„Forest România 2019” – Târg forestier în aer liber, între 5-7 septembrie la Zizin, în judeţul Braşov

forest romania

 • Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber.
 • Demonstrații practice (5-7 Septembrie 2019, Zizin, comuna Tărlungeni, județul Braşov): Programul evenimentelor celei de-a treia ediţii.
 • Modalităţi de acces pentru vizitatorii expoziţiei.

 

Timp de 3 zile, vizitatorii celei de-a 3-a ediţii a expoziţiei FOREST ROMANIA vor avea ocazia să afle ultimele noutăţi din domeniul tehnologiilor forestiere prezentate de cele peste 60 de companii expozante, să urmărească un amplu program de demonstraţii practice, precum şi să participe la dezbateri interactive, pe teme de actualitate, în cadrul secţiunii de Forum.

Propunând ca temă centrală în anul 2019 „Gestionarea durabilă a pădurilor – contribuţie activă la protejarea climei”, sunt organizate în perioada 5 – 7 Septembrie (Zizin, jud. Braşov) o serie de evenimente menite să informeze publicul vizitator asupra noilor tendinţe şi inovaţii în sectorul forestier. Astfel, FOREST ROMANIA devine locul de întâlnire pentru un public specializat, format din experţi, reprezentanţi din domenii precum: cercetare, industrie, asociaţii de profil precum şi autorităţi publice.

 

Evenimente din programul FOREST ROMANIA 2019:

 

 1. LOGGING ARENA

In spatiul dedicat LOGGING ARENA, vizitatorii vor putea asista la prezentari de tehnologii de recoltare, manipulare si transport a lemnului.Demonstraţiile au loc zilnic, conform orar:

 • Demonstraţii comentate: 11:00-12:00; 14:00-15:00
 • Demonstraţii de lucru – program liber: 10:00-16:00

Intra in demonstratii: ALSER FOREST, ELMAS, IRUM

 

 1. Demonstraţii cu instalaţii cu cabluri

În zona special amenajată, companiile din domeniu vor prezenta zilnic către publicul specializat echipamentele de instalaţii cu cabluri, în cadrul unor demonstraţii practice.Demonstraţiile au loc zilnic, conform orar:

 • Demonstraţii comentate: 10:30-11:00
 • Demonstraţii de lucru – program liber: 10:00-16:00

Intra in demonstratii: SAVICOM ASIG, WYSSEN FUNICULARE

 

 1. DLG Special – Demonstraţii practice:
 • Perfect Plant: Metode de împădurire. Strategii privind împădurirea

Zilnic, demonstraţii comentate: 10:30-11:00; 13:30-14:00

Intra in demonstratii: ALSER FOREST, RNP ROMSILVA

 • Safe Harvesting: Securitate şi protecţia muncii

Zilnic, demonstraţii comentate: 10:00-10:30; 12:00-12:30; 14:30-15:00

Intra in demonstratii: ALSER FOREST, STIHL

 • Wood measurement

Zilnic, demonstraţii comentate: 10:00-10:30; 13:00-13:30; 15:30-16:00

Intra in demonstratii: FORDAQ, DENDRO TOOLS

 • Road Building (demonstraţii zilnice)

 

 1. Forum, conferinţe, întâlniri cu specialiştii din sector:

Împreună cu partenerii FOREST ROMANIA sunt organizate, în cadrul expoziţiei, conferinţe şi dezbateri pe teme de actualitate din sectorul forestier.

Programul evenimentelor din secţiunea FORUM:

 • JOI, 5 SEPTEMBRIE:

13:00-15:00: DESCHIDEREA OFICIALĂ

 • Dezbatere interactivă cu tema „Provocări pentru sectorul forestier romanesc, într-o lume în schimbare”. Moderator: Paul Dima (Business Consultant)
 • Premierea companiilor înregistrate în competiţia pentru desemnarea produselor inovatoare care pot fi considerate adevarate modele în domeniul forestier – FOREST ROMANIA PRODUSUL ANULUI 2019

15:00-17:00: Conferinţa Asociaţiei Administratorilor de Păduri – AAP

 • VINERI, 6 SEPTEMBRIE:

10:00-12:00: Conferinţa RNP ROMSILVA:

 • Pădurea românească în contextul schimbărilor climatice
 • Culegerea datelor de teren cu dispozitive mobile la evaluarea masei lemnoase destinată comercializării

13:00-15:00: Conferinţa Asociaţiei Forestierilor din România – ASFOR, având ca temă centrală ”Sectorul forestier în contextul schimbărilor climatice”

 • SÂMBĂTA, 7 SEPTEMBRIE:

10:30-12:00: Conferinţa NEPCon Romania: „Certificarea serviciilor ecosistemice, un instrument pentru administratorii şi proprietarii de pădure pentru a măsura, verifica şi comunica impactul activităţilor lor asupra serviciilor ecosistemice oferite”.

