capabile să copieze suprafața terenului fără a distruge nutrețul. Modelele GA 6501, GA 6501 P și GA 7501+ sunt echipate cu suspensie a rotorului 3D pentru o productivitate de neegalat.

Grebla Kuhn GA 6501 P – atunci când flexibilitatea modelelor purtate întâlnește lățimi mari de lucru

Acest model purtat completează gama Kuhn de greble cu dublu rotor. Este potrivit pentru fermierii ce doresc să beneficieze de manevrabilitatea utilajului purtat și de lățimile de lucru ale greblelor cu dublu rotor. Lățimea de lucru este între 5,55 și 6,40 m prin creșterea distanței dintre cele două rotoare. Capul de atașare fix și roțile pivotante ghidează rotorul pentru a avea o stabilitate cât mai bună pe teren denivelat. Trecerea de la poziția de transport la cea de lucru se realizează cu ajutorul sistemului de ridicare propriu a greblei fără a fi nevoie ca operatorul să părăsească cabina. În plus, sistemul de ridicare hidraulic facilitează întoarcerea la capăt de rând și oferă o distanță față de sol mărită pentru a trece peste brazde. Nu este necesară utilizarea tiranților tractorului. O valvă cu dublă acțiune este suficientă pentru toate operațiile.

Grebla Kuhn GA 8121 – pentru fân, siloz sau paie

Fie că manipulezi fân, siloz sau paie, GA 8121 se descurcă cu ușurință în condiții dificile. Această greblă nu se teme de pante. Performanța și comportamentul bun sunt asigurate chiar și cu tractoare mici. Nu în ultimul rând, cutia de viteze MASTER DRIVE este recunoscută pentru fiabilitate și robustețe la utilizarea intensivă.

Cu o lățime de transport de doar 2,82 m (3 m cu roțile late) este ușor de transportat pe drumurile înguste. Roțile posterioare viratoare facilitează manevrabilitatea excelentă.

O preselecție în poziția de transport este suficientă pentru a ajusta lățimea de lucru și lățimea brazdei. Când brațele rotorului sunt coborâte, rotoarele sunt poziționate automat la setarea dorită. Când sunt ridicate pentru transport, rotoarele sunt plasate automat în poziția cea mai joasă pentru a minimiza înălțimea de transport. Câteva întoarceri ale manivelei sunt de ajuns pentru a poziționa dinții la înălțimea ideală.

Pentru greblarea unde fiecare pală de iarbă contează, rotoarele urmăresc îndeaproape conturul chiar și pe teren denivelat. Dinții colectează furajul cu cea mai mare precizie, un avantaj real în condiții de pantă.

Oricare ar fi densitatea, fermierul poate controla volumul de furaj din brazdă. Formați brazde individuale sau combinați furajul din două treceri pentru a forma o brazdă. De asemenea, se poate regla lățimea de lucru pentru a forma o brazdă de mărime optimă. În acest fel productivitatea la hectar a echipamentelor de balotare și recoltare este optimizată.

Cu cele mai multe modele este posibilă livrarea uneia sau a două brazde separate. Este de apreciat această versatilitate la întoarcerea a două brazde simultan pentru o uscare mai rapidă sau la formarea de brazde pe timp de noapte rapid. Livrarea a două brazde accelerează și uscarea furajelor grele.

Grebla Kuhn GA 6002 – soluția pentru lățimi mari de lucru

În gama greblelor cu lățime de lucru mare, GA 6002 este soluția ideală pentru fermierii care vizează creșterea performanței de greblat, în același timp bazându-se pe un tractor de putere mică sau medie disponibil în fermă.

Lățimea de greblat este reglabilă hidraulic între 3 m și 5,80 m. Densitățile ce variază, trecerile în jurul obstacolelor, sau închiderea unei parcele nu mai sunt o problemă. În condițiile unei densități mari sau pentru greblarea pe timp de noapte, GA 6002 poate fi reglată să formeze două brazde la fiecare trecere.

GA 6002 este capabilă să colecteze curat furajul la viraje și chiar și la capăt de rând fără a fi nevoie să compenseze poziția rotorului din spate: un atu major pentru confort și ușurință de utilizare.

Fânul curat și furajul cu valori energetice și nutriționale ridicate este cheia pentru creșterea productivității șeptelului. IPSO Agricultură, distribuitor exclusiv KUHN vă oferă câteva echipamente standard și opționale ce vă permit să adaptați brazda pentru a vă satisface nevoile specifice.