Bayer lansează Atlantis Flex – erbicid selectiv de ultimă generaţie, destinat culturilor de cereale

bayer atlantis felx

Portofoliul Bayer Crop Science destinat protecţiei plantelor include, de acum şi Altantis Flex – un erbicid selectiv pentru combaterea ȋn post-emergenţă a unei game largi de buruieni monocotiledonate anuale şi perene şi a unor dicotiledonate anuale din culturile de cereale.

Lansarea produsului a avut loc la începutul lunii martie şi a fost marcată printr-un eveniment de anvergură cu aproape 300 de participanţi – fermieri, experţi în domeniul agricol şi jurnalişti.

În deschidere, Pascal Cassecuelle, Director General Bayer pentru grupul de ţări România, Bulgaria şi Republica Moldova şi liderul diviziei Crop Science a subliniat contribuţia extrem de importantă pe care România o poate aduce agriculturii europene şi mondiale.

„Lumea are nevoie de România. România este a șasea cea mai mare putere agricolă din Europa și va fi a 5-a după Brexit. Producţiile românești pentru grâu și porumb sunt cu 40% – 50% mai mici decât media europeană, dar România ar putea crește producția de cereale cu 50% și să exporte la fel de mult grâu ca Germania, devenind un exportator mai mare de porumb decât Franța” susţine Pascal Cassecuelle.

bayer pascal

Pentru a atinge aceste performanţe şi a veni în întâmpinarea unei cereri de hrană tot mai mari existente la nivel global, sunt indispensabile investiţiile în domeniul agricol, o abordare sustenabilă, ce pune în centru inovaţia, dar şi dezvoltarea continuă de noi produse şi tehnologii care să vină în sprijinul fermierilor.

Atlantis Flex este cea mai nouă combinație de sulfonilureice destinată utilizării în post-emergență în culturile de cereale (grâu de toamnă şi de primăvară, grâu durum, triticale şi secară) și cea mai recentă inovație în acest grup de erbicide. Acesta înglobează tehnologia safener Bayer, mefenpir dietil, care asigură cel mai înalt grad de selectivitate fără a compromite eficacitatea produsului asupra buruienilor și fără să afecteze cultura de cereale.

Care sunt principalele beneficii ale utilizării Atlalntis Flex?

  • Controlează eficient buruienile graminee problemă (odos, obsiga, iarba vântului, lolium/raigras, coada vulpii) și unele dicotiledonate
  • Acționează atât prin frunze, cât și prin sol (preluare prin rădăcini)
  • Selectivitate foarte bună datorită tehnologiei safener Bayer
  • O largă compatibilitate cu eventualii parteneri de amestec
  • Fără restricții în rotație
  • Inovație în controlul buruienilor graminee la cereale (grâu, triticale, secară)

Informaţii suplimentare pot fi accesate şi prin intermediul aplicaţiei Bayer Agro Solution, disponibilă pe iOS şi Android.

Despre Bayer

Bayer este o companie globală cu competenţe cheie în domeniul Ştiinţelor Vieţii, respectiv sănătate şi agricultură. Produsele şi serviciile oferite sunt special concepute pentru a fi în beneficiul oamenilor şi a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora. Totodată, Grupul îşi propune să creeze valoare prin inovaţie, dezvoltare şi o profitabilitate ridicată. Bayer s-a angajat să respecte principiile dezvoltării sustenabile, precum şi responsabilităţile sale etice şi sociale, în calitate de cetăţean corporativ. În anul fiscal 2017, Grupul avea aproximativ 99.800 de angajaţi şi a înregistrat vânzări de 35 de miliarde Euro. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,4 miliarde de Euro, iar cele cu Cercetarea şi Dezvoltarea la 4,5 miliarde de Euro. Pentru informaţii suplimentare vă invităm să accesaţi www.bayer.ro