Cel mai important producător român de inputuri pentru agricultura ecologică, Norofert Organics, se extinde pe piața din Republica Moldova

Norofert Organics_Vlad Popescu și Mugur Gabriel Ionel

Norofert Organics, cel mai important producător român de inputuri pentru agricultura ecologică, anunță extinderea business-ului pe piața din Republica Moldova prin acordarea unui contract de distribuire exclusivă cu WeTrade, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agribusiness de peste Prut. În acest an, Norofert Organics intenționează să intre de asemenea pe alte piețe din Europa de Est, precum Bulgaria sau Croația. Unul din marile atuuri ale companiei Norofert îl reprezintă tabletele efervescente.

Într-o primă fază, Norofert Organics va intra pe piața din Republica Moldova cu tehnologii complete de tratament și fertilizare. Pe lângă oferta de inputuri pentru agricultura ecologică, Norofert vine în întâmpinarea nevoilor pe care le au fermierii din Republica Moldova, cărora le oferă soluții de desfacere a cerealelor în piețele din Europa de Vest.

“Extinderea pe piețele externe reprezintă o prioritate a noastră pentru acest an. Facem primul pas în Republica Moldova, unde avem o colaborare foarte bună cu WeTrade SRL. Împreună cu partenerul nostru, vrem să venim în întâmpinarea fermierilor din Republica Moldova cu cele mai noi tehnologii pentru agricultura ecologică, a declarat Vlad Popescu, director general Norofert.

WeTrade, companie condusă de Alexandr Tatarciuc, vă propune tehnologii și servicii pentru a obține producția agricolă organică în Republica Moldova. Piața de producţie organică în Republica Moldova se afla în plin proces de dezvoltare şi are nevoie de un sprijin informațional şi tehnologic de calitate înaltă.

WeTrade, împreună cu Nrofert și Biocert Traditional, vor lua parte la expoziția internațională Biofach Nurnberg unde se va stabili data începerii campaniei de promovare a produselor și a serviciilor în agricultura organică organizată de WeTrade în Republica Moldova, declară Alexandr Tatarciuc, directorul WeTrade.

În decursul acestui an, Norofert Organics își va continua campania de extindere pe piețele externe din Europa de Est înspre Bulgaria și Croația, țări în care se poartă negocieri cu distribuitori mari, cu focus pe agricultura ecologică.

“Activitatea continuă de cercetare și tehnologia Norofert folosită în producerea tabletelor efervescente ne permite să pătrundem pe piețe noi cu produse unice și inovative”, a mai spus Vlad Popescu.

Activă pe piață din anul 2010, compania Norofert Organics este cel mai important producător român de inputuri pentru agricultura ecologică. Are în portofoliu o gamă completă de fitosanitare și îngrășăminte destinate agriculturii organice. O parte importantă a activității constă în cercetare și inovare. Laboratoarele Norofert Organics își propun să ofere an de an produse noi, care acoperă toate necesitățile unei culturi – de la fertilizare foliară sau solidă până la combaterea dăunătorilor și limitarea absorbției de metale grele în plantă. Începând cu anul 2016, Norofert deține prima fabrică de fungicide, insecticide și îngrășăminte ecologice din România, asigurând necesarul pentru fermieri din sistemul ecologic, la nivel național.