„Excelență în agricultură”, tema întâlnirilor Syngenta cu fermierii români din toată țara

syngenta dec2

Syngenta continuă tradiția întâlnirilor anuale de final de an cu fermierii din toate zonele ţării, sub umbrela “Excelenţă în agricultură”. Întâlnirile din acest an avut loc în prezența a peste 800 fermieri din regiunile de vest, centru, est, sud-vest și sud-est ale țării, evenimente în cadrul cărora specialiștii companiei au prezentat detalii și răspunsuri la principalele subiecte.

Mana în cultura de floarea-soarelui a reprezentat un interes major, în cadrul prezentărilor fiind discutate principalele măsuri de control, prin implementarea celor trei piloni pentru gestionarea integrată de la răsărit la recoltat (toleranță genetică, tratament semințe și practicile agricole). Accentul a fost pus pe aplicarea măsurilor de prevenție și utilizarea unor hibrizi cu toleranță bună la mană. Portofoliul Syngenta de floarea-soarelui include hibrizi cu toleranță la toate rasele de mană cunoscute în România, hibrizi precum Sumiko, Subaro, SY Onestar CLP, Talento sau SY Experto, fiind potriviți pentru cultivare în solele cu risc de mană.

Un alt subiect nou, de interes pentru fermieri, l-a reprezentat agricultura de precizie, temă la care invitatul special din Ungaria le-a vorbit fermierilor prezenți despre rolul și importanța agriculturii digitale în luarea deciziilor cu privire la creșterea producțiilor și reducerea costurilor la cultura de porumb. În cadrul prezentării susținute despre agricultura de precizie, s-a vorbit despre alegerea hibrizilor și stabilirea densității de semănat, ţinând cont de caracteristicile și omogenitatea solelor fermierilor, alegere care se face în funcție de conținutul de materie organică, de structura solului și, nu în ultimul rând, de nivelul precipitațiilor.

Au fost prezentați cu această ocazie și hibrizii de porumb din portofoliul Syngenta, aceștia fiind împărțiți pe 4 categorii (Intensiv, Artesian™, Performanță și Economic), ofertă adaptată pentru toate condițiile de cultură din țara noastră. Soluțiile de protecție a culturilor au prezentat un interes major din partea participanților. Pentru cultura de porumb, Syngenta vine cu soluții de erbicidare din preemergență până în stadiul de 8 frunze, precum pachetul Calaris® Pro + Fix® Pro, împotriva buruienilor anuale și Elumis®, soluția fără egal, împotriva celor mai dificile buruieni, inclusiv costreiul din rizomi, având eficacitate fără fitotoxicitate. La cultura de cereale păioase, Syngenta propune Elatus™ Era, un nou standard în protecția împotriva bolilor din cultura de cereale, în special a celor care apar la frunza stindard. Elatus™ Era oferă o protecție de neegalat și un efect de lungă durată împotriva septoriozei, a ruginilor, dar și a bolilor la spic, printr-un efect atât preventiv, cât și eradicativ.

În final, reprezentantul companiei Expur România le-a vorbit fermierilor despre tendințele pieței de floarea-soarelui High-Oleică. Syngenta rămâne un partener de încredere, mereu alături de fermieri, care își propune să vină în întâmpinarea cerințelor și nevoilor tuturor agricultorilor din țară cu un portofoliu performant de semințe și produse pentru protecția culturilor și consiliere personalizată.

syngenta dec3