De 20 de ani Alchimex susţine performanţa în agricultură

alchimex

Compania Alchimex, membra a grupului Alcedo, a sărbătorit 20 de ani de activitate, într-un cadru festiv, în data de 6 iunie 2018, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti, în prezența a numeroși fermieri, parteneri, dar și a presei agricole. 

Domnul Claudiu Crânguș, director general al companiei Alchimex, a deschis evenimentul, prezentând cu emoţie realizările companiei în toţi aceşti ani de activitate.

“Compania Alchimex împlinește în acest an 20 de ani de când culege roadele activităţii sale împreună cu fermierii și partenerii săi. În fabrica noastră, dotată cu tehnologii de ultima oră, sunt fabricate 23 de produse utilizate în peste 20 de țări. Aproximativ 9% din suprafața agricolă a României este protejata cu produse formulate in Alchimex. Avem un laborator modern, destinat cercetării și controlului de calitate.

Promovăm o agricultură echilibrată prin produse iscusite, garanţia unor recolte bogate. Formulam produse din toate categoriile biologice. Produse precum Rival, Ceredin Forte, Astral, Topsin, Leopard, Vector, Bumper, Faster, Nuprid, Manoxin, Alcupral, Microfert sunt branduri consacrate, care asigură o combatere eficientă. Fabrica are instalații moderne pentru toate tipurile de formulări lichide și solide, ambalare automată și colaborăm cu cele mai mari firme din domeniu. Avem  laborator specializat, cu echipamente de ultimă generaţie pentru analize de sol și apă, acesta fiind atestat de MADR și APIA. 

Cei 20 de ani de activitate reprezintă pentru noi o poveste de succes, pentru că am realizat un portofoliu de produse extrem de eficiente și performante, care ne-au adus notorietate atât pe piața internă, cât și internațională. Am pornit de la zero și împreună cu o echipă de profesioniști împărtășim astăzi bucuria acestei aniversări. Fiecare dintre noi și-a pus amprenta pe piatra de temelie a firmei Alchimex și a avut o contribuţie benefică pe parcursul întregii activități.

Dintre cei care au avut un rol important în istoria de 20 de ani a companiei vreau să aduc mulţumiri d-lui Nicoale Săndulescu – fost preşedinte al Alcedo, d-lui Alexandru Alexandri – fost director tehnic Alcedo şi, de asemenea, doamnei Felicia Munteanu, primul director tehnic al companiei Alchimex.

Un alt aspect pe care doresc să-l aduc în atenție este faptul că am reușit să schimbăm percepția fermierului român vis-a-vis de produsele pentru protecția plantelor fabricate în România, prin calitate și preț competitiv. Grație unei susținute activități de promovare prin departamentele de marketing și vânzări ale companiei Alcedo, am intrat în competiție cu cele mai bine cotate produse, câștigând treptat o piață semnificativă. Un rol extrem de important pentru noi l-au avut fermierii, care au folosit produsele noastre și s-au convins de performanţa lor, acționând ulterior chiar ca niște promotori. 

De asemenea, o altă realizare importantă este că am câștigat încrederea atât a fermierilor români, cât și a partenerilor străini, în ceea ce privește capacitățile noastre tehnice, profesionale, umane, prin fabricarea de produse la cele mai înalte standarde. Așa se explică faptul că avem în momentul de față parteneriate cu cele mai importante companii multinaţionalele, precum Adama, Nufarm, Summit Agro România, Arysta LifeScience, Belchim şi, nu în ultimul rând Corteva, care a unit trei mari forţe DuPont, Pioneer și Dow Agroscience.

O altă realizare importantă pe care am căpătat-o în timp este cea de-a doua familie, a colabotorilor mei, cu care îmi petrec cel mai mult timp și căreia i se datorează succesul pe care îl sărbătorim astăzi. Doresc să vă prezint conducerea executivă a firmei Alchimex: Mihai Creangă, director economic, Costel Cale, director de producție, Cornel Grecu, șef de laborator, Roxana Grosu, director tehnic, Dan Crânguș, director dezvoltare, Emilian Tudor, șef laborator agrochimic și Ștefan Dogaru, director logistică.

Echipa de specialiști care a construit brandurile Alchimex și Alcedo vă mulțumeşte tuturor.” a declarat Claudiu Crânguş.

În continuare, aplicația Alcedo a fost prezentata de către Vlad Dulea, coodonatorul echipei, care, alături de Gabriela Rizescu – Director de marketing Alcedo, Simona Marin – Director Creaţie Geea (firmă membră a grupului Alcedo), Sorin Ştefan – Director Tehnic Alcedo si Andrei Durlea – Asistent director marketing Alcedo, au dezvoltat aplicaţia.

 “Lansăm astăzi prima aplicație a unui distribuitor de inputuri, dezvoltată în România, aplicația pentru telefoane mobile, destinată celor mai iscusiți fermieri. Aceasta funcționează off-line, conține catalogul complet de produse, oferte speciale, noutăți din agricultură, dar și acces la specialiștii Alcedo. Trebuie să precizez că aplicația oficială ALCEDO, destinată agricultorilor, conține informații despre produsele de protecţia plantelor aflate exclusiv în portofoliul ALCEDO, cu posibilități avansate de căutare și filtrare după: nume produs, producător, culturi, categorii de inputuri ş.a.m.d.

