Florentin BERCU este noul vicepreședinte COGECA

Astăzi, 30 noiembrie 2023, la Bruxelles, în cadrul întâlnirilor Praesidium COGECA și Praesidia COPA-COGECA, directorul executiv al UNCSV – Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal, Florentin BERCU, a fost ales vicepreședinte al COGECA – Confederația Europeană a Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeană. Acesta a fost susținut de către Alianța pentru Agricultură și Cooperare și a obținut 109 voturi, ocupând astfel locul 3 din cele 155 de voturi exprimate.

În ceea ce privește alegerea sa în noua funcție și tranziția de la actuala echipă de conducere a COGECA la cea viitoare, Florentin Bercu a afirmat: „Astăzi am primit încrederea colegilor mei europeni pentru a ocupa funcția de Vicepreședinte COGECA și astfel să asigur țării noastre un loc în Consiliul de Administrație al celei mai importante organizații a cooperativelor europene. Mă onorează, dar mă și responsabilizează această poziție pentru care UNCSV m-a nominalizat și Alianța pentru Agricultură și Cooperare m-a susținut și le mulțumesc pentru asta colegilor și tuturor care m-au sprijinit.

Candidatura mea se bazează pe o angajare fermă față de prioritățile cheie cruciale pentru dezvoltarea durabilă, sustenabilă și avansarea comunității noastre cooperatiste agricole. Având încredere în puterea transformatoare a cooperativelor agricole, mă angajez să stimulez dezvoltarea socio-economică în zonele rurale prin implementarea unor măsuri care facilitează înființarea, dezvoltarea și consolidarea cooperativelor în Uniunea Europeană.

Cooperativele din România sunt în creștere și se consolidează. Susținând reglementări agricole corecte, îmi propun să pun umărul la consolidarea poziției fermierilor prin intermediul cooperativelor pe întreg lanțul alimentar, promovând un mediu echitabil.

Puteți conta pe mine și pe România pentru subiectele fierbinți și pentru orice bătălie pe care trebuie să o ducem împreună pentru cooperativele și fermierii noștri. Vom fi ferm în prima linie! Sunt om de echipă, sunt gata să discutăm, să colaborăm, să identificăm obiective comune, să construim împreună și să ne sprijinim reciproc.”

Florentin BERCU, în noua funcție de vicepreședinte al COGECA, va reprezenta organizațiile cooperativelor agricole din România.