 

 1. Ziua Forestierului sărbătorită la Forest România 2019

Organizată în fiecare an de către Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR, Ziua Forestierului va avea loc Vineri, 6 septembrie în cadrul Forest România 2019, eveniment la care vor fi prezenţi principalii stakeholderi din acest domeniu.

Program:

 • 9:00: Deschiderea Concursului Național al Fasonatorilor Mecanici
 • 12:30: Primirea și înregistrarea participanților la dezbatere
 • 13:00: Dezbatere cu tema ”Sectorul forestier în contextul schimbărilor climatice”
 • 15:00: Premierea concurenților și Cocktail aniversar – 25 de ani de activitate ASFOR

 

 1. NOU 2019: Competiţia STIHL®TIMBERSPORTS®

Spectaculozitate, acţiune şi distracţie antrenantă, toate reunite în cadrul demonstraţiilor STIHL®TIMBERSPORTS®. Participanţii vor demonstra într-un cadru sportiv, abilităţile de mânuire a toporului, joagărului şi motoferăstrăului. Concursul are loc Vineri, 6 septembrie, în intervalul 13:00-16:00.

 

 1. NOU 2019: Evaluarea trofeelor de vînătoare şi concurs tematic

Trofee de vânătoare, de clasă mondială, au fost colectate din Munţii Carpați, aici aflându-se specii de vânat care reflectă în trofeele lor condițiile naturale ecologice și ecosistemele de apă oferite de lanţul carpatic. În cadrul FOREST ROMANIA se va realiza o evaluare a unor astfel de trofee de către experții CIC , precum şi un concurs adresat studenților cu tema „Cele mai importante elemente ale evaluării trofeelor CIC pentru speciile ecoregiene carpatice”

Evaluarea trofeelor de vânătoare va avea loc zilnic, in intervalele 10:00-12:00 si 14:00-16:00

 

 1. NOU 2019: Pavilionul oficial al Germaniei

Raspunzand nevoilor de dezvoltare, transfer de know-how și tehnologie performantă pentru piaţa din Romania, la ediţia 2019 este organizată o zonă dedicată companiilor germane care doresc să promoveze produse şi servicii inovatoare către sectorul forestier românesc. Proiectul „Gestionarea sigură și durabilă a pădurilor prin tehnologie forestieră inovatoare din Germania” este finanţat de BUNDESMINISTERIUM FÜR ERNÄHRUNG UND LANDWIRTSCHAFT.

Companiile aflate în cadrul Pavilionului Oficial al Germaniei vor realiza zilnic demonstraţii practice pentru vizitatori.

 

Modalităţi de acces în cadrul expoziţiei:

Accesul la cea de-a treia ediţie a expoziţiei Forest Romania se face astfel:

1) bilet de intrare cu 50% reducere, obținut prin ÎNSCRIEREA ONLINE pe www.forestromania.com. Cei interesaţi vor primi pe adresa de e-mail comunicată, un cod QR ce trebuie prezentat la Casa de bilete de la intrarea în expoziţie, pentru a achiziționa biletul de intrare cu 50% reducere (20 lei).

2) bilet de intrare 40 lei/pers/zi,  achiziționat la Casa de bilete din cadrul expoziției

3) invitație din partea firmelor expozante, partenerii evenimentului sau a organizatorului

 

Copiii sub 7 ani şi pensionarii beneficiază de acces gratuit, fără obligativitatea înscrierii online, pe acest site, pentru tichetul de acces gratuit. Accesul grupurilor de elevi/ studenţi se face exclusiv pe baza transmiterii de către cadrul didactic care va însoţi grupul a unei solicitări, cu cel puţin 7 zile înainte de deschiderea evenimentului, la adresa de e-mail c.partal@dlg.org.

  

FOREST ROMANIA este organizat de către DLG InterMarketing, cu sprijinul Ocolului Silvic Ciucaş R.A. Tărlungeni şi al Primăriei Tărlungeni, în cooperare cu Asociaţia Forestierilor din România – A.S.F.O.R., Asociaţia Administratorilor de Păduri din România – A.A.P. şi Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere şi  Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA, Partener Tehnic.

 

Informații suplimentare despre Forest Romania 2019 sunt disponibile online: www.forestromania.com , pe pagina de Facebook/ForestRomaniaFair sau pe canalul de YouTube al DLG InterMarketing.