CICh Năvodari asigură transportul angajaților la combinat cu vehicule electrice

Electric1

  • Investițiile combinatului în reducere emisiilor și protejarea mediului au depășit 2,5 milioane euro
  • CICh Năvodari este singurul producător de îngrășăminte pe bază de tehnologii
  • Compania estimează venituri de peste 25 milioane EUR, în 2019

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România, a investit  aproape 150.000 de euro în vehicule electrice pentru transportul angajaților, renunțând la vehiculele pe bază de combustibil convențional. Compania a achiziționat recent 4 autoutilitare care vor asigura transportul angajaților din localitățile limitrofe Combinatului de la Năvodari precum și o stație de încărcare electrică pentru autonomia totală a serviciului de transport.

Reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea mediului înconjurător este o preocupare constantă a investitorului companiei încă de la lansarea pe piața românească. În cei 20 de ani de activitate, investițiile efectuate de noi, care au avut ca scop reducerea emisiilor poluante și protejarea mediului, s-au ridicat la peste 2,5 milioane de euro. Înlocuirea flotei care asigură transportul personalului nostru de la Năvodari este o decizie în linie cu această politică, dar și pentru că, în opinia noastră, acesta este viitorul. Dacă infrastructura ar permite și ar exista suficiente stații de încărcare în țară, am înlocui toate mașinile companiei cu vehicule electrice”, a declarat Cezara Vișan, director executiv al combinatului.

Vehiculele 100% ecologice au o autonomie de până la 250 de km și au fost achiziționate de la distribuitorulRenault România. Stația de încărcare instalată în incinta combinatului permite alimentarea simultană a două vehicule, pentru achiziționarea cărora compania a accesat și facilitățile oferite de statul român. ”Am beneficiat de ecotichete rabla în sumă de 45.000 de lei pentru fiecare vehicul”, a explicat directorul executiv al companiei.

Redeschis în urmă cu 20 de ani ca investiție privată, Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari este în prezent singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România.Compania respectă toate normele de mediu, investițiile pentru protejarea mediului înconjurător efectuate, începând din 2003 din surse proprii, reprezentând aproape o treime din totalul investițiilor.

CICh Năvodari a încheiat exercițiul financiar 2018 cu o cifră de afaceri de 106 milioane lei și estimează pentru 2019 o creștere cu minim 5% a afacerilor.

Despre:

Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari este un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Obiectivul societății este acela de dezvolta și aduce pe piață produse ce conțin cele mai noi tehnologii și produse ce pot aduce plus valoare fermierilor. Astfel, în ultimii ani compania a omologat și introdus pe piață două tehnologii unice în România: îngrășămintele pe bază de azot sau complexe cu degajare controlată a părții de azot – gama NG și îngrășămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potențiator de fosfor – gama Amesal, game de produse ce respectă mediul înconjurător.