Corteva Agriscience se implică în stoparea pandemiei de coronavirus

Maria Cirja

Cel mai afectat județ din țară în urma răspândirii coronavirusului rămâne în continuare Suceava. Activitatea cadrelor medicale de la Spitalul Județean Suceava se desfășoară în condiții dificile, iar compania Corteva Agriscience a venit în sprijinul lor făcând o donație în acest sens.

Contactată de redactorii noștri, Maria Cîrjă a confirmat acțiunile companiei la nivel global în ceea ce privește susținerea comunităților afectate de virusul COVID-19. “Sunt momente dificile, iar situația în care se află în acest moment tot județul Suceava este critică. Nu aveam cum să nu reacționăm, pentru că una dintre principalele valori ale companiei Corteva este sănătatea. Sperăm ca prin gestul nostru să le facem treaba mai ușoară cadrelor medicale, care sunt poate cele mai afectate în acest moment, dar care rămân pe poziții și se luptă cu acest virus”, a declarat Maria Cîrjă.

Așa cum era de așteptat, și activitățile agricole au fost afectate de pandemia de coronavirus. Unii dintre fermieri au primit cu întârziere o parte din sămânța comandată, iar acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că unii dintre hibrizi erau produși la stația companiei Corteva situată în nordul Italiei, acolo unde știm că acest virus a afectat întreaga țară cu mult timp înainte ca el să apară în România.

Întrebată care este situația în acest moment în fermele agricultorilor care semănă hibrizi Pioneer, aceasta a menționat faptul că majoritatea mărfii este deja livrată. “Noi pregătim cu mare atenție fiecare sezon, așa că încă de anul trecut fermierii și distribuitorii noștri au în depozite sămânță pentru această primăvară. Însă și în acest moment se lucrează la stația de la Afumați și zeci de tururi pleacă zilnic în țară. Există și fermieri care trebuie să întoarcă culturile de toamnă din cauza condițiilor de secetă și îngheț din ultimele luni, de aceea vreau să îi anunț că dispunem de sămânță de porumb și floarea-soarelui. În ceea ce privește produsele de protecția plantelor, peste 70% din cantitate a fost deja livrată și urmează alte livrări și în funcție de planul de tratament aplicat culturilor”, a mai specificat Maria Cîrjă.

Aceasta a mai menționat faptul că fermierii îi pot apela oricând pe colegii din teritoriu pentru a primi sfaturi și recomandări și i-a asigurat pe aceștia de tot suportul de care au nevoie pentru a atinge performanțe și în acest an.