Hibrizii de floarea-soarelui din portofoliul Caussade Semences

cs marbelia 3

CSF 17902 SULFO – semi-timpuriu – NOU

CSF 17902 SULFO a avut un comportament excelent în testări, mai ales în ceea ce privește productivitatea (103% față de media martorilor), arătând și o foarte bună rezistență la cădere și frângere. Hibrid linoleic, cu un excelent start în vegetație, talie mică spre medie, omogenă, cu aspect uniform al întregii plante. Forma calatidiului este semiconică, iar poziția lui semierectă, lucru care-i conferă un avantaj deosebit atât în ceea ce privește apariția și dezvoltarea bolilor specifice, nesusținând apa, cât și pentru evitarea fenomenului de “Sunburn”.

CSF 18903 SULFO – semitardiv – NOU

Hibrid linoleic, cu foarte bună vigoare la răsărire, înflorire și maturitate semitardive. Talia plantei este medie-înaltă, forma calatidiului plată, iar poziția acestuia este semierectă. Are toleranță foarte bună la bolile specifice, în special la cele de calatidiu. Prezintă un conținut ridicat de ulei și comportament bun pe toate tipurile de sol și în condiții de stres hidric și termic.

Marbelia CL – semi-timpuriu

Hibrid semitimpuriu ce se pretează la tehnologii intensive, cu un comportament bun, inclusiv în perioade secetoase. Aparatul foliar este mediu ca și dimensiune, calatidiu mediu, foarte bine fecundat (inclusiv mijloc), port semierect-înclinat (evită arsurile solare din perioada polenizarii), achene pline de dimensiune medie (chiar și în condiții dificile: orobanche, secetă), masă hectolitrică cu valori de peste 40 kg/hl. Rezultatele bune obținute atât în testări cât și în ferme, îl recomandă ca fiind unul din cei mai stabili și productivi hibrizi din segmentul CL lino.

Klarika CL – timpuriu

Hibrid timpuriu-semitimpuriu, cu un start foarte bun în vegetație, un comportament excelent în ceea ce privește toleranța la boli și în special la “Plasmopara helianti” și “Phomopsis”. Calatidiul este mediu ca și dimensiune (la densități normale), iar poziția acestuia (semierectă-inclinată) îi conferă un avantaj față de fenomenul de “sunburn”, ce poate provoca pagube însemnate (până la 1/3 din producție). Rezistența ambelor forme parentale la imazamox ajută planta în perioada imediat următoare aplicării erbicidului postemergent, în sensul că fenomenul de “yellow-flash” și stresul plantelor din această perioadă sunt mult reduse. Se pretează și pentru cultura a doua, hibridul fiind cultivat în acest sistem cu rezultate foarte bune în ultimii 4 ani în România.

Fushia CL semi-timpuriu

Hibrid semi-timpuriu care se pretează la densități mari la semănat (până la 70.000 pl/ha în sistem neirigat) datorită aparatului foliar redus și dimensiunii calatidiului (mic spre mediu), bineînţeles cu o fertilizare adecvată. Având această particularitate se poate opta pentru exploatarea intensivă a aceleiași suprafețe de teren. Achenele sunt mici și întotdeauna pline, de unde rezultă o masă hectolitrică foarte bună. Are capacitatea fiziologică de a acumula un conținut mare de acizi grași, de unde rezultă un conținut ridicat de ulei chiar și în anii secetoși. Toleranța foarte bună la boli și rezistența foarte bună la cădere și frângere, îl recomandă ca fiind un hibrid ce securizează producția.

IMERIA CS semi-timpuriu

Este primul hibrid IMI dezvoltat de Caussade Semences. Răspunde bine la tehnologii clasice și intensive, având un comportament bun în diferite perioade de semănat, fiind pretabil atât pentru semănatul timpuriu cât și pentru cel mai tardiv. Pornirea în vegetație este excelentă, continuând cu un comportament foarte bun, deja în etapa de 8 frunze se poate observa diferențierea față de alți hibrizi de floarea-soarelui în ceea ce privește vigoarea și aspectul robust al întregii plante, caracteristici care oferă o rezistență foarte bună la cădere și frângere. Are o toleranță bună la bolile specifice și rezistență la Plasmopara Hasteldii.

EUROPA CLP semi-timpuriu

Este un hibrid linoleic care se poate cultiva în tehnologia Clearfield® Plus. Semi-timpuriu ca și maturitate, cu înflorire semi-timpurie, comportament excelent în diferite condiții și pe diferite tipuri de sol. Poziția calatidiului este semierectă-înclinată, lucru esenţial pentru evitarea arsurilor în special în perioada polenizării, iar forma este conică, prin acest aspect evitându-se susținerea apei pe partea dorsală a calatidiului, evitându-se astfel crearea unui mediu propice pentru instalarea și dezvoltarea bolior de capitul. Calatidiul este foarte bine polenizat și umplerea achenelor este realizată chiar și în condiții dificile.

CS floare