Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari raportează afaceri cu 10% mai mari pe 2018 și extinderi agresive în 2019

cich rapita

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, sigurul producător român de îngrășăminte tehnologice din România, a încheiat anul financiar 2018 cu o cifră de afaceri de 106 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 10%, față de anul precedent.

Compania și-a consolidat astfel poziția pe piața îngrășămintelor chimice din România, iar pentru 2019 vizează o creștere cu încă 5% a afacerilor, extinzându-și portofoliul de produse pe segmentul BIO.

“Anul 2018 a fost unul bun pentru noi și cred că acest lucru se datorează faptului că suntem foarte atenți la nevoile fermierilor. Aceștia au început să-și schimbe opțiunile la capitolul îngrășăminte și să acorde importanță calității fertilizanților. Pe de-o parte, înteleg importanța tuturor elementelor nutritive și aportul acestora în creșterea producției pe fermă, pe de altă parte, din cauza condițiilor agrometeorologice extreme și a lipsei irigațiilor, sunt extrem de precauți la creșterea investiției pe hectar.” – Cezara Vișan, director executiv al CICh.

Consumul mediu de îngrășăminte, în România, sub media europeană

Pentru anul 2019, combinatul își propune consolidarea rezultatelor deja obținute și ia în calcul un avans de minim 5% a cifrei de afaceri și a profitului. „În acest an, continuăm să creștem portofoliul de produse, în special pe nișa produselor BIO, un segment care se dezvoltă constant de mai mulți ani”, arată un comunicat al CICh Năvodari.

“Am integrat în planurile de nutriție și partea de fertilizanți foliari și microgranulați starter alături de fertilizanții cu aplicare la sol, pentru a putea asigura un plan integral de nutriție. Consumul mediu de îngrășăminte la hectar în România este în continuare sub media europeană deci cu siguranță mai este loc de creștere. Este loc de creștere atât la cantitatea aplicată pe hectar, cât și la calitatea îngrășămintelor. Practic, acest input, care înseamnă circa 30-40% din total investiție/hectar, este elementul esențial pentru punerea în valoare a geneticii de top a semințelor și protecției fitosanitare a pesticidelor.” – Cezara Vișan, director executiv al CICh.

Sumele investite în ultimii ani la Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari depășesc 5 milioane de euro.

 

Despre Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari
Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari este o societate cu tradiție în producția de îngrațăminte chimice, dar și un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Obiectivul societății este acela de dezvolta și aduce pe piață produse ce conțin cele mai noi tehnologii, produse ce pot aduce plus valoare fermierilor. Astfel, în ultimii ani am omologat şi introdus pe piata doua tehnologii unice în România: Îngrășămintele pe bază de azot sau complexe cu degajare controlată a părții de azot – gama NG și Îngrășămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potențiator de fosfor – gama Amesal, game de produse ce respectă mediul înconjurător asigurând pierderile de substanțe active în natură.
CICh are aproximativ 100 de angajați proprii, iar împreună cu colaboratorii ajunge la 250 de persoane, o capacitate de depozitare de 100.000 tone în depozite acoperite și platforme betonate, fiind o societate complet independentă.