CLAAS extinde utilizările sistemului CEMOS pentru tractoare

Sisteme de asistență pentru operator și optimizarea utilajului

După introducerea CEMOS pentru tractoare pentru gamele ARION și AXION CLAAS în 2020, sistemul de asistență a operatorului bazat pe dialog este acum disponibil și pentru gama de tractoare de mari dimensiuni semi-șenilate AXION 900 TERRA TRAC. În plus, asistentului pentru implemente acoperă acum, fără costuri suplimentare, cositorile cu disc.

După ce a obținut un loc de frunte în domeniul tehnologiei cu ajutorul sistemului de asistență pentru operator cu autoînvățare și a sistemului de optimizare a utilajului pentru combinele de recoltat și combinele de recoltat furaje, CLAAS a extins în 2020 această tehnologie inovatoare la sectorul tractoarelor, odată cu lansarea CEMOS pentru tractoare. Sigiliul de calitate „aprobat DLG” acordat în decembrie 2020 a certificat creșteri ale suprafeței de producție de până la 16,3% și, în același timp, economii de carburant de până la 16,8% în timpul lucrărilor de cultivare. Economiile privind eficiența, datorate sistemului CEMOS pentru tractoare, sunt atât de impresionante încât modelul CLAAS AXION 960 a fost votat TRACTORUL SUSTENABIL AL ANULUI 2021 de un grup de 26 de jurnaliști internaționali.

Sistemul CEMOS pentru Tractoare era disponibil anterior doar pentru gamele CLAAS ARION 500, ARION 600, AXION 800 și AXION 900 – și versiunile cu CEBIS și transmisie continuu variabilă CMATIC – dar, până acum, a acoperit doar lucrările de cultivare. CLAAS a extins acum gama de utilizări ale sistemului CEMOS pentru Tractoare, atât pentru utilaje, cât și pentru aplicații.

CEMOS optimizează lucrul cu cositori

În primăvara anului 2021, sistemul CEMOS pentru tractoare va fi extins pentru a include și cositorile cu disc. Asistentul integrat pentru cositori este proiectat pentru toate tipurile de cositori cu disc frontale sau purtate în tiranții spate, precum și combinațiile față-spate și fluture. Operatorul introduce lățimea de lucru o singură dată, urmată de setările de bază, cum ar fi recolta (de exemplu, iarbă, lucernă, secară furajeră etc.), tipul de depunere (depunere pe lățime sau brazdă) și turația prizei de putere. Apoi, CEMOS îl ajută pe operator să alinieze corect bara cositorii, să stabilească înălțimea corectă de tăiere și presiunea la sol, să regleze înălțimea de ridicare și să selecteze o suprapunere adecvată. Sistemul se ocupă de setările de bază, cum ar fi reglarea tiranților inferiori și superiori și fixarea tiranților inferiori spate cu stabilizatoarele laterale, precum și asigurarea unei lungimi corecte a arborelui de transmisie.

Sistemul CEMOS pentru tractoare îl ajută pe operator să selecteze turația adecvată a condiționatorului și face recomandări pentru reglarea tamburilor cositorilor sau a cositorilor cu disc înainte de a începe o lucrare. Toate strategiile convenționale de depunere sunt stocate în sistem pentru cositori cu sisteme de îmbinare a brazdei. În plus, CEMOS pentru tractoare sugerează setări adecvate pentru turația curelei sau a șuruburilor. Dacă o combinație de cositori este echipată cu reglare hidraulică a presiunii la sol în pantă și îmbinare a brazdei, aceasta poate fi monitorizată.

Pentru a reduce și mai mult volumul de lucru al operatorului, CEMOS pentru tractoare poate ajuta, de asemenea, la programarea sistemului de gestionare la capăt de rând și la atribuirea butoanelor funcționale, în special atunci când lucrați cu ISOBUS.

De asemenea, oferă asistență pentru setarea poziției de transport pentru deplasarea pe șosea, de exemplu, asigurându-se că bara cositorii față este blocată sau că înălțimea maximă de transport permisă nu este depășită.

Asistentul integrat pentru cositori cu disc va fi disponibil gratuit începând cu primăvara anului 2021 pentru toate sistemele CEMOS pentru tractoare, ca o caracteristică suplimentară. Această funcție poate fi adaptată la tractoarele deja echipate cu CEMOS printr-o actualizare. .

CEMOS pentru tractoare disponibil acum pentru AXION TERRA TRAC

În prezent, tractoarele de mari dimensiuni semi-șenilate AXION 930 TERRA TRAC și AXION 960 TERRA TRAC, cu suspensie completă, pot beneficia, de asemenea, de sistemul de asistență pentru operatori, cu funcție de autoînvățare, și sistemul de optimizare a utilajelor – în prezent singurul de acest gen din lume. Principiul de funcționare de bază al CEMOS pentru tractoare, precum și asistentul integrat pentru pluguri și cositori cu disc au fost împrumutate din seriile ARION și AXION.

Cu toate acestea, gama cu sistem semi-șenilat a necesitat o modificare specială a presiunii în anvelope și a zonelor de balastare, deoarece o proporție mult mai mare a forței de tracțiune este transferată prin puntea spate și sistemul de șenile comparativ cu tractoarele standard, iar greutățile roților nu pot fi utilizate pe puntea spate. Așadar, sistemul dezvoltat pentru AXION TERRA TRAC acoperă doar presiunea internă a anvelopelor de pe puntea față, în timp ce operatorul introduce o singură dată lățimea șenilelor în setările de bază. Deoarece sistemul de șenile are o amprentă la sol mai mare, fiind mai greu decât anvelopele obișnuite, nu va fi nevoie de un balast suplimentar pe puntea spate.

Cu sistemul CEMOS pentru tractoare, AXION TERRA TRAC – deja dovedit a fi cel mai protectiv față de sol tractor cu sistem de șenile de pe piață – va fi mai eficient, mai versatil și chiar va proteja și mai bine solul. Acest lucru se datorează faptului că sistemul CEMOS pentru tractoare îl ajută pe operator să selecteze cea mai potrivită strategie de balastare pentru a evita balastarea excedentară, ce poate conduce la o presiune ridicată inutilă asupra solului și, în același timp, pentru a obține o tracțiune optimă și pentru a preveni alunecarea. Combinat cu un consum redus de motorină, acest lucru este echivalent cu un nivel excepțional de durabilitate.

Despre CLAAS

CLAAS (www.claas-gruppe.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de tehnologie agricolă la nivel global. Compania, cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piața europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Gama noastră de produse include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajați la nivel mondial și a raportat o cifră de afaceri de 4,04 miliarde de euro în anul fiscal 2020.