Expert Agribusiness activează pe piaţa agricolă din România din anul 2010 şi are ca principal obiect de activitate comercializarea de seminţe şi pesticide. Încă de la început, specialiştii companiei şi-au propus să acopere în totalitate problemele pe care fermierii le întâlnesc şi, totodată, să găsească soluţiile ideale prin personalizarea gamei de produse şi costurile aferente fiecăruia. Printre principiile firmei se regăsesc:
- orientarea către client, prin cunoaşterea, satisfacerea deplină şi depăşirea cerinţelor şi aşteptărilor acestuia;
- îmbunătăţirea continuă a performanţei globale pentru o dezvoltare durabilă;
- implicarea întregului personal prin organizare, instruire, participare, consultare şi motivare;
- responsabilitatea acţiunilor prin respectarea Codului de Conduită Etică adoptat.
Compania Expert Agribusiness a adus la târgul AgriPlanta 2019 de la Fundulea noutăţi pentru agricultură, prezentându-le vizitatorilor hibrizi de porumb cu genetică pur românească. La standul E206, amenajat într-o notă de primăvară şi optimism, am stat de vorbă cu doamna inginer Georgeta Dicu, un colaborator apropiat al revistei Business Press Agricol.
“Vă primim cu un stand frumos care îşi propune să oprească ploaia pentru câteva zile şi, de ce nu, să atragă fermierii, specialiştii şi vizitatorii la acest important târg agricol important pentru domeniul în care activăm. Ceea ce doresc să subliniez este că evenimentele derulate anul trecut, la care am participat, ne-au fost de mare ajutor.
Campania de promovare a hibrizilor produşi în exclusivitate de Expert Agribusiness sub logo-ul “Suntem români şi susţinem agricultura din România” a ajutat foarte mult la vanzarea semintei hibride in aceasta primavara, astfel incat stocurile hibrizilor noştri de porumb şi floarea soarelui care sunt creaţi, testaţi şi înregistraţi în şi pentru condiţiile pedo-climatice ale ţării noastre şi care se pretează pentru toate zonele de favorabilitate ale culturii porumbului au fost epuizate.. În acest fel ne-am făcut cunoscuţi, iar fermierii au putut afla informaţii despre performanţele hibrizilor de porumb româneşti.
Vă mărturisesc cu satisfacţie că la momentul acesta stocurile au fost epuizate. Practic, tot ceea ce am pregătit, respectiv sămânţa hibrizilor noştri, a fost comercializată pe piaţă. La acest moment am parcurs prima şi cea mai grea fază, cea de semănat, germinat şi răsărit, în condiţiile acestei primăveri foarte reci, cu temperaturi scăzute care au creat probleme, dar şi secetoase pe alocuri. Este foarte important pentru noi că până în prezent nu am primit nici un fel de reclamaţie privind hibrizii noştri din punct de vedere al germinaţiei şi răsăririi. Ne dorim ca anul acesta să fim mult mai vizibili şi în alte zone din ţără, şi mă refer la Banat şi Transilvania.
Sunt foarte mulţumită că această îndârjire a mea ieşită din comun a dat roade. Drumul nu a fost uşor, cu atât mai mult cu cât am refuzat oferte tentante, continuând însă să muncesc şi să rămân consecventă cercetării româneşti. Am obţinut însuşiri favorabile dominante ale hibrizilor de porumb: toleranţă la secetă şi arşiţă, pornirea rapidă în vegetaţie, stay-green – plantă verde la maturitate, potenţial de producţie ridicat în condiţii favorabile de mediu şi de tehnologie intensivă, capacitate de producţie bună în condiţii de secetă şi de alocări tehnologice moderate, pierderea rapidă a apei din bob la maturitate, elemente de productivitate foarte bune – randament în boabe de peste 82% la majoritatea hibrizilor, MMB de peste 300g şi greutate hectolitrică de peste 70kg/Hl.
Eu promovez cercetarea şi genetica românească. Promovez genetica noastră, produsele Institutului de la Fundulea şi ale Staţiunii de la Turda, deci tot ceea ce înseamnă cercetare românească, pentru că aşa este normal şi firesc. În opinia mea, şi nu vreau să supăr pe nimeni, am spus-o de multe ori: aceasta este normalitatea!”, a subliniat cercetătorul Georgeta Dicu pentru redactorul Business Press Agricol.