Prin accesarea butonului de știri veți fi conectaţi în permanență la noutățile din agricultură. De asemenea, prin accesarea butonului de oferte, se afișează instant toate ofertele curente. Prin notificările primite pe telefonul mobil veti afla noile ofertele, dar si cele care sunt pe cale să expire.

Atunci când aveți probleme, vă este de un real ajutor, pentru că puteți avea acces direct la specialiștii Alcedo, punându-le întrebări direct prin aplicație. Această soluţie digitală va permite clienţilor companiei o mai mare transparenţă şi autonomie în vizualizarea input-urilor oferite de Alcedo. Aşadar, spor la treabă cu aplicația Alcedo!”, a menţionat Vlad Dulea.

La rândul său, domnul Vicenţiu Cremeneanu, preşedintele Alcedo, a subliniat: “De 20 de ani culegem împreună roadele unei agriculturi iscusite. În tot acest timp, Alchimex a susţinut performanţa în agricultură, investind permanent în tehnologie. Astăzi, mai mult ca oricând, în agricultură trebuie să avem acces la cele mai noi cuceriri ale tehnologiei, pentru a pune în valoare natura. Provocările sunt multiple și trebuie să ne adaptăm repede la problemele care apar. De aceea, consider că această aplicație poate fi extrem de eficientă prin accesul la cele mai noi informații, în orice moment. Chiar dacă Alcedo a fost întotdeauna alături de fermieri prin consultanța oferită în teren sau telefonic, iată că această aplicație este un mijloc de a pune în valoare mai bine, toată experiența noastră. 

Datorită încrederii acordate de către furnizorii care ne-au susținut în activitatea de fabricare a produselor de protecția plantelor, am dovedit că putem avea un portofoliu de cea mai înaltă valoare. Iar această aplicație vine ca o completare pentru fermieri, în a găsi cele mai bune soluții la nevoile lor. Cum îmi place mie să spun, nu există probleme care să nu fie rezolvate, important este să avem soluția corectă la momentul oportun. 

Mulțumesc tuturor pentru că am reușit să realizam parteneriate clădite pe încredere și profesionalism. De fiecare dată când am fost prezenți în fața unui fermier, am putut dovedi că produsele noastre sunt de foarte bună calitate. Datorită corectitudinii, seriozității, promptitudinii, dar mai ales a calității extraordinare a produselor, putem dovedi astăzi că gestionăm o mare parte din afacerile agricole din România. Doresc să le mulțumesc colegilor de la Alchimex, tuturor partenerilor, fermierilor și să urez un an cu multă sănătate şi cu recolte bogate!”

Redactorul Business Press Agricol, prezent la eveniment, a stat de vorbă cu partenerii Alchimex, care au felicitat compania pentru realizările obţinute în cei 20 de ani de activitate.

Vasile Iosif, Director general FMC Agro Operational, ne-a declarat: „Îi cunosc pe cei de la Alchimex înainte ca firma să fie înfiinţată. Trebuie să precizez că este o reuşită pentru industria de protecţie a plantelor din România, dar şi pentru producătorii agricoli, ca beneficiari ai acestor produse. Bijuteria coroanei la standarde ridicate o reprezintă fabrica de sulfonilureice Alchimex, unică în Europa. Ca român şi patriot sunt plin de emoţie pentru că am avut o contribuţie la acest proiect, realizat în colaborare cu DuPont.

Practic, s-a realizat un know-how prin transfer de tehnologie de la DuPont. Descoperirea erbicidelor sulfonilureice de către compania DuPont a schimbat în totalitate impactul produselor pentru protecţia plantelor asupra mediului înconjurător, trecând de la kilograme sau zeci de kilograme substanţă pentru combaterea buruienilor în culturile agricole la grame de produs. Toxicitatea unui astfel de produs formulat în fabrica de la Heraşti este mai slabă decât a sării de bucătărie. Ce poate fi mai nobil pentru noi, oamenii care lucrăm în domeniu, decât să vedem că agricultura românească se bucură de investiţii? Sunt mândru că în prezent, graţie acestui parteneriat, România produce erbicide sulfonilureice şi că un vis a devenit realitate. La mulţi ani şi multe realizări frumoase în continuare!”

Maria Cîrjă, Director marketing Corteva, ne-a spus: “Am crescut odată cu Alchimex ca şi specialist în acest domeniu, în care am pătruns atunci când compania îşi deschidea porţile spre o nouă abordare a agriculturii româneşti. Alchimex este în prezent cea mai reprezentativă marcă românească de pe piaţa agricolă. Au trecut 20 de ani în care compania a ştiut să respecte produsul, clientul şi valorile. Este extraordinar să colaborezi cu o asemenea firmă şi cu asemenea profesionişti. Sunt mândră că o companie autohtonă produce pentru agricultura din România. La mulţi ani, Alchimex, la mulţi ani, Alcedo, şi mult succes, pentru a contribui în continuare la prosperitatea fermierului român!”

Manifestarea plină de emoţie a demonstrat că oamenii împreună pot construi valori peste timp, iar Alchimex şi Alcedo, o familie unită, a revoluţionat şi a revigorat activitatea productivă din România. Felicitări şi mult succes pe mai departe!