Fermierii vor învăța cum să completeze dosarul pentru APIA într-un program lansat de agenția Cursuri Creative

Curs-Agricultura-Ecologica2

Agenția de training Cursuri Creative lansează pe data de 22 februarie un curs practic pentru pregătirea dosarului APIA dedicat fermierilor români care vor să afle toate informațiile necesare obținerii de subvenții. Cursul este susținut de către Traian Gavrilescu, specialist cu peste 15 ani de experiență în domeniul evaluării dosarelor de subvenție în cadrul APIA Ilfov, care îi va învăța pe participanți cum pot completa dosarul pentru a evita întârzierile la plată.

Cursul intensiv completează portofoliul de training-uri consacrate agriculturii din România ale agenției Cursuri Creative. Printre acestea se numără primul curs de ”Agricultură ecologică” acreditat din România în urma căruia cursanții pot obține certificatul de ”Operator în ferme ecologice mixte” recunoscut de Ministerul Educației și cursul de ”Apicultură ecologică”.

”Depunerea cererilor de finanțare este un motiv de stres pentru foarte mulți fermieri.  Cursul practic: Pregătirea dosarului APIA este lansat după o experiență de 6 ani în organizarea cursurilor de agricultură. În acest timp aproximativ 700 de curanți au urmat programele noastre de formare. Ne dorim ca trainingul să răspundă nevoilor și întrebărilor concrete ale fermierilor care s-au confruntat cu probleme în momentul evaluării dosarelor și persoanelor care vor să înceapă o activitate în agricultură”, a declarat Bianca Preda, business manager în cardul agenției Cursuri Creative.

Trainingul prezintă modele și studii de caz astfel încât participanții să poată implementa tot procesul fără a exista riscul întârzierilor sau erorilor. Programul intensiv este structurat pe durata unei zile, prima ediție fiind programată pentru 22 februarie. Timp de 6 ore cursanții se vor familiariza cu limbajul și terminologia specifică formularelor APIA, vor învăța despre schemele de plată, cum pot calcula cuantumul subvențiilor APIA, care sunt criteriile de eligibilitate a dosarelor, procesul de control pe teren, măsurătorile specifice și statutul juridic al terenului arendat.

La curs sunt așteptate atât persoanele care vor să înceapă un business în domeniul agricol și cele care vor să depună pentru prima dată dosarele de subvenție APIA, cât și fermierii care vor să aplice pentru alte scheme de finanțare sau fermierii experimentați care s-au confruntat cu dificultăți în ceea ce privește evaluarea dosarelor.

Trainerul, Traian Gavrilescu, lucrează de peste 15 ani cu mii de fermieri, cunoscând problemele specifice cu care se confruntă aceștia în momentul depunerii dosarelor și pe parcursul evaluării acestora.

Agenția de training Cursuri Creative organizează cursuri de formare profesională și cursuri acreditate în cele mai noi domenii de activitate. Din 2014 susține cu succes primul curs acreditat de Agricultură ecologică din România, fiind acreditată ca furnizor de formare profesională.