Cinci dimensiuni noi adăugate la gama MICHELIN ROADBIB

Michelin a dublat numărul de dimensiuni oferite în gama sa populară de anvelope agricole ROADBIB, introducând cinci noi dimensiuni.

Lansată în 2018, MICHELIN ROADBIB este prima anvelopă pentru tractoare agricole de peste 200 CP, special concepută pentru a oferi performanțe ridicate, longevitate și tracțiune pentru mașinile utilizate intens pe drumuri.

Cu cele cinci noi dimensiuni – 540/65 R 30, 650/60 R 34, 650/65 R 34, 650/65 R 42 și 710/75 R 42 – gama include acum şapte dimensiuni, disponibile atât pentru echipare originală, cât şi pentru schimb.

Guillaume Vidal, Director de Marketing Agricultură și Inginerie Civilă Michelin Franța, a declarat: „Anvelopa MICHELIN ROADBIB a avut un succes enorm de la lansare și aceste noi dimensiuni au fost așteptate cu nerăbdare. Timpul pe care tractoarele agricole îl petrec pe drum este în creștere: majoritatea contractorilor agricoli și de construcții își petrec acum mai mult de 50% din timp pe drum – ceea ce echivalează cu 80% din distanța totală parcursă. Această tendință se aplică unei game largi de vehicule, iar oferta noastră de produse ne permite, acum, să echipăm tractoare de la 160 până la peste 400 de cai putere.

Principalele avantaje ale gamei MICHELIN ROADBIB, în comparație cu o anvelopă convențională dedicată aceluiaşi mod de utilizare, sunt confortul îmbunătățit al șoferului când tractorul circulă pe șosea și teren dur, manevrarea mai precisă datorită benzii sale de rulare largi și rezistența redusă la rulare, ceea ce are ca rezultat economisirea de combustibil și creșterea longevității, datorită şi cantităţii de cauciuc aflată în contact cu solul, menținând în același timp o tracțiune excelentă ”.

Cheia performanței MICHELIN ROADBIB este designul unic al benzii de rulare, care cuprinde 52 de blocuri de rulare pentru a maximiza tracțiunea, în combinaţie cu o nervură centrală. Acest lucru permite ca 40% din suprafața de rulare a anvelopei să rămână în contact cu suprafața drumului – o creștere de 60% față de o anvelopă agricolă MICHELIN MACHXBIB.

Designul inovator al benzii de rulare hibridă îmbunătățește, de asemenea, confortul șoferului și ajută la reducerea consumului de combustibil în timp ce tractorul circulă pe drum.

Despre Michelin

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4400 de angajați, 3 fabrici, doua la Zalău și una la Florești, o rețea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

www.michelin.ro