Danone invită consumatorii să vadă de unde vine laptele din iaurturi

505830_6004457_Quinoa_Hazelnuts_Portrait_2_spoons.indd

#laptebuniaurtbun

 

Din această toamnă, iaurturile din gama Danone vor purta pe ambalaje poveștile câtorva dintre gospodarii care furnizează lapte către fabrica din București. Astfel, scanând QR codul de pe ambalaje direct cu camera foto a telefonului sau intrând pe iaurtuldanone.ro, consumatorii pot afla detalii despre 7 dintre cele peste 140 de familii de gospodari care fac parte din programul socio-economic „O șansă pentru familia ta”, desfășurat în Zimnicea de Danone, împreună cu partenerii săi.

Există un nivel mare de interes în rândul consumatorilor cu privire la ingredientele din care sunt făcute produsele alimentare pe care le consumă. Astfel, peste jumatate[1] dintre consumatorii de iaurturi citesc ingredientele de pe eticheta produselor, procent în creștere în ultimii ani. Și pentru că originea acestor ingrediente este de asemenea importantă, Danone România a dezvoltat în ultimii ani o adevărată tradiție a transparenței și comunicării deschise cu consumatorii, fie prin interacțiuni directe cu aceștia, așa cum sunt zilele porților deschise organizate în fabrica din București, fie prin poveștile fermierilor români care produc zilnic lapte pentru iaurturi.

Calitatea a fost mereu o prioritate pentru noi, tocmai de aceea în spatele fiecărui pahar de iaurt stau multe ore de muncă și pasiunea pentru lucrurile bine făcute. Iar totul începe la ferme, cu producția laptelui de cea mai mai bună calitate, asigurat de fermierii noștri iscusiți și pasionați de munca lor.

De peste șapte ani, desfășurăm programul <<O șansă pentru familia ta>>, prin intermediul căruia am susținut peste 140 de gospodari din Zimnicea să își întemeieze o afacere de familie și să aibă propria mică fermă. Suntem bucuroși că au decis să ne fie parteneri și să ne ofere cel mai bun lapte, pentru care muncesc cu dăruire și responsabilitate. Ne dorim să ducem poveștile lor mai departe și să le vorbim românilor despre sursa laptelui din care sunt produse iaurturile Danone. Doar cu ajutorul lor, reușim să producem în fiecare zi peste 1 milion de iaurturi, care ajung pe mesele românilor și ale europenilor din alte 13 țări”, declară Natalia Gelstein Kiss, General Manager Danone România, Bulgaria şi Ţările Adriatice.

De 20 de ani, Danone România produce iaurt de cea mai bună calitate în fabrica din București, colectând anual peste 60 de milioane de litri de lapte proaspăt, în mare majoritate din surse locale. Compania are parteneriate durabile cu peste 20 de ferme mari, toate atent selectate şi verificate din punct de vedere al calității. La acestea se adaugă cele peste 140 de gospodării din proiectul socio- economic „O şansă pentru familia ta”, dezvoltat de Danone începând cu anul 2012, împreună cu partenerii Open Fields și Polaris.

Programul a ajutat comunităţile din zonele defavorizate să se dezvolte ca producători de lapte și a început cu oferirea de juninci din rasa Holstein familiilor care nu aveau posibilitatea de a investi în achiziţionarea unui animal de rasă, stimulând astfel producţia locală. Prima vițelușă născută a fost, la rândul ei, oferită altei familii din comunitatea locală, iar lanţul beneficiarilor a crescut. În total au fost donate peste 370 de văcuțe.

A urmat apoi dotarea cu 29 de stații de muls mobile echipate cu panouri solare pentru încălzirea apei, 7 mașini agricole care să le asigure gospodarilor nutrețuri pentru sezonul rece, ca și peste 800 de ore de curs pe teme, precum igiena, nutriția și managementul fermei pentru gospodarii participanți în program.

În 2019 programul merge mai departe cu inițiative în zona de mediu, așa cum este procesarea ecologică a deșeului de grajd și plantarea a peste 8.000 de copaci în zonă. Programul „O șansă pentru familia ta” este o iniţiativă pe termen lung, care va continua şi în următorii ani, devenind o soluție socială inovatoare pentru comunități defavorizate din zone rurale sau urbane mici.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesţi www.iaurtuldanone.ro, www.facebook.com/DanoneRomania sau www.facebook.com/iaurtul.Danone.

 

***

Despre Danone România

Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români. Fabrica Danone din Bucureşti a produs local primele iaurturi în 1999.

Danone România face parte din compania Danone, activă în domeniile: produse lactate proaspete, produse pe bază de plante, ape minerale îmbuteliate și nutriție specializată. Danone a făcut primul pas pe piaţă în Barcelona încă din 1919, când Isaac Carasso a început să vândă primele iaurturi în farmacii, ca un leac pentru infecţiile intestinale, care afectau în special copiii.

Astăzi, compania îşi urmăreşte misiunea de a ajuta un număr cât mai mare de oameni să-şi construiască, să-şi menţină şi să-şi protejeze capitalul de sănătate, oferind produse sigure, gustoase şi de cea mai bună calitate, menite să fie alegeri sănătoase cu bună densitate nutriţională şi să adreseze nevoile diferitelor comunităţi.

Cele mai renumite mărci Danone includ iaurturi probiotice (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino, Disney), mărci de răsfăţ (Danette, Cremosso) şi gamele Danone cu iaurt simplu şi cu fructe, aşa cum sunt în România Natural şi Delicios.

[1]Studiu de reputație, 2017, realizat de 360 insights la cererea Danone Romania, pe un eșantion de 342 repondenți din mediul urban, consumatori de lactate proaspete.