Primul program de tip Executive MBA destinat fermierilor, susţinut de Raiffeisen Bank, a început înscrierile, urmând să debuteze cu o grupă de 30 de fermieri selectaţi din sudul şi sud-estul României. Aceştia vor participa gratuit la cursuri timp de 6 luni.
Programul va începe în luna septembrie la Slobozia, iar obiectivul său este să transforme fermele din România în afaceri profitabile şi sustenabile.
Înscrierile în program au loc în perioada 6 iulie – 2 august. Fermierii care doresc să se înscrie o pot face direct pe site-ul programului (www.mbag.ro), unde pot consulta calendarul de desfăşurare şi criteriile de eligibilitate.
“Avem toată încrederea că prin intermediul MBAg fermierii noştri vor avea ocazia să îşi completeze cunoştinţele tehnice, să îşi dezvolte noi abilităţi şi să obţină răspunsuri pentru multe din problemele cu care se confruntă. Ne bucurăm să fim alături de partenerii noştri în acest proiect educaţional şi aşteptăm cu nerăbdare să ne cunoaştem studenţii şi să le împrăştiem din cunoştinţele pe care fiecare dintre noi le-a pregătit special pentru şedinţele de curs, să trecem împreună prin studii de caz ancorate în realitate şi să vizitam ferme care au făcut trecerea la revoluţia digitală”, a declarat Raluca Nicolescu, director aria IMM la Raiffeisen Bank
Curricula academica a programului de tip master-class va adresa patru nevoi specifice de business – agricultură, management şi financiar, vânzări şi trading şi tehnologie, informaţii care vor fi completate de sesiuni de networking, schimburi de experienţă în ferme performante, vizite în cadrul centrelor de cercetare şi reuniuni cu asociaţiile din industrie.
“Ferma de astăzi înseamnă mult mai mult decât exploatarea unor culturi agricole. Credem că prin accesul fermierilor români la informaţie de business de calitate contribuim atât la creşterea performanţei sectorului agricol, cât şi la creşterea calităţii hranei noastre, produsă sustenabil de fermieri profitabili”, a declarat Laurentiu Asimionesei, reprezentantul companiei AMAZAG.
Programul MBAg este realizat la iniţiativa companiilor Syngenta România, Raiffeisen Bank România, Cargill Agricultură, Agrii România, we agri şi AMAZAG, în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.
AMAZAG este o platformă despre agricultură, cu ajutorul căreia toţi cei care produc sau pun în valoare mâncarea, de la fermă la farfurie, pot performa mai bine şi prin care consumatorii pot afla cu adevărat de unde provine mâncarea.