Bednar extinde popularele cultivatoare cu discuri scurte prin noua serie de modele SWIFTERDISC XO_PROFI

Cultivatoarele cu discuri scurte din seria SWIFTERDISC sunt modele foarte populare, care se vând foarte bine. Fermierii le apreciază în special pentru calitatea cultivării, calitatea excelentă a lucrării și gama largă de echipamente opționale. Cultivatoarele cu discuri SWIFTERDISC sunt fabricate cu lățimi de lucru de la 3 la 18,4 metri. Anul acesta, BEDNAR extinde seria cu noi modele SWIFTERDISC XO_PROFI având lăţimea de lucru de 6 și 7,25 m.

La prima vedere, modelele SWIFTERDISC XO_PROFI nu arată mult diferit față de modelele actuale ale seriei SWIFTERDISC XO_F. Utilajele ies în evidență prin noua construcție a cadrului, identică cu cea a cultivatoarelor grele pentru miriște din seria ATLAS AO_PROFI. Cadrul a fost ranforsat, astfel încât utilajul să poată fi utilizat și în condiții dificile.

Construcție nouă a cadrului – distanță mai mare între secții, fără risc de înfundare

Seria SWIFTERDISC XO_PROFI a păstrat conceptul de osie integrată cu două rânduri de rulouri posterioare. Osia integrată, împreună cu rulourile posterioare, asigură o distribuție uniformă a greutății utilajului și elimină oscilarea acestuia la viteze mari de lucru.

Construcția noului cadru a făcut posibilă creșterea distanței dintre secțiile individuale. Astfel, cultivatoarele SWIFTERDISC XO_PROFI sunt potrivite pentru încorporarea unor cantități mari de materie organică și a culturilor intermediare, fără riscul de înfundare, chiar și atunci când se prelucrează solul în condiții de umezeală. Distanța dintre rândul din față și cel din spate al secției de discuri este de 140 cm, iar distanța dintre discuri și axa posterioară a ruloului este de până la 160 cm.

Sistemul X-PRECISE – un concept consacrat pentru secția de discuri

Secția de discuri având forma literei „X” este un concept tehnic interesant și consacrat. Sistemul X-PRECISE elimină deplasarea laterală a utilajului; datorită acestui fapt, cultivatorul cu discuri urmărește cu precizie urmele tractorului. Avantajul acestui concept structural este cel mai vizibil atunci când se cultivă solul pe teren abrupt, unde utilajele cu secții de discuri continue alunecă în lateral. Fermierii care utilizează navigația prin GPS vor aprecia, de asemenea, această caracteristică. Discul central dintre secțiile de discuri și unghiul mai mic al celui de-al doilea rând de discurielimină formarea crestelor de-a lungul centrului utilajului.

Cultivatoare de urmă integrate – cultivare de calitate pe urmele tractorului

Un aspect interesant la cultivatorul SWIFTERDISC XO_PROFI este cultivatorul pentru urmele tractorului. Cultivatorul cu discuri poate fi echipat cu cultivatoare de urmă integrate, pentru cultivarea perfectă a stratului de sol compactat pe urmele vehiculului de tractare. Prin adăugarea distanțierelor între suporturile de disc se poate mări adâncimea de lucru a discurilor față de alte discuri din rând cu 2-4 centimetri.

Cultivatoare cu discuri pot fi echipate cu diferite modele de discuri la cererea clientului. Clienții pot alege discurile „A” zimțate sau agresive standard, potrivite în special pentru o mai bună prelucrare a culturilor intermediare și o mai bună amestecare a reziduurilor de cultură cu solul, având un diametru de 520×5 sau 560×5. Echipamentele opționale mai includ popularul nivelator bară de strivire reglabil hidraulic, care îmbunătățește utilizarea mașinii la cultivarea patului germinativ, sau cilindrul tăietor de resturi, potrivit în special pentru eliminarea mecanică a reziduurilor de cultură rezistente și a culturii intermediare. Desigur, și rulourile posterioare sunt oferite într-o gamă largă de tipuri – de la simplu la dublu.

BEDNAR este un producător progresist de tehnologie agricolă

Compania este specializată în utilaje pentru cultivarea solului, semănat, fertilizare și tocarea resturilor vegetale. Datorită legăturii strânse cu întreprinderile agricole, compania BEDNAR este unul dintre cei mai inovatori producători de utilaje agricole, dezvoltând și producând maşini cu valoare adăugată ridicată pentru utilizatorul final.

Aflați mai multe despre BEDNAR la https://www.bednar.com/.